Szexualitás

Családi reakciók, vegetáriánus párválasztás, anyaság, babázás, gyermeknevelés

Szexualit

HozzászólásSzerző: flower » 2005. dec. 10., szomb. 17:45

Muszáj volt ezt a topicot megnyitnom, mert a mai cikk a nemi szervek karmája (vagy mi) nagyon kiborított.
Tényleg csak nemzésre és vizelésre kéne használni a nemi szerveinket?
Ne hari, de ez nem normális!!
Az ember (és még a delfin :) ) az, aki akkor is szeretkezik, amikor nem akar gyereket. Csupán élvezetből teszi. Különben miért okoznak nekünk örömöt a nemi szerveink? (jaj ez is olyan hivatalos szó...) Miért olyan jó szeretkezni a kedvesünkkel? (vagy nektek nem jó?) Gyereket csinálni élvezet nélkül is lehet.. Magyarul : gyereket csinálni a hülye is tud! Bocs, de ez az igazság.
Nagyon komoly félreértések vannak itt a szexualitással kapcsolatban. (a cikkben)
Nem lehet csak úgy elfojtani a természetes vágyainkat következmény nélkül!
Mi mindannyian a szex által jöttünk létre. (vagy nem??? ekkorát tévednék?) Minden sejtünk szexuális. Hogy lehet ezt elfojtani? Hogyan juthat ép eszű embernek ez az eszébe? Akkor majd más formákban fog kitörni ez az enegria..perverzió meg hasonlók..stb. Hiszen tele van a világ buzi pedofil papokkal és szexuálisan elfojtott emberek tömegével.
Komolyan hihetetlen, hogy ilyen cikkek fogadják az embert egy vegetáriánus weboldalon.
Nem csoda, ha hülyének néznek minket vegiket.
Meg a fedetlen kebel? Mi a baj azzal???
Egyébként az igaz, hogy a médiából szemét ömlik ránk, nem kell tévézni és kész. De a gyerekek nem az anyjuk fedetlen kebléből szoptak? Persze aki nem szopott és nem kezelték a meztelenséget otthon lazán, az persze hogy kiborul, ha meglát egy fedetlen cicit. Ehhez nevelés is kell,hogy ne tartsa az ember a nemi szerveit alantas, mocskos megvetendő dolognak. Már itt el van rontva a gyerek. "rendes kislány nem fogdossa magát" "fúj" "mosd meg magad ott alul.." még rendes nevet sem adnak neki!!
Nem is idegseítem tovább magamat ezzel.
Be is fejeztem.
Kezdenek többségben lenni a krisna tudatú (meg más) szexuálisan fusztrált emberek itt a veg.hu-n.
Nekem ez az oldal már nem tetszik.
Leléptem.
Sziasztok.
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00


HozzászólásSzerző: mandula » 2005. dec. 10., szomb. 20:51

Ezért, Flower?!
Nem értetted félre egy kicsit a cikket? Én nem azt vettem ki belőle, hogy el kellene fojtani a szexualitást, hanem hogy nem kellene túlhajszolni, például.
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: padma » 2005. dec. 11., vas. 1:20

Frusztrált az apád füle...
Padma
("Krisnás") :cuppp:
De hozzáteszem, szexuálisan frusztrált emberekkel mindenütt találkozhatunk, a vallásos hívők között éppúgy, mint a nem vallásos, hétköznapi emberek között.
Nekem tetszett Nawesh cikke, nagyon fontos lenne kordába szorítanunk ezt a manapság egyre zabolátlanabbul elszabadult energiát.
Mert ez az egy önmagában képes tönkretenni világunkat...
És itt természetesen nem arra az örömre gondolok, amelyet egy hiteles pár egymás társaságában átél, mert az Isten ajándéka, éppúgy mint az összes többi élvezet az életben. De ha valakit ez az energia irányít, az már elég nagy baj.
A mértéktelenséggel és a becstelenséggel van a baj ezen a téren is.
És a gyerekek,... szegények valóban elképesztő, minek vannak kitéve manapság, ha csak kilépnek az utcára és szembetalálkoznak az óriásplakátokkal... Beteg ez a világ, melyiktek nem ért egyet ezzel?
Avatar
padma
Néha írogat
 
Hsz: 20
Csatlakozott: 2005. nov. 13., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: litta » 2005. dec. 11., vas. 18:02

Én. Mi baja lehet a gyerekeknek a plakátoktól?
Egyedül az a baom, hogy főleg csajokat mutatnak. Férfiakat mért nem? Erre is lenne igény! :evil:
litta
Írogat
 
Hsz: 141
Csatlakozott: 2004. okt. 31., vas. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: padma » 2005. dec. 11., vas. 20:00

Jól van, csak így tovább...!

Azt hiszem, mi nem vagyunk egy hullámhosszon, és egészen más a felfogásunk a gyermeknevelésről, mint ahogyan egészen másképp éljük meg a férfiak iránti vonzalmat is.
Hadd ne magyarázzam meg, miért nem egészséges egy nyolc éves kisgyermek számára olyan plakát előtt sétálgatni, amelyen egy életnagyságnál is nagyobb fiú taperolja egy pucér leány kebleit egymáson fekve. Amely pillanat tagadhatatlanul nagyon szép lehet egy hálószobában, kettesben. Vagy szép lehet egy művészi alkotáson is akár.
(De ez egy reklámtábla volt egy farmerüzletben.)
Azonban, ha azt a szempontot nézem, hogy mielőbb rá kell hangolni a gyermekeket is a mai fogyasztói társadalom őrületére, akkor "megértem"...
Avatar
padma
Néha írogat
 
Hsz: 20
Csatlakozott: 2005. nov. 13., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. dec. 11., vas. 22:53

Azt hittem, éppen azt próbáljuk errefelé elkerülni, hogy a fogyasztói társadalom a fogságába kerítsen bennünket.

Még valamennyire emlékszem a gyerekkoromra, és ezek a reklámok bizony eléggé összezavartak. Mert hogy nem arra találták ki őket, hogy a legfiatalabbakat hitelesen felvilágosítsák velük, az is biztos.

Ha gyereketek lenne, és elsétálnátok egy ilyen óriásplakát előtt, mit felelnétek, ha teszem azt megkérdezné: „Miért nincs a nénin/ bácsin ruha?” (Mert tetszeni akar :) ?)
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. dec. 12., hétf. 8:57

Sokáig gondolkodtam azon, hogy megírjam-e egyáltalán azt a cikket a nemi szervekről....

megírtam :oops:

ha valaki ezen megsértődött, sajnálom...

nem ez volt a cél, hanem egy témának a körüljárása...

Hogyan, mivel okozunk karmákat és hogyan lehet kiszabadulni a karma hálójából....

Tudom :!: :!: :idea: ez egy vegetárius honlap. Sokan, sokfélék vagyunk. Van, aki ideológiával, vallással kapcsolja össze a egetárius életmódot, van, aki írtózik mindenféle cimkézéstől...

Azt hiszem, ettől is teljes a veg.hu....

Nem akartalak Flower kiborítani a cikkel, :wink: ahogy gondolom, te sem akartál kiborítani pár hónappal ezelőtt a boros cikkel...

:roll: :oops:

Tapasztalataim szeint (ez most nagy szó... :oops: 8O ) a karma akkor is karma, ha tudatában vagyunk, hogy mit cselekszünk, s akkor is ha nem vagyunk tudatában... De erről majd a viveka és veragya résznél, úgy 5-6 hónap múlva :wink: :oops:

Azt hiszem, azért is jó a Fórum, hogy beszélhetünk ezekről a dolgokról...

Elolvastam a ciket újra és nem látok benne semmi vállalhatatlant. De ismétlem, megsérteni, bántani nem akartam senkit. legalább a tej téma mellett van/lesz még egy, amiben csiszolhatjuk az álláspontjainkat :roll:

Nem hiszem, hogy ne élvezhetnénk a szexet. Ezt nem is írtam...

De elborít a szexualitás bennünket, s elhomályosít sok-sok más dolgot....

S hogy mennyier álásgosak a korhatáros dolgok?

Négy éves lányom (ha kedve tartja - mert hogy öntudatos nőci) meg szokott puszilni. Idánként "rájön", hogy szájpuszit akar adni. Kérdezem. miért? Mert ezt csinálják a felnőttek. Nem csak mi, a szülei, hanem a tévében, a plakátokon... Nem zárhatjuk el előle a média minden csatornáját...

Nem egyszerű...

s egy csavar még a végére: a magyarság lassan kihal. Pedig sokkal többet lehet beszélni /és csinálni/ a szexről, mint évtizedekkel ezelőtt... Mert a szex mehet gátlástalanul, csak a célja (?) mintha eltünt volna. Régen azt mondták - ez sem kell, hogy tetszen mindenkinek -: egy gyermek az anyának, egy gyermek az apának, egy a hazának... - mondom ezt én egy gyermekkel...

A mesterem azt mondta, hogy a Nyugati társadalomban a kérdéseink az egzisztenciáról, munkáról, párkapcsolati problémákról szólnak. Vergődünk a máya (illúzió) hálójában. A keleti emeber (sokkal szegényebb, mint mi) kérdései a spiritualitáról szól... Egy indiai tanítványa megkérdezi, hogyan ári el a felszabadulást. Európai tanítványai érdeklődnek: megházasodjak? elváljak? váltsak munkahelyet?

egyelőre ennyi...
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: mintaka » 2005. dec. 12., hétf. 10:41

Sziasztok!

Nekem tetszett a cikk Nawesh! Szerintem csak az sértődik meg rajta, aki úgyis érzi, hogy "valami itt nincs rendben", csak még maganák sem meri bevallani.

Egyébként nem a szex az egyetlen, ami torz ebben a világban. :cry:
Avatar
mintaka
Írogat
 
Hsz: 78
Csatlakozott: 2005. okt. 27., csüt. 0:00

HozzászólásSzerző: padma » 2005. dec. 12., hétf. 10:45

Hát ezt nagyon szépen írtad, Nawesh. :bravo:
Jó, hogy ezt hozzátetted a cikkhez, mert a nyugati fül számára hirtelen idegennek, riasztónak tűnnek sokszor az ősi keleti írásokból vett tanítások.
Meg kell magyaráznunk mai szavakkal, át kell ültetnünk a mai "modern" életünkbe.
Remélem, Flower, ha még olvassa az oldalt, kissé megnyugszik, és újra tagjaink között tudhatjuk őt.
Én sem félek igazán attól, hogy kihalna az emberiség, kis hazánkat kivéve nem ez a tendencia van a földön. Nem félek attól, hogy elfelejtené az ember, hogyan kell szexelni, sokkal nagyobb probléma, hogy a lét nagy kérdései nem vetődnek fel életünkben, magasabb rendű értékeket nem keresünk...
Behódolunk a nyugati fogyasztói társadalomnak.
De hát, épp erről írtál te is.
Persze, számoljuk fel a prüdériát, az beteg dolog, de az esztelen liberalizmus éppen annyira az. A megoldás, mint mindig, fölfelé keresendő... :roll:
Avatar
padma
Néha írogat
 
Hsz: 20
Csatlakozott: 2005. nov. 13., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: Spottle » 2005. dec. 12., hétf. 11:49

Szexualitás a médiában=legyél versenyképes és add el magad a szexualitásod által
Én főleg a lányokat féltem ebből a szempontból! Egyre fiatalabb korban jutnak arra a következtetésre, hogy a népszerűség a legfontosabb és ezt csak úgy érhetik el, ha szexuálisan vonzóak.
Már nem azért rúzsozzák ki a szájukat,hogy az anyukájukra hasonlítsanak, hanem azért, hogy el tudják adni magukat.
Ahová én jártam gimnáziumba, még ki is taszították maguk közül az olyan lányokat akik zenéltek, lovagoltak vagy egyszerűen csak szerettek tanulni.
Lebecsülik magukat és így a fiúk is lebecsülik őket!

Az meg még felháborítóbb, hogy a téliszünetben TV-t nézegető tizenévesek hányszor lehetnek tanúi (akár délelőtti műsoridőben), hogy megerőszakolnak valakit a filmekben :evil:
Avatar
Spottle
Írogat
 
Hsz: 62
Csatlakozott: 2005. nov. 9., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Erdőkertes :-)

HozzászólásSzerző: litta » 2005. dec. 12., hétf. 15:44

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a világ ebben a teklintetben nem olyan rossz mostanában. Mennyivel rosszabb lenne, ha titkolni kellene a szexuális kapcsolatokat, megölnék a homoszexuálisokat. Az ember férjének joga lenne megölni, ha az ember lányában több tűz van, mint benne.
Azt gondolom, hogy a nemi szervek a gyönyör és a vágy folytán közelebb vihetik egymáshoz az embereket ( persze el is távolíthatják) , egészen a lelki egyesülésig. Ennek útjába állni bűn.
A hűségről aza véleményem, hogy oka semmiképpen sem az aláírt papírok, hanem a szerelem és a vágy. Ha a vágy megszűnik, a papírokat ki lehet dobni.
A szex szerintem fontos, mondhatni létszükséglet. Érintés nélkül az ember meghal. Azok a törekvések, amik korlátok közé akarják szorítani szükségképpen elbuknak, vagy az ember degenerálódik.
A vágy karmát szül, vagy kioltja azt? Ki a megmondhatója annak, ha megetetszik az utcán egy lány és a kedvesed pofon vág mi következik ebből?
A karma nem egyértelmű, szerintem itt az a gond, hogy a kedvesed nem enged téged szabadon létezni. A karma itt úgy fog működni, szerintem, hogy neki is meg fog tetszeni egy pasi, és te ezt nem fogod tolerálni.
De ez a ti szexuális viselkedésetek, nincs ezzel semmi gond.
Csak ne várjátok el másoktól, hogy ugyanezt a játékot játszák.
Én hiszek a szerelemben, és a vágyban, mert van egy férfi akire nagyon vágyom.
Természetesenke tartom, hogy a gyerekekben korán megjelenik a szexualitás, és hogy az az apjukra irányul, az a legtermészetesebb dolog a világon :D
litta
Írogat
 
Hsz: 141
Csatlakozott: 2004. okt. 31., vas. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. dec. 12., hétf. 18:08

Szerintem akkor is jó, hogy megírtad a cikket, Nawesh.

Jobb is, meg rosszabb is a világ ebből a szempontból
Az, hogy a karma ugyanúgy fog visszajönni, hogy ha meglátunk valaki mást és az megtetszik, és hasonlóan a párunknak is meg fog tetszeni más... nem biztos, hogy ilyen egyszerű. Lehet, hogy a karma úgy üt vissza, hogy föl sem ismered, mi az, sőt.
Igazából azt teszel, mit akarsz, jogod van azt tenni, ami tetszik, de tudnod kell azt is, hogy van következménye.
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Spottle » 2005. dec. 12., hétf. 19:55

"A vágy ha megjelenik és kielégítetlen marad, a spirituális törvények szerint addig kell visszajönnöd, amíg meg nem valósul a kívánságod, ki nem elégül a vágyad. Vagy pedig pozitív gondolatokkal, imával, meditációval, stb.. ki nem oltod ezt a karmacsírát…"

Ez érdekes gondolat! Mindenkinek érdemes lenne elgondolkozni rajta.
Avatar
Spottle
Írogat
 
Hsz: 62
Csatlakozott: 2005. nov. 9., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Erdőkertes :-)

HozzászólásSzerző: litta » 2005. dec. 13., kedd 10:20

Spottle írta:"A vágy ha megjelenik és kielégítetlen marad, a spirituális törvények szerint addig kell visszajönnöd, amíg meg nem valósul a kívánságod, ki nem elégül a vágyad. Vagy pedig pozitív gondolatokkal, imával, meditációval, stb.. ki nem oltod ezt a karmacsírát…"

Ez érdekes gondolat! Mindenkinek érdemes lenne elgondolkozni rajta.


Csak az a kérdés, hogy valaki mért nem szeretne visszatérni. Ha valakinek van vágya így is úgy is megjelenik a tárgya. Ha a nők lefátyolozva járnának sem lenne kevesebb karmacsíra.
Aki olyan tudatossági szinten van, akár meg is erőszakolhatja egy gyönyörű nimfomániás nimfa, akor sem fog vágyni, és karmacsírái sem keletkeznek. Akinek meg keletkezhetnek, annak keletkezni is fognak.
litta
Írogat
 
Hsz: 141
Csatlakozott: 2004. okt. 31., vas. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: Spottle » 2005. dec. 13., kedd 12:48

Azt mindenki maga dönti el, hogy hova nem érdemes, vagy nem szabad visszatérni. Nemrég egy népszerű sorozatban testvérek lettek egymáséi. Én nem háborodtam fel különösebben, ha nekik megéri, akkor ... (csak gyereket ne vállaljanak közösen)
Az már más kérdés, hogy ezt kéne-e filmekben mutogatni.
Huhh ez durva példa volt, elég ide a megcsalásos eset is!
Az tényleg jó, hogy kevesebb az előítélet, mert így kevesebb a szorongás, ami egészséges kapcsolatokat tehet tönkre.

Ami viszont tilos! Másokra kényszeríteni a vágyainkat (főleg gyerekekre =>pedofília).
Ilyenkor NEM SZABAD visszatérni maradnak a pozitív gondolatok, az ima, a meditáció...
Avatar
Spottle
Írogat
 
Hsz: 62
Csatlakozott: 2005. nov. 9., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Erdőkertes :-)

Következő

Vissza: Vegi család, gyerekek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron