A Google ezt adta ki elsőre a falafel csicseriborsó keresési szempontra:
http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat= ... yh%C3%A1ja
Íme a recept:
Falafel - csicseriborsó fasírt 2003.09.11. 13:53
Hozzávalók:
· 44 dkg csicseriborsó
· 1 kis fej vöröshagyma
· 2 evőkanál aprított petrezselyem
· 2 gerezd fokhagyma
· 2 mokkáskanál őrölt koriander
· 2 mokkáskanál őrölt kömény
· 1 teáskanál sütőpor
· olaj
Elkészítése:
Előkészítési idő: 40 perc + 30 perc pihentetés + 4 óra áztatás
Főzési idő: 20-25 perc
A csicseriborsót átválogatjuk és megmossuk, majd négy-ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk néhány órára vagy akár egész éjszakára. Másnap leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, majd turmixgépben finomra őröljük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összenyomott fokhagymagerezdeket, a petrezselymet, a köményt, 1 evőkanál vizet és a sütőport. További 10 másodpercig turmixoljuk, amíg durva masszát kapunk.
Lefedve 30 percig pihentetjük. A falafelmassza púpozott evőkanálnyi adagjaiból gömböket formálunk, és kézzel kinyomjuk belőlük a fölösleges folyadékot. Mély, vastag aljú edényben közepes lángon felhevítjük az olajat. A falafelgolyókat nagy kanállal óvatosan az olajba tesszük, 3-4 percig sütjük őket. Amelyik aranybarnára sült, azt szűrőkanállal óvatosan kiszedjük az olajból. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, zöldségekkel pedig pitakenyérbe tölthetjük.