Oldal: 14 / 19

HozzászólásElküldve: 2006. ápr. 25., kedd 17:05
Szerző: mandula
Azért említettem a szupermarketet is, mert láttam, hogy ott akadtál biokonzervre.
Én sem szoktam ilyen helyen gyümölcsöt, zöldséget venni, mert enyhén szólva nem az igazi. Inkább piacon, zöldségesben, az általában megbízhatóbb.

HozzászólásElküldve: 2006. ápr. 25., kedd 18:05
Szerző: Gega23
Igen, tudom. :)

De csak azért ott (Match) akadtam a bio konzervre, mert néha bemegyek kis nasira, és a biopontos cucc mindenhol ugyanaz. ;)

Nagyon mást én sem szoktam venni ilyen szupermarketekben, csak bio cucokat vagy egészségesebb dolgokat. :)

mandula írta:Azért említettem a szupermarketet is, mert láttam, hogy ott akadtál biokonzervre.
Én sem szoktam ilyen helyen gyümölcsöt, zöldséget venni, mert enyhén szólva nem az igazi. Inkább piacon, zöldségesben, az általában megbízhatóbb.

HozzászólásElküldve: 2006. ápr. 26., szer. 11:55
Szerző: giyandeva
Szerintem azért lehet jó minőségű zöldséget/gyümölcsöt kapni a nagyáruházban... persze a piacot jobban preferálom.

Egyébként a legtöbb áruházlánc feltünteti az eredetét a dolognak, legalábbis a jobbak; a tavaszi szőlő persze itt és a piacon is biztos import :)

Ami véleményem szerint tuti import az a Lidl egyedül(totál az árra mennek), a többiben sok magyar termék van és sokszor szép az áru is.

Szerintem. de ez csak privát vélemény.

HozzászólásElküldve: 2006. ápr. 26., szer. 14:18
Szerző: Boldogsag
Böjt-))))))))))

HozzászólásElküldve: 2006. jún. 25., vas. 20:36
Szerző: Norci
zöldborsóleves, lecsó!!!
előbbi teljesen egyszerű, csak borsó, hagyma, fokhagyma, répa, vegamix, só, viz, kis rántás.
lecsó cukkinivel!!! szintén egyszerű, és nagyon fini, én imádom! heti egyszer "kötelező" nálam nyáron :-)

HozzászólásElküldve: 2006. júl. 5., szer. 2:53
Szerző: parika
hagymát megdinszteltem, hozzátettem tarkababot amit elötte beáztattam egy napra, és leöntöttem paradicsompürével. bazsalikommal, kakukkfüvel, friss magi-levéllel, petrezselyemmel füszereztem és sóval meg borssal. (konzerves babbal kb. 5 perc alatt elkészithetö étel)
majd saját fehérkenyérböl készült piritóssal ettem. hm....finom...:)

utánna saját készitésü 1 perces fagyit ettem -> vizbe citromlevet és kevés cukrot kell tenni. egy kis pohárkába beleönteni és egy fadarabot beletenni (lapos pálca) és fagyasztóba tenni. kész :)

nálunk több mint 30 fok volt ma igy nem is nagyon ettem mást...

reggeli is csak saját készitésü kenyérre kenhetö krém volt saját kenyérrel :) recept-> http://www.vegan.pytalhost.org/aufstrich/Aufstrich.htm
kép:
Kép

eddigi saját készitésü *vegán* ételeim:

1. http://wkhost.webkicks.de/pari/Kuglen.jpg ->kokuszgolyó
2. http://wkhost.webkicks.de/pari/IMG_0304.jpg ->csokissüti
3. http://wkhost.webkicks.de/pari/IMG_0207.jpg ->tökleves
4. http://wkhost.webkicks.de/pari/IMG_0193.jpg -> dióscsiga
5. http://wkhost.webkicks.de/pari/IMG_0183.jpg ->zwiebelnkuchen (hagymás "pizza")
6. http://wkhost.webkicks.de/pari/IMG_0172.jpg -> bruschetta (fehér hatalmas kenyérszelet paradicsommal, bazsalikommal és vegán sajttal )

stb stb stb....

HozzászólásElküldve: 2006. júl. 11., kedd 11:33
Szerző: Szilvi
Tegnap óna-bóna szószt készítettem. Ismeritek ezt a nagy cseresznye nagyságú, sárgától a sötét bordóig szinekben előforduló, enyhén savanykás, az utak mentén vadon termő gyümölcsöt? Minden szinű kicsit más ízű.
Nem nagy élmény magozni, ezért én 1-2 percig főzöm, aztán tésztaszűrőn átpaszírozom. Tegnap vaníliás pudingporral sűrítettem (kukoricakeményítő, vanília aroma), cukrot, vaníliás cukrot és egy kis őrölt fahéjat tettem hozzá. E mellé mogyorós rizst főztem.

Megkezdődött a cukkini szezon, én még nem teltem be vele, de a családom lehet, hogy unja már :-)
Idén eddig ezeket készítettem:
párolt cukkini
cukkini krémleves kaporral, vagy zellerrel
rántott cukkini

Most először termett brokkolink, amiből került a mélyhűtőbe is, és finom brokkolis tészta is lett belőle.

Nekem mindig is hiányzott a tojásrántotta ízvilága, és állaga, most végre sikerült kotyvasztanom valamit, ami pótolja ezt (és nem tofuból van)
Éppen rántott patiszont (csillagtököt) csináltam, és egy kis darabot nyersen meghagytam. Lereszeltem, olajon megpirítottam, és a kukoricalisztes-vizes-fűszeres masszát, amiben a patiszon szeleteket forgattam, ráöntöttem. Nekem teljesen pótolta a rántotta ízét, és állagát, bár annyi fehérje nincs benne, de nem is ez volt a célom.

Majd máskor folytatom nyári tapasztalataimat, most megyek, lereszelem a hűtőben lévő maradék natur gesztenyemasszát, teszek rá egy kis óna-bóna szószt, és megeszem :wink:

További szép nyarat!

Szilvi

HozzászólásElküldve: 2006. júl. 11., kedd 15:31
Szerző: parika
Szilvi, nagyon megjött a kedvem a cukkinira :) megyek is rántani öket -> sör-liszt-morzsában :)

njam njam :) köszi az ötletet!

HozzászólásElküldve: 2006. júl. 11., kedd 19:01
Szerző: mandula
Nem ismerem az óna-bónát :( Lehet, hogy mifelénk nem is terem?
A zsenge cukkiniből nyersen salátát is szoktam csinálni, szerintem nem lehet megunni :)

HozzászólásElküldve: 2006. júl. 11., kedd 19:17
Szerző: pitypang
"Nem ismerem az óna-bónát." Én sem. :) Errefelé vagy nem terem, vagy másképpen hívják. :)

HozzászólásElküldve: 2006. júl. 12., szer. 9:40
Szerző: Szilvi
Én Vácon éltem kiskoromban, ott volt ilyen fa, de nem ettünk róla. Mindig a földre potyogot. Szentesi tájszólásban hívják óna-bónának, de hallottam a potyi szilva megnevezést is. A magja tényleg a szilváéhoz hasonlít, de a formája nem hosszúkás, hanem gömbölyű. Átmenet a bokor és a fa között. (nem vagyok biológus :-) )

Sokan pálinkát főznek belőle.

HozzászólásElküldve: 2006. júl. 12., szer. 19:18
Szerző: mandula
Azt hiszem, tudom már, melyik az az óna-bóna, nálunk is van, a potyi szilvához hasonló néven hallottam emlegetni :)

HozzászólásElküldve: 2006. júl. 13., csüt. 6:50
Szerző: Szilvi
Igazad van Mandula, a cukkini salátának is nagyon finom. Én is készítettem. Hirtelen nem jutott eszembe a felsorolásnál, hogy uborka hiányában kovászos cukkinit csináltunk. Nagyon finom volt.

Tegnap rakott krumplit készítettem, gombás tökpörkölttel. A különlegessége az volt, hogy nem felszeltem a főtt krumplit, hanem lereszeltem tökreszelőn. Egy réteg krumpli, egy réteg tökpörkölt, és a tetejére még egy kis reszelt krumli, amit összekevertem olajjal, és fűszerekkel.

Én a nagyon bordó potyi szilvát szeretem, annak a legkevésbé savanyú a héja. Egyébként az érett gyümölcsöt kézbevéve, ki lehet szívni a belsejét, aki nem szereti a savanyú héjat.

HozzászólásElküldve: 2006. júl. 26., szer. 15:03
Szerző: Megali
cukkinit én is szoktam uborka helyett salátának. általában a kis fiatal példányokat.

(Szilvi, váci vagy? én is onnan északról származom. Vácra jártam gimibe...)

HozzászólásElküldve: 2006. júl. 28., pén. 12:56
Szerző: pitypang
Piros szőlőt, sárga-narancsszínű apró ringlót, paradicsomot, 2 diót, ezután következik a lilahagymás, sárgarépás, fehérkáposzta saláta olivaolajjal, bazsalikommal és borssal, pici tengeri sóval.
És még nem kaptam gyomorrontást. :) :lol: