Felszolgálási idő: 5 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 4 óra aszalás
Kategória: fasírtok
Fajtája: nyers-étel
Bemutatás
Többször kipróbált, nagyon finom nyers étel. Salátával, más zöldségekkel együtt komplett főétel. Urbán Vali nyerskonyha kurzusán tanultam ezt is, örök hála érte...
A hozzávalók kb 4 személyre szólnak, kb 20 golyó lesz belőle.
2 csésze brazil dió, 1 csésze fenyőmag, 1 ek fehér miso, 1!2 csésze sárga lenmag őrölve, 1!2 csésze aszalt paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 csésze friss petrezselyem levél. só, bors
1 piros kaliforniai paprika apróra vágva, 3 szál szárzeller apróra vágva, fűszerpaprika
Elkészítés módja
Az aprítógépben dolgozzuk össze a fenti hozzávalókat a paprika, zeller és a fűszerpaprika kivételével. Ha a massza tűl száraz, nem áll össze, akkor egy pici oliva olajat tehetünk bele. A masszába kézzel keverjük hozzá a kaliforniai paprikát és a szárzellert, majd formázzunk golyókat, amelyeket forgassunk bele kevés fűszerpaprikába. Ezután aszaljuk 3-4 órát 42 fokon.
A miso helyett pici sót vagy szójaszószt lehet beletenni, a szárzeller helyett pedig hagyományos zeller szárát, vagy lilahagymát. A sárga lenmag is helyettesíthető barnával.
Tápérték info
A magvak és a zöldségek megőrzik a tápértéküket, vitamin és enzim tartalmukat.
Forrás: Urbán Vali nyerskonyha kurzus
Beküldte:: Gitta , június 25. 2008 - 17:26:15