Élő szendvics

Élő szendvics

HozzászólásSzerző: Gitta » 2011. máj. 4., szer. 10:46

Felszolgálási idő: 1 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 12 óra aszalás
Kategória: _Egyéb
Fajtája: nyers-étel


Kép

Bemutatás

A következő szendvics hőkezelés nélkül készül, így minden vitamin és ásványi anyag, valamint az enzimek is érintetlenül, sértetlenül megmaradnak.

Hogy mennyire finom, próbáld ki, és megtudod.



Hozzávalók

A kenyérhez:

2 csésze sárgarépapép (ami a centrifugázás után kimaradt)

1 csésze őrölt lenmag

½ csésze őrölt szezámmag

1 evőkanál mazsola (nekem nagy mazsim volt, és én apró darabokra vágtam)

1 fej lilahagyma apróra vágva

1 kanál őrölt kömény

Tiszta víz



A pástétomhoz:

1,5 csésze őrölt napraforgó mag

1 kisebb fej lilahagyma apróra vágva

1 kis csokor petrezselyem

1 evőkanál sörélesztő pehely

1 kiskanál pirospaprika, pici őrölt bors (aki szereti)

1 evőkanál szójaszósz (vagy só, ízlés szerint)

Pár csepp citrom

Tiszta víz



A töltelékez:

Bármilyen zöldség, paprika, uborka, csírák, tetszés szerint
Elkészítés módja

A kenyérhez a hozzávalókat összekeverjük egy tálban, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy tészta állagú legyen. Egy nagy tepsiben szétterítjük, és a sütő legalacsonyabb fokozatán fél napig szárítjuk. Célszerű sütőpapírra tenni, és félidőben megfordítani, a papírt lehúzni róla. Akkor jó, ha a külseje kicsit már száraz, de belül még puha, és hajlítható, nem törik.



A pástétomhoz összekeverjük a hozzávalókat. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy kenhető legyen. A citromlével ízesítjük.



A tepsiből kivesszük a kenyeret, négyfelé vágjuk. Megkenjük a pástétommal, és az egyik felére ráhelyezzük a zöldségeket, a másik felét pedig ráhajtjuk, tányérra tesszük.




Jó étvágyat


Forrás:
Beküldte:: Gitta , Április 08. 2008 - 15:29:01
Avatar
Gitta
Írogat
 
Hsz: 75
Csatlakozott: 2008. feb. 11., hétf. 1:00


Vissza: Nyers receptek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég

cron