régen, amikor még mindenevő voltam, tettem hozzá szénsavas ásványvizet, mert az lazítja, könnyűvé teszi a tésztát.
csapvizet ha lehet, ne használj, mert nem jó. még ha előtte felforralod is, olyan dolgok maradnak benne, amik károsak. a gyógyszermaradványokról és egyéb szennyről meg nem is beszélve, hiába tisztítják a szennyvíztisztítókban, nagyon nem jó meginni.
mostanában kezdek én is átszokni az ásványvízzel, vagy egyéb tisztított vizekkel (forrásvíz, pí-víz) való főzésre, én ezt ajánlanám mindenkinek.
nem tudok mit mondani a mértékekről, fogsz egy adag lisztet, és annyi vizet teszel hozzá, hogy palacsinta-tészta állagú legyen.
ez van egyébként egy csomó szakácskönyvben is, nem tudok jobb leírást adni. egyébként is nagyon sokszor csak érzésre szoktam főzni, ha valami új dolgot csinálok receptből, azt is megváltoztatom az ízlésem szerint, stb.