Tegnap óna-bóna szószt készítettem. Ismeritek ezt a nagy cseresznye nagyságú, sárgától a sötét bordóig szinekben előforduló, enyhén savanykás, az utak mentén vadon termő gyümölcsöt? Minden szinű kicsit más ízű.
Nem nagy élmény magozni, ezért én 1-2 percig főzöm, aztán tésztaszűrőn átpaszírozom. Tegnap vaníliás pudingporral sűrítettem (kukoricakeményítő, vanília aroma), cukrot, vaníliás cukrot és egy kis őrölt fahéjat tettem hozzá. E mellé mogyorós rizst főztem.
Megkezdődött a cukkini szezon, én még nem teltem be vele, de a családom lehet, hogy unja már
Idén eddig ezeket készítettem:
párolt cukkini
cukkini krémleves kaporral, vagy zellerrel
rántott cukkini
Most először termett brokkolink, amiből került a mélyhűtőbe is, és finom brokkolis tészta is lett belőle.
Nekem mindig is hiányzott a tojásrántotta ízvilága, és állaga, most végre sikerült kotyvasztanom valamit, ami pótolja ezt (és nem tofuból van)
Éppen rántott patiszont (csillagtököt) csináltam, és egy kis darabot nyersen meghagytam. Lereszeltem, olajon megpirítottam, és a kukoricalisztes-vizes-fűszeres masszát, amiben a patiszon szeleteket forgattam, ráöntöttem. Nekem teljesen pótolta a rántotta ízét, és állagát, bár annyi fehérje nincs benne, de nem is ez volt a célom.
Majd máskor folytatom nyári tapasztalataimat, most megyek, lereszelem a hűtőben lévő maradék natur gesztenyemasszát, teszek rá egy kis óna-bóna szószt, és megeszem
További szép nyarat!
Szilvi