Az embereknek nincsenek alapvető táplálkozástudományi ismeretei sem, s ezért nem értik az összefüggéseket, nem tudnak megfelelő rálátással összevetni diétákat, ami alapján felnyílna a szemük, s rádöbbenhetnének mi is a valóság. Vakon elfogadják amit hallanak, megtudnak az általuk szakértőnek vélt szakemberektől(orvosok, diatetikusok) akik a régi, túlhaladott lemezeket játszák csak újra, mert legtöbbjük, önhibájukon kívül(ezért nem is hibáztathatóak!!!), nincs birtokában ezen új ismereteknek, mert egész egyszerűen ezen új ismereteket nem tanulják az egyetemeken. Az emberek többsége egy téves ideában él, vakon elhisz s teljesen magától értődő dolgokat tart alapvető tévhiteket. Mindenkinek természetes, hogy főtteket, állati termékeket eszünk, s ez milyen fontos s egészséges. Az alapok úgy ahogy vannak tévesek. Táplálkozási reformra van szükség. Vajon hogyan lehetséges, hogy élő egyének egzisztálnak a legmagasabb vibrant egészségben 20-30 éve olyan diétán, melyen a hagyományos felfogás szerint rég betegeknek kellene lenniük, hovatovább leginkább halottnak? Érvelnek mindazok akik a hagyományos diéták nyomorúságos , korai degenerációt adó életkilátásaival szembesülnek életükben. Hú de komoly perspektíva. A 80/10/10, s a hozzá hasonló irányzatokat szélsőségként értékelik, s ezek alapjaiban kérdőjelezik meg a hagyományos mindenevő diéták létét.
Főtt vagy nyers viszonylatában a mindenevő pártiak is elismerik, hogy nyers nélkül nem megy , kell, fontos, de képtelenek kizárólag nyersben gondolkodni, mert nem is tudná természetellenes mindenevő alapanyagokat a teste befogadni, valamint szeretjük a finom főtt ízeket, rossz szokásként belénk ivódott csecsszopós korunktól szinte az anyatejjel, mindamellett soha senki sem hívta fel a figyelmet rá, hogy ártalmas lehet a számunkra, pedig rettentően az. Jelenleg hiányzik még olyan átfogó tényfeltáró szakirodalom, mely összevetné s kivesézné a nyerskoszt , s lehet azon belül a 80/10/10, a legjobb nyers koszt, s a főtt, mindenevő diéták anyagbeviteli számait. Ez nagyban segítene abban, hogy az emberek reálisan átlássák, belássák a kettő közti alapvető különbségeket a nyerskoszt javára.
Gondolkozzunk el mégegyszer:
-miért az ember egyedüli kiváltsága, hogy hőkezelt ételeket egyen bolygónkon
- mely állat ........... folyt a könyvben
OLYAN EGYSZERŰ! HA ELOLVASSA A KÖNYVET, MEGÉRTI A SZÍNIGAZAT AMIT AZ EMBER TÁPLÁLKOZÁSÁRÓL MINDENKINEK TUDNI KÉNE.
http://vibrantegeszseg.lapunk.hu