Felszolgálási idő: Gyorsan felszolgálható
Elkészítési idő: a savanyú káposzta viszonylag sokáig készül... ; kész s.k.-ból hamar kész
Főzési idő: nem kell főzni
Kategória: Saláták
Fajtája: nyers-étel
Bemutatás
A savanyú káposzta ízével, színesebb külsővel, + újabb vitálanyagokkal.
Hozzávalók
Természetesen savanyított kápszta (fehér káposztából) Lila káposzta Ízlés szerint (kihagyható) Fűszerek lilahagyma zöldpor (valamilyen szárított ZÖLD-ség őrleménye (morzsolható is))
Elkészítés módja
A lilakáposztát csíkokra szeleteljük, és ízlés szerinti arányban a savanyúhoz keverjük. Nekem kb. a 3/5 lila, 2/5 savanyú arány jött be. Vagyis több legyen a lila. Lehetőleg frissen keverjük össze, mert ha állni hagyjuk, akkor egy-két nap múltán a savanyúságát felszívja a lila, és nem nagyon érződik.
Tápérték info
A lilaság ereje (valamilyen színanyag, tán antociánnak hívják...), antioxidáns. Lehetőleg ne édes gyümölccsel fogyasszuk, hanem helyes ételtársításban.
Forrás: Anyaföldi termények
Beküldte:: Parsifal , Tuesday, February 21. 2006 - 11:54:32