Ha jól összeturmixolja az ember a zöldeket, akkor könyebben emészthetőek.
Fontos megérteni, hogy nem az étel fűti a testet ,hanem a test maga. A főtt ételek zsákutcája, hogy kikapcsolják a hőközpontot, sokkal fázósabb a főttekhez szokott test, s eltompítják az ízlelést. Testmeleg nyers ételeket kell enni, s nem szabad folyamatosan hűteni magunkat, az emberi faj a meleg környezetre teremtett, meg kell teremteni a kis otthoni trópusunkat. Testmeleg Nyers ételek kizárólagos evése révén a test sokkal jobban bírja mind az extrém hideget, mind a meleget.
Kívánjuk érzelmileg a régi ételeinket, mert azokhoz vagyunk hozzászokva, de azt kell szem előtt tartani, hogy minden 43C fok fölött még a legrövidebb ideig is kezelt étel mérgezővé válik. Enzimek elvesznek, feh. denaturálódik , szénhidrátok, zsírok, s minden alkotó visszafordíthatatlanul károsodik. A testkémia felborul a test szivacssejtrendszerében az anyagok nem tudnak akadálytalanul áthatolni, felszívódni , beépülni. A test elkezdi kínlódását az ilyen hőkezelt anyagokkal s megpróbál életben maradni ezeken az anyagokon súlyos árat fizetve. Az ember, ha vibrant tökéletes egészséget akar ill. ez a célja, ne emeljen szájához tűzbe tett ételt, mert egy faj nincs a földön aki ezt a hülyeséget megteszi, csak az ember. Meg kell érteni, hogy a nyers van nekünk, s minden más lénynek itt a földön előírva a természet törvénye által. S aki vét a törvény ellen az olyan mértékben betegszik meg, amilyen mértékben vét.
El kell felejteni egy életre a főtteket, mintha sosem léteztek volna, s koncentrálni kell a nyers ízekre, s enni kell a megengedett ételfajtákból nyersen mindent, változatosan. Abból kell kiindulni, s elgondolkodni, mit tudok nyers, természetes állapotában, élvezettel megenni, s amit nem, ahhoz hozzá se kell nyúlni. Az élőlények a természetben ugyanezt cselekszik. Nem hiszem, hogy egy elefánt a főtt spenótot enné ha ott van előtte a zsenge friss ropogós élő zöld, mint minden növényevő vágya. Ha választani lehet, hogy nyerset eszem kizárólag, tudva, hogy táplál, élettel telít, tökéletes testkémiát s kicsattanó egészséget ad életfogytig, s aközött, hogy ugyanazt, de főtt változatát, és bár finom, hozzá vagyok szokva, de tudom, hogy ugyanakkor megbetegít, mérgező, korai egészséghanyatlást ad, biztos nem kockáztatnám a "főtt élvezetet", csak ezzel az emberek nincsenek jelenleg tisztában, és tudatában. Na persze egy dohányos, vagy egy alkoholista is tudja, hogy árt a testének, mégis csinálja rossz esetben egészen addíg, amíg meg nem betegszik s megilyed. A főtt ételek evése is nevezhető káros szenvedélynek, jelenleg nemzetek kulinaritása.
ÉN MÁR OTT VAGYOK, HOGY MÍG RÉGEBBEN ELCSÁBULTAM EGY EGY RÉGI FŐTTRE, MEG IS CSINÁLTAM, SZÁMBA VETTEM, DE KIKÖPTEM, AZAZ CSAK A RÉGI ÉRZÉS KELLETT, DE MINDÍG RÁJÖTTEM, HOGY NINCS SZÜKSÉGEM RÁ. MOST MÁR ILYET MEG SE KÍSÉRLEK, MERT MIND ÖSZTÖNÖSEN, MIND ÉRZELMILEG, MIND TUDATILAG TUDOM, NEM JÓ HA MEGESZEM A HŐKEZELT ÉTELT. S VALÓSZÍNŰ HA CSECSSZOPÓS KOROMTÓL NYERSEN ÉLNÉK , MÉG ERŐSEBB LENNE EZ AZ ELUTASÍTÁS.
Ha vágyunk a régi ételekre együnk édesgyümölcsöt, az érett banán sok szerotonint(boldogsághormont ) szabadít fel a testben, téli depresszíós időben nagyon előnyös.
EGÉSZSÉGÜNK HIHETETLENÜL MEGHÁLÁLJA SZOKÁSVÁLTÁSUNKAT. HAGYJUK MAGUNK MÖGÖTT EME ROSSZ SZOKÁST.
http://vibrantegeszseg.lapunk.hu