Oldal: 5 / 19

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 13., hétf. 14:28
Szerző: parika
Norci írta:tegnapi "alkotásom": vegán rakott krumpli yofuval, vegabond paprikás gabonakolbásszal, gombával! isteni!!! :D


és sajtot akkor csak elhagytad? szerintem nem is kell rá.
vegabond gabonakolbász: hol veszed?

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 13., hétf. 16:02
Szerző: Norci
én mindig is sajt nélkül csináltam, a páromék (szüleinél) tettek bele mindig sajtot, de nekem anélkül is finom. a vegabond kolbász szerintem csak itthon kapható, bioboltokban, és nagyon finom, paprikás. adtam egy falatot belőle a páromnak is, aki húsevő, és azt mondta, hogy nem adtam neki a kolbászból. mondom, dehogynem, csak nem vetted észre, mert pont olyan volt, mint a húsból készült :-)

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 14., kedd 1:40
Szerző: zsolidodd
Tegnapi ebédem: LECSÓ, cukkinivel, és salátával :D ! Végre itt a lecsó szezon, szóval gyilkolhatom magam a csípősebbnél csípősebb lecsókkal :twisted:

HozzászólásElküldve: 2005. jún. 14., kedd 17:02
Szerző: nawesh
meg itt a zöldborsó is.

Zöldborsóleves tésztával, ma...

HozzászólásElküldve: 2005. júl. 6., szer. 11:38
Szerző: Norci
ma semmit nem eszem, de tegnap előtt csináltam egy kis kekszfélét:

liszt, cukor, bio margarin, zabpehely, sütőpor, szódabikarbóna, dió, citrom leve és héja és egy kis víz összegyúrásával. szerintem fini lett :-)

mennyiségeket ne kérdezzetek, per has csináltam :?

HozzászólásElküldve: 2005. júl. 10., vas. 10:43
Szerző: nawesh
2 hétig el voltunk kényeztetve a jógatáborunkban :wink:

Indiai jellegű finom ételek naponta háromszor :oops:

HozzászólásElküldve: 2005. júl. 10., vas. 21:59
Szerző: Norci
a két nyári sláger (legalábbis nálam): lecsó és dinnye. ezt eszem minden mennyiségben, megunhatatlan :-)

plusz még tovább akarom fejleszteni a kekszeimet, süteményeimet, most valami gyümölcskenyér félét tervezek készíteni, ha valakinek van receptje, szívesen veszem! (máskülönben marad a jól bevált "hozzávalók per has összeöntése" módszer) :D

jut eszembe, mostanában soxor szoktam kenyeret biomargarinnal megkenni, és egy kis pizzafűszerrel megszórva sütőben megsütni. nagyon finom. viszont egy hete mondta nekem egy pincér, hogy állítólag az ilyen fűszerkeverékeket is úgy csinálják, hogy marhahúsleves az alapja, aztán úgy porítják valahogy... tud valaki valami közelebbit erről? lehet, hogy tényleg állati? akkor miért nem tűntetik fel a papírján??? :x

HozzászólásElküldve: 2005. júl. 11., hétf. 18:25
Szerző: mandula
Szóval a pizzafűszer-keverék is...? Mi külön szoktuk rászórni a fűszereket, de ez azért mégiscsak... mint a zöldségleves-kocka húslevesből? na szép.

A gyümölcskenyérről jut eszembe, egyszer készítettem mandulakenyeret, amibe nem kellett tej, csak citromlé. De azóta nem találkoztam azzal a recepttel, megpróbálok utána nézni.

Hétvégén én is sütöttem ilyen zabpelyhes kekszet, tönkölyliszttel, napraforgóval, mazsival :)

HozzászólásElküldve: 2005. aug. 7., vas. 7:23
Szerző: nawesh
A minap írtamaz AGNI asztalában, hogy pénteki menüben diós fasírt lesz.

Nos megkóstoltam és fennséges volt. :wink:

HozzászólásElküldve: 2005. aug. 11., csüt. 18:21
Szerző: mandula
Boldogság, a citromos rizs receptedben mi a csana dál? (többféle dálról hallottam már, de nem ismerem. Borsófélére gondoltam, lehet, hogy tévedek)

HozzászólásElküldve: 2005. aug. 11., csüt. 19:57
Szerző: Boldogsag
Boldogságot!

Indiában sok féle elnevezés van a dhál-al kapcsolatban.
Most ebben az esetben az történt, hogy figyelmetlen voltam, úgyanis: csana az túrót jelent. itt is a túró a lényeg.

Bocsánat, ha nem voltam érthető.
Jó főzést. Elkészitetted?

HozzászólásElküldve: 2005. aug. 12., pén. 18:53
Szerző: mandula
Így már értem.
Kipróbáltam, de csana nélkül és mogyoró híján mandulával, így is nagyon finom.
:)

HozzászólásElküldve: 2005. aug. 13., szomb. 7:08
Szerző: Boldogsag
Boldogságot! :D

Nagyon megtisztelve érzem magam, hogy ki is probáltad.
Nem irtam hiába. :D
Egészségedre.
Szeretettel: Govinda

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 4., vas. 17:19
Szerző: Norci
képzeljétek, kipróbáltam a múltkor a hagymalevest, amit itt találtam, a veg-en. nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom!!! vettem e-mentes cipót is, és abba töltöttem bele, nagyon szuper!!! :D :oops: ma megint megfőztem :lol:

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 6., kedd 13:34
Szerző: Jablko
Párom családjától kaptunk egy szuper kis párológépet. Az ebédemet is ennek segítségével készítettem ma el.

A délelőtt folyamán megettem vagy 1,5 kg édes Gála almát. :)
Ebéd: saláta - lilahagyma, uborka, kápia paprika (édes piros) összvágva + párolt brokkoli vega mixszel megszórva és olívaolajjal leöntve
+ két cső párolt kukorica

Nagyon fincsi volt!!!! :lol: