Szappanozni nem ajánlatos, mert eltömi a pórusait a bőrnek, elég átdörzsölni a bőrt tiszta vízzel. A bőr olajozása, kenceficélése szintén többet árt mint használ az előbbi miatt.
Gyógyfüves shampont én apróbojtorjánt s csalánt használok felváltva, de bármelyik jó, lehet bonyolultabb keverékeket is használni, a lényeg, minél inkább természetes anyagokból álljon. Borotválkozáshoz hagyományos borotvahabot használok, itt is lehet használni kemikália menteset, ha valakinek érzékeny a bőre. Borotválkozás utáni kenceficét nem használok, csak lemosom az arcom, de aki akar lehet természetes kivonatokat használni, csak olajosakat ne. Ha ezen életmód hatására véglegesen, tartósan kilugozzuk a testnedveinket a bőrszárazság ismeretlen lesz, a bőrünk, üde, selymes egészségesen zsírozott lesz BELÜLRŐL fakadóan mindíg. A bőrszárazság egyik fő oka a dehidratált, főtteken tengődő savas test, és bőr. A 80/10/10 en a test s a bőr sejtjei lubickolnak az organikus, lúgos vízben. A 80/10/10 étrend költsége átlagos életvitelre(2000 kcal) attól függ, hogy mennyi biot kever bele az ember. Napi 1,5-2-3 ezer Ft-tól elmehetünk a csillagos égig a költségeket tekintve. Én a déligyümölcsöket, banánt igyekszem bioból megoldani, de sok kommerszet is eszem, főleg őstermelőktől a piacokon vásárolva. Télen ajánlok napi 1kg banánt minimum, kiegészítve mindenfajta édesgyümölccsel, naranccsal, almákkal, csipkebogyó, naspolya, szőlő(most pl. ezek a generálok), de lényegében minden gyümölcs jó ami érett, édes gyümölcs. Most sok zsenge spenótot, kelkáposztát, petrezselymet(turmixokba), eszem, de lehet brokkolit, karfiolt, kelbimbót, salátákat, káposzták, stb , stb amit az ember szeret s hozzájut. Télen hasznos a sütőtököt beiktatni , nagydobosi a legjobb. Maggal együtt belülről kívülre haladva az egész megehető, legfinomabbak a belső részek. A nyers ízek kezdetben ha furcsák, később megszokjuk, nagyon megszeretjük, ne keseredjünk el. SEMMIKÉPP SE HŐKEZELJÜNK, FELEJTSÜK EL A FŐTT ÍZEKET EGY ÉLETRE, SZOKJUNK ÁT A NYERS ÍZEKRE!!! A nyers, élő étel táplál, életet ad, a holt étel eltömít, betegít. Ezt sajna az emberek nem veszik komolyan, mert nincsenek felvilágosítva, pedig véresen komolyan kéne venni. A halálozási okok rovatába bele kéne venni a hőkezelt ételeket. Az a lényeg hogy együk bőven napjába az energiát adó érett édesgyümölcsöket annyiszor, s annyit amennyi jólesik, s egészítsük ki változatos zöldekkel vagy turmixukkal. Télen napi szinten, s különösen kezdők egyék az olajos magokat 1 uncia mennyiségben, aki sportol ehet 2-őt is, de ennél többet semmiképp sem szabad enni olajos magból. Nekem otthon a konyhám egy édenkert , tele van mindíg érett édes gyümölcsökkel, zöldekkel.
NAGYON FONTOS A RENDSZERES MOZGÁS , SPORT, MERT ENÉLKÜL NINCS TÖKÉLETES EGÉSZSÉG.
Télen figyelni kell a D vit. bevitelre természetes forrásokból, ill. szabadban tartózkodásal elősegíteni. Különösen febr. magasságában fontos, addíg a test megél a nyári tartalékból. A D vit. fontos, hogy a rengeteg Ca amita 80/10/10 en beviszünk beépülhessen, s a banánok, gyümölcsök K tartalma pedig segíti a Ca megtartását is.
Természetes forrásai, Napraforgó csíra, repce csíra, búzafűlé, árpafűlé, és bizonyos olajos magok pl. dió. Véleményem azonban az, hogy D2 növényi vitamint a nyersekből is önmagukban csodálatosan megkapjuk, csak még nincs ez megkutatva, dokumentálva.
http://vibrantegeszseg.lapunk.hu