Nyers kenyérke
Elküldve: 2011. szept. 10., szomb. 10:07
Felszolgálási idő: 2 nap
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő:
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: nyers-étel
Bemutatás
"Asszem a nyers kaja fő gondolata az IDŐ és TÜRELEM Hmmm milyen jó ilyen dologban gazdagodni, nemde?"
Hozzávalók
200 g napraforgómag
6-8 datolya vagy mazsola
2 dl víz
300 g póréhagyma (vagy zeller)
2 fokhagymagerezd
1 vöröshagyma
másfél tk só
150 g lenmag
2-2 tk koriander és kömény
Elkészítés módja
Előző este beáztatod a napraforgómagot és a datolyát/mazsolát.
A napraforgót jól átmosod és lecsöpögteted. Megtisztítod a póréhagymát (vagy zellert), a vöröshagymát és a fokhagymát és feldarabolod, majd a datolyával/mazsolával és az ázóvizével együtt pürésíted. Majd hozzáadod a megőrölt lenmagot-koriandert-köményt. Legvégül belekevered a napraforgómagot. Hagyod fél-egy órát állni, majd sütőpapíron elteríted kb 1 cm vastagságban. Így szárítod kb két napig (vagy amíg nem lesz olyan, mint a keksz, jó ropogós ). Amikor kicsit megszáradt, de még nem törik, akkor érdemes tetszőleges darabokra marcangolni; illetve mivel sütőpapíron van, nem árt néha megfordítani.
Jó étvágyat!
Ps: állítólag sokáig eláll... én még nem hagytam neki.
Forrás: http://www.vegetarische-initiative.de/
Beküldte:: akralgob , Wednesday, February 06. 2008 - 13:55:52
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő:
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: nyers-étel
Bemutatás
"Asszem a nyers kaja fő gondolata az IDŐ és TÜRELEM Hmmm milyen jó ilyen dologban gazdagodni, nemde?"
Hozzávalók
200 g napraforgómag
6-8 datolya vagy mazsola
2 dl víz
300 g póréhagyma (vagy zeller)
2 fokhagymagerezd
1 vöröshagyma
másfél tk só
150 g lenmag
2-2 tk koriander és kömény
Elkészítés módja
Előző este beáztatod a napraforgómagot és a datolyát/mazsolát.
A napraforgót jól átmosod és lecsöpögteted. Megtisztítod a póréhagymát (vagy zellert), a vöröshagymát és a fokhagymát és feldarabolod, majd a datolyával/mazsolával és az ázóvizével együtt pürésíted. Majd hozzáadod a megőrölt lenmagot-koriandert-köményt. Legvégül belekevered a napraforgómagot. Hagyod fél-egy órát állni, majd sütőpapíron elteríted kb 1 cm vastagságban. Így szárítod kb két napig (vagy amíg nem lesz olyan, mint a keksz, jó ropogós ). Amikor kicsit megszáradt, de még nem törik, akkor érdemes tetszőleges darabokra marcangolni; illetve mivel sütőpapíron van, nem árt néha megfordítani.
Jó étvágyat!
Ps: állítólag sokáig eláll... én még nem hagytam neki.
Forrás: http://www.vegetarische-initiative.de/
Beküldte:: akralgob , Wednesday, February 06. 2008 - 13:55:52