Oldal: 1 / 1

Áldott állapot - Vegetarizmus

HozzászólásElküldve: 2011. nov. 12., szomb. 22:53
Szerző: Boldogsag
Dátum: 2007. március 07. szerda, 07:00 Küldte: boldogsag

Hogyan legyünk vegetáriánusok áldott állapot alatt?

A tápértékszükséglet megnövekszik az áldott állapot alatt, ez alól a vegetáriánus sem kivétel. Mivel csak körülbelül 300 kalóriával magasabb tápérték szükséges terhesség alatt, ezért fontos a tápláló étel fogyasztása, és az üres kalóriáktól való tartózkodás.

Első lépés Kalcium bevitel növelése. Egyél legalább négy adag kalcium-gazdag ételt naponta. Jó választás a kalciummal dúsított tofu, brokkoli, sötétzöld levelű zöldségek, kalciummal dúsított szójatej és müzlik.

Menj ki a szabadba. A napfény a legkönnyebb módja a D vitamin szerzésnek. Amire szükség van csak az, hogy kb 20 percig a nap közvetlenül érje az arcodat és a kezeidet, 2 vagy 3 alkalommal egy héten. Ne használj napfényvédőt, de akkor menj a napra, amikor a sugarai a leggyengébbek.

Egyél D vitaminnal dúsított ételeket, ha nem tudsz elég időt a napon tölteni. Nehéz elegendő D vitaminhoz jutni ételekből, hacsak nem olyan termékeket vásárolsz, amibe hozzáadott D vitamin van. Ilyen ételek a müzlik, de az is jó, ha tejtermékeket fogyasztasz.

Bizonyosodj meg róla, hogy elegendő B-12 vitamint fogyasztasz, amely nem található meg a legtöbb növényalapú ételben. Vegyél multivitamint, vagy B-12 vitaminnal dúsított müzlit vagy szójatejet. Néhány élesztőt tartalmazó termék szintén tartalmaz B-12 vitamint.

Figyelj oda a vas bevitelére. Áldott állapot alatt megnő a vasszükséglet, különösen annak második időszakának második felében. Egyél babot, sötétzöld levelű zöldségeket, melaszt, mogyorót és magvakat. Vastartalmú még az ezzel dúsított kenyér és müzli. Sok hölgy, akár vegetáriánus, akár nem, nem fogyaszt elég vasat az áldott állapot idején, ezt pótolni kell.

Egyél sok proteint. Kb 30%-al növekszik meg a proteinszükséglet terhesség alatt, de a legtöbb vegetáriánus hölgy többet is fogyaszt a szükségesnél a normál napi étkezés alatt.

Figyelj oda a cinkbevitelre. Ebből az ásványi anyagból nehéz elegendőt bevinni szigorú vegán vagy vegetáriánus étkezés során, pedig a szükséglet belőle növekszik az áldott állapot idején. Cink található a gabonafélékben, és a hüvelyesekben, de szükség lehet a pótlásra is.

Tippek és figyelmeztetések:


Ha széles választékban eszel tápláló ételeket, és elegendő kalóriát fogyasztasz az egészséges testsúly eléréséhez, nem lesznek problémáid a tápértékszükséglette l.

A legtöbb hölgy szülés előtti vitamint fogyaszt, amellyel jó biztonságot érnek el. A vitaminok azonban nem helyettesítik a jó tápértéket.

Szintén fontos az együttműködés az orvossal, aki támogatja a megfelelő diétaválasztást.

Ha bármilyen kérdésed vagy aggodalmad van, konzultálj az orvosoddal vagy más egészségügyi szakértővel mielőtt bármilyen diétát alkalmazol. Ezek az információk nem helyettesítik az orvosi ellátást vagy tanácsadást.

Forrás: eHow---------------------------------------Re: Áldott állapot - Vegetarizmus
Küldte: giyandeva Dátum: 2007. március 07. szerda, 09:23

És áldott álapotban lévő kismamáknak nagyon jó a LENMAG is! A benne lévő Omega három és més komlex tápanyagok segítik a baba értelmi fejlődését. Napi 1 ek. javallott, őrölve.


---------------------------------------


Re: Áldott állapot - Vegetarizmus
Küldte: Fanni Dátum: 2007. március 08. csütörtök, 11:10


Hát igen, bárki aki a halból kivont omegás dolgokat hajszolja, érdemes megjegyezni neki, hogy van más jobb és természetesebb alternatíva is!!!De jó lenne, ha minden anyukája hasában lévő gyermek már az elejétől fogva erőszakmentes, de ugyanakkor tápláló ételben részesülne.


Az élet egyik legszebb csodája, hogy mint gyermek megélhettük az anyai gondoskodást és szeretetet. Átéltük, átéreztük, nagyon jó érzés …

Ha nő vagy, akkor megérhet(t)ed azt a csodát is, hogy életet adsz egy kis élőlénynek.

A gyermekednek. Csodálatos….

Sajnos sokan elfelejtik, ezt az érzést!


Aki nem felejteti el ezt a csodát, az megadja mindezt az állatoknak is.

Ők is ugyanolyan szeretettel és várakozásteljesen hordták ki gyermekeiket!

Ők is érző lények! Csak nézzünk meg anyukájuktól el nem választott pl. kisbocikat, nagyon felemelő érzés látni a bocimama gondoskodó szeretetét és a kisborjak ragaszkodását.Minden kis állatka az anyukájával szeretne lenni,

meleget adó és biztonságos környezetben!


Szeretnének örülni az életnek:

a szeretenek, napsütésnek, barátoknak és a szabad levegőnek…