Az utóbbi néhány nap párom sok finomsággal elkényeztetett, belevetette magát a szakács mesterségbe, és úgy izlelem, hogy érdemes volt
ma szilvásgombócot ettünk
(főtt krumpli, krumpli liszt, szilva, fahéj, reszelt extrudált kukoricakenyér a zsemlemorzsa helyett)
tegnap szójafasírt volt paprika és paradicsom salátával a vacsora
(szójagranulátum, sűrűre főzött sárgaborsó, gluténmentes liszt, fűszerek)
a szilvásgombóc is tegnap készült, a kimaradt fahéjas szilvából őszibarackkal vegyes turmixot kaptam (nyáron az ilyen turmixok a lekvárt is pótolják)
az ebéd egyszerű párolt cukkini volt kukoricatésztával a fiamnak, ezt én készítettem
most pedig megkívántam egy kis nyers tök salátát paradicsommal, paprikával, mindjárt elkészítem, a maradék tökből holnap sült tök lesz zöldséges rizzsel, esetleg veszek mellé szójavirslit a gyerekeknek
további szép napot, és finom ételeket!
szilvi
ui: akinek glutén- és cukor(méz, stb) mentes főzés terén vannak tapasztalatai, kérdései, írja meg, köszönettel veszem