Oldal: 4 / 19

HozzászólásElküldve: 2005. máj. 3., kedd 10:48
Szerző: Parsifal
Natura Ezékiel lepénykenyere avokádóval megkenve, pirospaprikával megszórva, spenótlevelekkel.

HozzászólásElküldve: 2005. máj. 9., hétf. 13:45
Szerző: Norci
tegnap sütögetős napom volt. csináltam muffint, a tejet szénsavas ásványvízzel, a tojást keményítővel helyettesítettem. az alaptészta közepére egy kiskanál bio csokikrémet (no állati cucc) pottyantottam. nagyon finom lett!

sós sütit is csináltam, liszt, élesztő, bio margarin, keményítő, ásványvíz segítségével, csipet só, a tetejére őrölt köménymag. 3szori hajtogatás, stb, de megérte, nagyon finom lett. legközelebb valami finom fűszerkeveréket teszek bele, mondjuk provance-it, vagy valami hasonlót. :-)

HozzászólásElküldve: 2005. máj. 9., hétf. 15:59
Szerző: Agi
Szia Norci!

Kedvet kaptam a tejszínes tésztádhoz, de nem ismerem a cheezly-t.
Segíts kérlek!

HozzászólásElküldve: 2005. máj. 9., hétf. 16:06
Szerző: Norci
Szia Ági!

a cheezly (angol cheese-ből jön) növényi sajt, biztos olvastál már róla itt, a veg-en, sokat emlegetjük. egész idáig nem lehetett kapni itthon, de már több boltban is megjelent, flo már zalaegerszegen is vett.
ha lakto vagy, akkor sima tejszínt, sima sajtot is használhatsz, a növényi sajt a vegánoknak fontos :-)
én a napfényes élet alapítvány rendezvényén vettem, de valamelyik topicban írta manu, hogy az éden bioboltban lehet kapni budapesten. egyébként az árkádban lévő bioboltban más márkájú növényi sajtokat is láttam, kifejezetten pizzára, meg mindenféle ízekben, stb. de elég borsos az ára...
remélem, tudtam segíteni. :D

HozzászólásElküldve: 2005. máj. 9., hétf. 19:22
Szerző: Boldogsag
Boldogságot, Kedves Ági!

Ha szereted a sajtot és van kedved a konyhában ügyeskedni, akkor érdemes saját készütésüvel kisérletezni.

Küldök elkészitési tanácsot, ha érdekel.
Szeretettel: Gyula

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 9., csüt. 10:50
Szerző: Parsifal
Tegnapi ebédem: Hajdinás műzli.

Reggel elkészítem: 2 rész hajdina, 1 rész napraforgómag összekeverve, majd ujjnyi vastagon elborítva szűrt vízzel.

A hajdinamagok felszívják a vizet, és puhák, ízletesek lesznek (csuda jó illata van; ha sok vizet öntünk rá, és nem szívja fel, meg lehet inni, olyasmi, mint a kávé!). A barna színű hajdina hőkezelet, ezért nem kell még főzni is. Ez a hőkezelés a zabpehelyéhez hasonlít. (De ha valaki a hajdinát főzi, az semmiképpen se pirítsa a barna magokat, hiszen azokat már egyszer megpirították. Ezért barnák. Az élő (csíráztatható) hajdina zöldes, szürkés színű. Ez is használható, de akkor célszerű egy napig csíráztatni. A csíra teljesen helyettesítheti a pirított, áztatott magokat, vagy csak egy kevés is beletehető "élet" gyanánt.)

A napraforgómagok (én a Naturfood, itthon termesztett, nem pirítottat ajánlom) megduzzadnak, és a csírázás előtti állapotba jutnak, vagyis élő, éltető ételek. Nagyon jó foghasználatot biztosítanak.

Aszalt gyümölcs is tehető bele, amelynek édessége szétterjed, és megpuhul a gyümölcs.

Ehető zöldségekkel, gombaporral, pirospaprikával, hagymával, 1stb. kiegészítve. De legjobb műzlisen karobbal, aszalt gyümölccsel, kókuszreszelékkel.

Jóétvágyat! ;)

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 9., csüt. 16:17
Szerző: parika
Boldogsag írta:Boldogságot, Kedves Ági!

Ha szereted a sajtot és van kedved a konyhában ügyeskedni, akkor érdemes saját készütésüvel kisérletezni.

Küldök elkészitési tanácsot, ha érdekel.
Szeretettel: Gyula


saját készitésü vegán sajt?
azt le kell ird hogyan készül!!
mert tényleg nagyon drágák a kész csomagoltak!

köszi
parika

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 9., csüt. 18:42
Szerző: Boldogsag
Boldogságot!

A Govinda konyhája rovatban fog megjelenni a napokban.

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 9., csüt. 19:59
Szerző: parika
Boldogsag írta:Boldogságot!

A Govinda konyhája rovatban fog megjelenni a napokban.


juhuuu!!!
*alig-birom-kivárni*
nincs egy kis elözetes? ;)

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 9., csüt. 20:27
Szerző: Jablko
Szerintem Boldogság nem vegán sajtról beszél. 8O

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 10., pén. 10:44
Szerző: Parsifal
Nem akartam azt írni, amit Jablko, ... de hátha mégiscsak vegánsajt.

"A lehetetlent ne keverjük ösze a valószínűtlennel." ;) :D

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 13., hétf. 12:38
Szerző: katibar
Szia Norci!
Szeretném megtudni, hogy hol lehet venni növényi tejszínt.

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 13., hétf. 13:02
Szerző: Norci
szia katibar!

nem tudom, hol laksz, mi esik hozzád közel, én az árkádban lévő kis bioboltban vettem, de biztos, hogy máshol is van, a bioboltokban a hűtőpultban keresd! :-)

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 13., hétf. 13:05
Szerző: Norci
tegnapi "alkotásom": vegán rakott krumpli yofuval, vegabond paprikás gabonakolbásszal, gombával! isteni!!! :D

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 13., hétf. 14:26
Szerző: parika
Jablko írta:Szerintem Boldogság nem vegán sajtról beszél. 8O


öhömmm...dehát én meg azt hittem, mert valaki ezt irta:
Szia Norci!

Kedvet kaptam a tejszínes tésztádhoz, de nem ismerem a cheezly-t.
Segíts kérlek!

és ez meg vegán...a cheezly.

és erre válaszolt a boldogság, hogy:
Boldogságot, Kedves Ági!

Ha szereted a sajtot és van kedved a konyhában ügyeskedni, akkor érdemes saját készütésüvel kisérletezni.

Küldök elkészitési tanácsot, ha érdekel.
Szeretettel: Gyula"

mire én explizit rákérdeztem hogy vegán sajtot lehet e sajátkezüleg késziteni. erre azt irta, hogy jön a cikk.

szerintem egyértelmü vegán sajt lesz:)
na remélem.
mert sajtkészitést nem támogatok. mert kis bocik milliárjainak halálával jár, stb...szerintem ezt ti mind tudjátok.