Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: nincs
Kategória: Saláták
Fajtája: nyers-étel
Bemutatás
Ez az egyik legkedvencebb salátám. Végtelenül egyszerű és finom.
Hozzávalók
Egy titka van. Mindig abszolút frissen készítem. Ha csak magamnak, akkor nem is keverem össze tálban, csak rétegezem a tányéron a hozzávalókat: egy réteg hagymakarika (ezüst- vagy gyöngyhagyma), egy réteg paradicsom, megint hagyma, megint paradicsom. Zöldként bazsalikomlevelek ízesítik még a nyár vérvörös ajándékait. De szoktam készíteni zeller- vagy petrezselyemzölddel is, nagyon jól illik hozzá mindkettő. Természetesen meglocsolom olívaolajjal, pár csepp ecettel, és sózom. (Én most tökmagolajat is csepegtettem rá.)
Elkészítés módja
Mindössze ennyi az elkészítése... viszont fordítottan arányosan jóízű!
Ha nagyobb adagot csinálok, akkor is nagyon frissen készítem. Csak akkor egy tálban finoman átkeverem az egészet, és már tálalom is.
Forrás: baraka boszorkánykonyhája
Beküldte:: baraka , Monday, August 27. 2007 - 19:01:32