80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 2., kedd 17:04

ChaserHun!

Jövőre nyár közepétől 3 hullámban érik a füge okt. végéig. Fel kéne keresned Pécs környékén termelőket, engem is érdekel majd.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett


HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 2., kedd 19:01

Ismerősünknek is van füge fája, bár nem annyira vagyok oda a fügéjért.
De szerintem az a bio bolt ami a vegetarianus.hu-n van írva az olyasmi lehet mint a herbária, nem hiszem hogy ilyesmivel foglalkoznak.
De jó volt ma végre normális banánt enni, bár nem volt bio de legalább nem liszt íze volt :lol: meg is ettem 9-et egyszerre :D
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 2., kedd 19:39

Ezek az az élet apró örömei.
Én meg kaptam jó piros, ízes parit szétturmiszoltam 1 fokival. Számomra meg ez esett ma a legjobban, de az a szép ebben hogy mindíg más izlik,s nem is mindíg ugyanazért.
:D
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 2., kedd 20:31

Ne is mondd, úgy ennék jó kerti paradicsomost, annak volt rendes paradicsom íze, megettem nyáron csomót belőle, csak úgy magába :)
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2008. dec. 3., szer. 7:44

Húúú én ősszel "degeszre" ettem magam fügével, amíg fellelhető volt a piacon. A legkirályabb manna a világon a friss, érett füge :) Csak kár hogy gyorsan érik és arany áron adják darbja 30-50 ft volt :S
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: Eperke » 2008. dec. 3., szer. 20:07

A füge nekem is kedvencem lett nyáron, milyen kár, hogy tíz darabnál többet egy nap nem tudtam megfizetni.. a másik kedvencem a szeder. Ami édes, az eperről ne is beszéljünk, itt vidéken annyira finom volt most nyáron, régen pestem nem ettem jót... Wah, de várom a nyarat..:D Milyen szerencse hogy rátaláltam erre az egész táplálkozás dologra, és annyi gyümölcsöt ehetek amennyit akarok. Ez egy megváltás. :)
Avatar
Eperke
Néha írogat
 
Hsz: 30
Csatlakozott: 2007. máj. 21., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 3., szer. 20:45

D2 vitamin(ergocalciferol)
A test fél évre is képes tartalékolni.
Februártól mindíg kapjuk el a napot, 11-14h között valamikor, lehet nyitott ablaknál , szobában napfűrdőzni, vagy aki edzett kimehet félmeztelen s közbe végezhet mozgásokat. Tartama napi 20-30 perc, s még napi szinten sem kell. Ilyenkor nem kell félni az ultraibolya sugárzástól.
Télen, napfényszegény időben napi 1 óra alatt fedetlen fővel levegőn. Nyáron 1 perc alatt is megképződik a bőrben a napi adag ha teljes testet éri a nap. A napfürdőzés kiemelten fontos egész évi szokásunk legyen.
növényi forrásai:
napraforgó, repcecsíra, növényi olajok s ilyenmódon az olajos magvak, áfonya, banán, avokádó, datolya, fűfélék(és leveik), gombák, növényi komposzton nevelt, megmosva, pl shitake, vargánya, csiperke( bár nem a 80/10/10 részei a gombák)
további lehetőségek: rövid kvarcolás, v. biotronozás
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 3., szer. 21:00

Ősszel a sok édes gyümölcs megalapozza a télbe való menetet, a test tartalékol s felkészül a télre. A természet csodálatosan bölcs, megmondja mit kell a lényeknek enni s tenni.Nyár végén s ősszel kapjuk a mézédes gyümölcsök legnagyobb választékát.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 3., szer. 22:16

Aki tud angolul az igya eme fantasztikus nő minden szavát:
Rozalind Gruben
http://www.youtube.com/watch?v=icsFTnlt ... re=related

A 80/10/10 KÜLDETÉSE AZ EMBERISÉG VISSZAVEZETÉSE A BOLDOGSÁGOS PARADICSOMI ÚTRA.

http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: akralgob » 2008. dec. 4., csüt. 16:58

Üdv,

olvastam a fórumot és a könyvet is. Bár nem csinálom - még - a 811-et, Gábor révén, mivel egy háztartásban vagyunk, mégiscsak tapasztalok ezt-azt. És hatással is van rám. Pl nem kívánom a főtt kaját, nem lakok jól vele. De mivel egyhónapos babám szoptatom még, néhány zöld kiesik, pl a nyers káposzta(félék), pedig amúgy imádom, de azt a süvítést, amit utána a gyerek produkál, nem szívesen hallgatom. Volt szerencsém a nyers banán-spenót turmixhoz is, ismét egy borzalmas nap árán ( a gyermek csak ordított, amíg ki nem ürült a szervezetünkből).
Szóval van még hova fejlődni... Szívesen átállnék, hisz egyébként is rengeteg nyerset eszem, de azért még eszem főttet is (a káposztát pl, mert úgy viszont bírja a gyermek). De mit gondoltok, szoptatás alatt a 811 hatására feloldódó méreganyagok belekerülnek az anyatejbe :!: :?: , és akkor pont a méreg jut a gyereknek, holott a legjobb dolognak kéne a tejben lennie? Vagy az anyatej összetétele nem függ ettől?
És még valami: Gitta, te ha jól emlékszem már nyerses voltál a 3. csemetéddel, te miket ettél a szoptatás alatt? És ha az ember 100% nyers, akkor is puffasztanak a K betűsek, vagy csak a főtt kaja miatt?

Köszönöm a válaszokat előre is,
Bogi
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 4., csüt. 17:09

Nekem az a véleményem, hogy a 811 en az anyatej ís tisztább lesz,mert minden testnedvvel ez történik, mivel nincs a mérgeknek utánpótlása, tehét a méregszint napról napra csökken. Ha továbbra is a főttek dominálnak, akkor az anyatej koncentráltabb marad méreganyagokban.
Csak a főtt kruciferousok puffasztanak, egy idő után a nyers állapotukban már ilyen hatásnak nem kéne mutatkozni. A kelkáposztát nehéz egyedül nyersen enni, ezt jobb turmixolni s durvaszűrőn átnyomni, a zaccot kidobni, a többi, káposzták, zsenge brokkoli, karfiolrózsa megehető nyersen(én ezen utóbbiaknak a durva szárát lenyúzom). De ha valaki nem szereti ezeket ill. ilyen tüneteket tapasztal tartósan, akkor salátákat kell enni, ezek egyébként is a legideálisabb zöldek a 811 en, a zsenge saláták, s zöldek. A kruciferousok tettszés szerint teljesen kiiktathatók s helyettesíthetők egyébb zsenge zöldekkel.
Csak az a lényeg napi szinten legyünk a "zöld vér" vámpírjai.

:D
http://vibrantegeszseg.lapunk.hu
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2008. dec. 4., csüt. 18:14-kor.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: akralgob » 2008. dec. 4., csüt. 17:20

Ó, ez gyors válasz! Köszönöm, és nagyon megnyugtató. A főttek eddig sem domináltak, csak azért még egyszer-egyszer eszem egy tál főttet - valahogy lelki szinten még bennem van ilyen szutyok időben, hogy egy tál meleg étel átmelegít. Érdekes, amit írsz, hogy csak a főtt kruciferousok puffasztanak, nálunk pont fordítva volt. A többi zöld egyébként megy rendesen, saláta, petrezselyem amíg van, brokkoli is. A kínai kel még a mai nap próbája, de eddig bírja a gyermek. :)
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 4., csüt. 17:32

Ha jól összeturmixolja az ember a zöldeket, akkor könyebben emészthetőek.
Fontos megérteni, hogy nem az étel fűti a testet ,hanem a test maga. A főtt ételek zsákutcája, hogy kikapcsolják a hőközpontot, sokkal fázósabb a főttekhez szokott test, s eltompítják az ízlelést. Testmeleg nyers ételeket kell enni, s nem szabad folyamatosan hűteni magunkat, az emberi faj a meleg környezetre teremtett, meg kell teremteni a kis otthoni trópusunkat. Testmeleg Nyers ételek kizárólagos evése révén a test sokkal jobban bírja mind az extrém hideget, mind a meleget.
Kívánjuk érzelmileg a régi ételeinket, mert azokhoz vagyunk hozzászokva, de azt kell szem előtt tartani, hogy minden 43C fok fölött még a legrövidebb ideig is kezelt étel mérgezővé válik. Enzimek elvesznek, feh. denaturálódik , szénhidrátok, zsírok, s minden alkotó visszafordíthatatlanul károsodik. A testkémia felborul a test szivacssejtrendszerében az anyagok nem tudnak akadálytalanul áthatolni, felszívódni , beépülni. A test elkezdi kínlódását az ilyen hőkezelt anyagokkal s megpróbál életben maradni ezeken az anyagokon súlyos árat fizetve. Az ember, ha vibrant tökéletes egészséget akar ill. ez a célja, ne emeljen szájához tűzbe tett ételt, mert egy faj nincs a földön aki ezt a hülyeséget megteszi, csak az ember. Meg kell érteni, hogy a nyers van nekünk, s minden más lénynek itt a földön előírva a természet törvénye által. S aki vét a törvény ellen az olyan mértékben betegszik meg, amilyen mértékben vét.
El kell felejteni egy életre a főtteket, mintha sosem léteztek volna, s koncentrálni kell a nyers ízekre, s enni kell a megengedett ételfajtákból nyersen mindent, változatosan. Abból kell kiindulni, s elgondolkodni, mit tudok nyers, természetes állapotában, élvezettel megenni, s amit nem, ahhoz hozzá se kell nyúlni. Az élőlények a természetben ugyanezt cselekszik. Nem hiszem, hogy egy elefánt a főtt spenótot enné ha ott van előtte a zsenge friss ropogós élő zöld, mint minden növényevő vágya. Ha választani lehet, hogy nyerset eszem kizárólag, tudva, hogy táplál, élettel telít, tökéletes testkémiát s kicsattanó egészséget ad életfogytig, s aközött, hogy ugyanazt, de főtt változatát, és bár finom, hozzá vagyok szokva, de tudom, hogy ugyanakkor megbetegít, mérgező, korai egészséghanyatlást ad, biztos nem kockáztatnám a "főtt élvezetet", csak ezzel az emberek nincsenek jelenleg tisztában, és tudatában. Na persze egy dohányos, vagy egy alkoholista is tudja, hogy árt a testének, mégis csinálja rossz esetben egészen addíg, amíg meg nem betegszik s megilyed. A főtt ételek evése is nevezhető káros szenvedélynek, jelenleg nemzetek kulinaritása.
ÉN MÁR OTT VAGYOK, HOGY MÍG RÉGEBBEN ELCSÁBULTAM EGY EGY RÉGI FŐTTRE, MEG IS CSINÁLTAM, SZÁMBA VETTEM, DE KIKÖPTEM, AZAZ CSAK A RÉGI ÉRZÉS KELLETT, DE MINDÍG RÁJÖTTEM, HOGY NINCS SZÜKSÉGEM RÁ. MOST MÁR ILYET MEG SE KÍSÉRLEK, MERT MIND ÖSZTÖNÖSEN, MIND ÉRZELMILEG, MIND TUDATILAG TUDOM, NEM JÓ HA MEGESZEM A HŐKEZELT ÉTELT. S VALÓSZÍNŰ HA CSECSSZOPÓS KOROMTÓL NYERSEN ÉLNÉK , MÉG ERŐSEBB LENNE EZ AZ ELUTASÍTÁS.
Ha vágyunk a régi ételekre együnk édesgyümölcsöt, az érett banán sok szerotonint(boldogsághormont ) szabadít fel a testben, téli depresszíós időben nagyon előnyös.

EGÉSZSÉGÜNK HIHETETLENÜL MEGHÁLÁLJA SZOKÁSVÁLTÁSUNKAT. HAGYJUK MAGUNK MÖGÖTT EME ROSSZ SZOKÁST.
:D
http://vibrantegeszseg.lapunk.hu
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2008. dec. 4., csüt. 21:01

Szia Akralgob!

Boglárka?

ne aggódj a káposztafélék miatt! Én a szülés után közvetlen vega savanyú káposztát ettem!

Egyikőnknek sem volt semmi baja!

ugyanígy egy zacskó fagyasztott brokkolit (750 gr) megettem átsütve együltő helyemben terhesen is, és szoptatás alatt is, semmi hatását nem tapasztaltuk :wink:

Nagyon kívántam...

További szép napot!

ui. jó nektek, ketten könnyebb a nyers is :D
Szilvi
Törzsvendég
 
Hsz: 239
Csatlakozott: 2004. szept. 9., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: tothek » 2008. dec. 5., pén. 0:58

Bogi!

Én is sokat agyaltam már ezen a méregtelenités/anyatej témán, mert azt javasolja fű-fa-virág, hogy szoptatás alatt nem szabad ilyesmit tenni, ugyebár (én két gyereket is szoptatok egyszerre már egy éve).

Magam részéről arra jutottam, hogy nem tudok mást tenni, mint 'méregtelenitek' szoptatás alatt (is). Mivelhogy én igazából a terhesség 3. trimeszterében kezdtem el kissé magasabb cukorérték miatt ún. cukros diétát csinálni, ami abból állt, hogy kiiktattam a direkt cukrokat és keményitőket, és igy végül is egy csomóval egészségesebben kajáltam, mint korábban. Fogytam is tőle (ami egyértelmű méregtelenitési tünet). És ez még a főtt, nem vega időszak volt, és orvosi utasitásra tettem.
Aztán fokozatosan kezdtem egyre egészségesebben enni, amitől mindig egy kicsit tovább fogytam (ez ugye megint méregtelenitési tünet).

Egy idő után kezdtem csak el gondolkodni, hogy nincs-e ezzel valami baj (mármint, hogy nem szabad méregteleniteni, és én tkp. azt csinálom). De aztán azon gondolkodtam, hogy akkor most inkább egyek nem biot, hogy ne méregtelenitsek? Vagy főttet, hogy ne méregtelenitsek? Ezek elég nagy képtelenségek, úgyhogy úgy voltam vele, hogy akkor már inkább maradok az egészséges kosztnál. :)

A nyersek gázképző témájában én is bizonytalanul állok, mert engem meg a körte kezdett el felfújni most, hogy elkezdtem a 811-et, és ilyet még nem tapasztaltam eddig (bár sosem ettem kilószám a körtét korábban). A káposztafélékkel nincs tapasztalatom, mert a 811-ben tényleg az áll, hogy leveles zöldek, úgyhogy ilyeneket nem eszek. Én inkább megpróbálnám kihagyni ezeket, és csak azért nem ennék főtten, mert nyersen bajt csinál. Ha nyersen nem lehet megenni, akkor főtten meg minek. Az elég abszurd ötlet, hogy valami úgy van a természetben, hogy arra vár, hogy megfőzzük, és akkor válik teljes értékűvé, fogyaszthatóvá. Remélem, nem voltam túl nyakatekert ezzel. Én a hüvelyesek nem-fogyasztását is igy tudtam 'lenyelni', mármint, hogy ha nyersen nem lehet megenni, főtten meg igen, akkor az nem emberbe való, igy első körben. A könyvben van, hogy minden élőlény úgy jön a világra, hogy teljességgel készen áll a számára rendelkezésre álló ételek elfogyasztására. És a szerző még nem látott úgy kisbabát megszületni, hogy egy gáztűzhely lett volna a hátán :) Van benne valami...

Üdv. Rita.

Ui.: Még annyi fontos lehet neked majd idővel, hogy a hozzátáplálástól kezdve a babának nem a 80/10/10 a jó, hanem neki az energia 50%-a jöjjön zsirból. Ezt Dr. Graham válaszolta nekem nemrég a VegSource.com-on. Kérdeztem még tőle a szoptató anya étrendjével kapcsolatban is (hogy nem kell-e bele több zsir), erre még nem válaszolt. R.
Avatar
tothek
 
Hsz: 4
Csatlakozott: 2008. nov. 29., szomb. 1:00

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég

cron