80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: Gitta » 2008. dec. 5., pén. 10:40

Bogi, jól emlékszel, a harmadik gyerekkel már nyersevő voltam, csak akkoriban egyedül, elbizonytalanodva, lassan visszatértem a főtt ételekhez. A környezetem nem volt toleráns, és egyfolytában azt hallgattam, hogy butaságot csinálok. Gyerekorvos, védőnő, stb. Most már sajnálom, hogy nem tartottam ki, és tudom, hogy most már másképp tennék. Most már sokkal többet tudok. Kellett két három év, míg visszatértam.
Azt javaslom, hogy a zöld leveket igyad, kisérletezd ki, hogy mi az, ami nem árt a babának.
Avatar
Gitta
Írogat
 
Hsz: 75
Csatlakozott: 2008. feb. 11., hétf. 1:00


HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 5., pén. 16:32

http://www.fitneszszakuzlet.hu/main/cik ... o/80/10/10
azt írják 5-10 a sejtek lecserélődése, az azért részben jó hosszú idő, de amúgy most hogy úgy 3-4 hete betartom rendesen(bevallom mielőtt nem volt meg a könyv néha csaltam) most kezdem igazán érezni az erőt, és ez még csak jobb lesz gondolom 8)
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: akralgob » 2008. dec. 5., pén. 17:39

Köszönöm a válaszokat, és bocs, hogy eltereltem a témát kicsit.
Gitta, én senkinek nem mondtam el hogy vega vagyok, de senki nem is kérdezte. 8)
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2008. dec. 5., pén. 18:32

Sziasztok!

Veletek előfordul olyan, hogy főleg délelőtt étkezés után 3-4 után a méregtelenedés tüneteit észlelem magamon? Tök elkezd lepedékesedni a nyelvem, a sok vízivás ellenére sárgásabb a vizelet, és a közérzetem is a böjtkor szokásosra emlékeztet?

Nektek van hasonló tapasztalatotok?

köszi,Gábor
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 5., pén. 20:03

Normál esetben a sejtállományunk teljes cseréje 7 év alatt lezajlik. Véleményem szerint a 80/10/10 en, mely a világ legegészségesebb emberi táplálkozása, ez az időtartam lényegesen lerövidül. A méregtelenítés kulcsa a nyersétel, mégegyszer mondom , a NYERS ÉTEL. Ez olyannyira fontos, hogy nem lehet elég hangsúlyozni. Míg nyers ételeken tehermentesedik, és gőzerővel tisztul, tisztít minden szervünk addíg a hőkezelt ételeken szinte lehetetlen a tökéletesen hatékony méregtelenítés.
A böjtölés nagyon egészséges, ha rövidböjtok alkotják 1-3-5 nap max. Sok rövidebb böjt egymás után, evési szakaszokkal cserélgetve, stimulálja a testet az építésre, hatékonyabb működésre, ezért pl súlynövelésre alkalmas. Én eddíd egyszer csináltam egy hoszabb böjtöt , 11 napig bírtam legtovább, sok 1-3 napos s pár 5 napos böjtöt csináltam. Mióta a 80/10/10 et csinálom nem nagyon böjtöltem, mert azt vettem észre, hogy az olajos mag nélküli 80/10/10 en , különösen nyáron , komoly böjttel egyenértékű, úgy, hogy nem böjtölök.
A méregtelenítési tünetek még évek múlva is jönnek, nem kell aggódni. A legerősebben méregtelenedik a test a vizesböjtön, utána a léböjtök, majd gyümöcsböjt( bár sokan állítják hogy ezen a legjobb a méregtelenítés mert rosttartalma is pucol, persze nem banánon, mert az erősen építő táplálék), de még ha rendszeresen olajos magokat eszik az ember napi szinten az ajánlott kis mennyiségben a 80/10/10 en, akkor is méregtelenedik, így ez az étrend egy folyamatos méregtelenítés. Nekem a legkülönfélébb tüneteim voltak, a pattanásoktól kezdve a feketés majd barnás nyelv, de mind elmúlt, és vérbő vörös a nyelvem, s bőröm selymes mint a csecsemőé, hajam csillogóan fényes, egészséges.
A bőr a legnagyobb szervünk, annak állapota a legfontosabban jelzi egészségünk állapotát.
:D

www.vibrantegeszseg.lapunk.hu
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 5., pén. 20:50

Szia Gábor!

Ez tök jó, hogy ilyen tüneteid vannak, ezek szerint már nagyban beindult a tisztulási folyamatod! :) Ne ijedj meg, kitartás továbbra is!

Kedves Smanag!

A böjtökkel kapcsolatban mi a véleményed/tapasztalatod a beöntésről? A gyümölcseidet milyen vízzel mosod? Sima csapvízzel vagy tisztított vízzel?Nemrég ráakadtam egy olyan weblapra, ami a "skandináv élővíz"-et reklámozza. Ismered?

Ismeritek?
http://www.porthologos.hu/2589DA2F-1BEE ... 30164.html

Szerintem nagyon érdekes. Szép estét mindenkinek!
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 5., pén. 20:59

kb 8 böjti könyvet olvastam, ismerem a böjt minden aspektusát s gyakoroltam is, s jó dolognak tartom a reális rövidebb böjtöket, hosszú böjtöket nem tartom jó dolognak. A természetben az állatok sosem böjtölnek önszántukból, csak ha nagyritkán megbetegednek, vagy harcban megsérülnek, vagy ki vannak szédülve mert szerelmesek, rajtuk van a nemi vágy, bár az is igaz ,hogy csak éhségre táplálkoznak legtöbbször , kívéve a ragadozókat.
Beöntéseket is végeztem mikor áttértem a mindenevésről kb 8 éve, de azóta nem mert nincs rá szükség, ez szintén természetellenes. A 80/10/10 megcsinálja a beöntést belülről tökéletesen.
Semmit nem kell siettetni, hagyni kell a természetet a maga tempójában dolgozni, nem kell sanyargatni magunkat hosszú böjtökkel, beöntésekkel.
Ez érdekes ez a revitalizált víz. Én magam forrásvizet iszom, ez nem kész víz, de nincs más tiszta víz jelenleg. Legjobb az eső víz, s még jelen környezeti viszonyokban is az a legtisztább, leglágyabb. A kész víz a tavak, folyók vize, a természetben ezek a fő itatók, de keresve sem lehet már tiszta forrást találni, szegény őzek isszák a piszkos folyó és tóvizeket. A gyümölcsöket csapvízzel megmosom s megtörlöm, de pl, ha csipkebogyót mosok, vagy spenótot mosok mindíg leöblítem a csapvíztől a cuccot forrásvízzel. Megmértem egy spec. készülékével a radiesztéta barátommal az eső, forrás, s csapvizet s az említett sorrendben az első tiszta maradt a középső barnás lett a csapvíz fekete.
Erről jut eszembe, érdemes beméretni a lakást, vizerektől, háttérsugárzástól stb. A konnektorból mindíg ki kell húzni minden vezetéket, mert a vezeték kihozza az elektroszmogot a dugaszból. Fej felett nelegyen lámpa az ágynál, kérjük ki egy radiesztéta tanácsát. Mobiltelefont ritkán s hangosítsuk ki, mert a sugárzás a távolság négyzetével arányosan csökken. Lehet kapni mobilárnyékoló eszközöket is. stb stb. A táplálkozás az első és legfontosabb faktora az egészségnek, de utánna még jön 600 más dolog is.
:D
www.vibrantegeszseg.lapunk.hu
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 5., pén. 22:56

Az embereknek nincsenek alapvető táplálkozástudományi ismeretei sem, s ezért nem értik az összefüggéseket, nem tudnak megfelelő rálátással összevetni diétákat, ami alapján felnyílna a szemük, s rádöbbenhetnének mi is a valóság. Vakon elfogadják amit hallanak, megtudnak az általuk szakértőnek vélt szakemberektől(orvosok, diatetikusok) akik a régi, túlhaladott lemezeket játszák csak újra, mert legtöbbjük, önhibájukon kívül(ezért nem is hibáztathatóak!!!), nincs birtokában ezen új ismereteknek, mert egész egyszerűen ezen új ismereteket nem tanulják az egyetemeken. Az emberek többsége egy téves ideában él, vakon elhisz s teljesen magától értődő dolgokat tart alapvető tévhiteket. Mindenkinek természetes, hogy főtteket, állati termékeket eszünk, s ez milyen fontos s egészséges. Az alapok úgy ahogy vannak tévesek. Táplálkozási reformra van szükség. Vajon hogyan lehetséges, hogy élő egyének egzisztálnak a legmagasabb vibrant egészségben 20-30 éve olyan diétán, melyen a hagyományos felfogás szerint rég betegeknek kellene lenniük, hovatovább leginkább halottnak? Érvelnek mindazok akik a hagyományos diéták nyomorúságos , korai degenerációt adó életkilátásaival szembesülnek életükben. Hú de komoly perspektíva. A 80/10/10, s a hozzá hasonló irányzatokat szélsőségként értékelik, s ezek alapjaiban kérdőjelezik meg a hagyományos mindenevő diéták létét.
Főtt vagy nyers viszonylatában a mindenevő pártiak is elismerik, hogy nyers nélkül nem megy , kell, fontos, de képtelenek kizárólag nyersben gondolkodni, mert nem is tudná természetellenes mindenevő alapanyagokat a teste befogadni, valamint szeretjük a finom főtt ízeket, rossz szokásként belénk ivódott csecsszopós korunktól szinte az anyatejjel, mindamellett soha senki sem hívta fel a figyelmet rá, hogy ártalmas lehet a számunkra, pedig rettentően az. Jelenleg hiányzik még olyan átfogó tényfeltáró szakirodalom, mely összevetné s kivesézné a nyerskoszt , s lehet azon belül a 80/10/10, a legjobb nyers koszt, s a főtt, mindenevő diéták anyagbeviteli számait. Ez nagyban segítene abban, hogy az emberek reálisan átlássák, belássák a kettő közti alapvető különbségeket a nyerskoszt javára.

Gondolkozzunk el mégegyszer:
-miért az ember egyedüli kiváltsága, hogy hőkezelt ételeket egyen bolygónkon
- mely állat ........... folyt a könyvben

OLYAN EGYSZERŰ! HA ELOLVASSA A KÖNYVET, MEGÉRTI A SZÍNIGAZAT AMIT AZ EMBER TÁPLÁLKOZÁSÁRÓL MINDENKINEK TUDNI KÉNE. :D

http://vibrantegeszseg.lapunk.hu
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 6., szomb. 9:16

Kedves Smanag!

Mintha a szívemből beszéltél volna, annyira jó a legutóbbi beírásod! :) Azt azért gyorsan hozzátenném, hogy attól, hogy a leendő dietetikusoknak és orvosoknak nagyrészt hülyeségeket kell tanulniuk az egyetemen, egyáltalán nem kötelező azt el is hinni és aszerint praktizálni!!!
Én mondjuk történelem szakon végeztem és azt azért nem nagyon raknám ki az ablakba, hogy mit és hogy tanítottak történelem címszó alatt! :) Valami katasztrófa. :) Legalább a 60-80%-ával nem értettem egyet amit tanítottak, de hát nem is tud mindenki olyan kritikus és szőrszálhasogató lenni, mint én. :)
Szóval kedves dietetikus, biológus és orvos fórum látogatók! NEM TILOS GONDOLKODNI!!! És nem kötelező mindent elhinni, amit tanítanak/tanítottak nektek az egyetemeken!
Fogorvos anyámat már évek óta sikerült meggyőznöm arról, nincs vegyes fogazatunk! Mellesleg ő is szimpatizál a 811-el!
A dietetikus hallgató barátnémat már rég meggyőztem arról, hogy nem halálos kimenetelű dolog a vegetáriánus étrend! :))) És megtanítottam zöld turmixokat készíteni (akkor még a Boutenkóék könyve alapján), amiket imád! :)
Legutóbb egy orvostanhallgató ismerősömbe fojtottam belé a szót. Nyomta a szokásos verklit, de az érveimre nem tudott válaszolni. :) Úgyhogy nincs még semmi se veszve, a kollektív ébredés megkezdődött!!! :)

Szép napot Mindenkinek!
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 6., szomb. 10:50

smanag, ilyenkor jönnek azzal, hogy az inteligenciánkból kifolyólag megtehetjük stb., jó hogyha nics egyáltalán más a túlélés érdekében meglehet tenni dolgokat, de ha olyan inteligensek vagyunk miért van rák, stroke, érrendszeri megbetegedések stb. stb. stb....
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 6., szomb. 11:34

Zoli és Chaser!
Egyetértek. A helyzet , hogy a táplálkozási szakemberek azon része, mely nem szenved szűklátókörűségben s nyitott az újra, van affinitása, szakmaiságából adódóan megértheti az igazunkat, de sok esetben mégsem cselekedhet másként mert esetleg az állásával játszana. Ismersz forradalmat , mely áldozat nélkül zajlik, mert itt erről van szó szerintem.
Sajnos annyira a gabonába, mindenevésbe, főttekbe stb. gondolkodnak az emberek, hogy további szakirodalmi feltárások nélkül nehéz az igazunkat bizonyítani. A hőkezelt ételekről, mindenevésről stb évtizedek óta gyűlnek a ellenbizonyítékok, mégsem tudnak a falak ledőlni. Még több igazolás kell, a 80/10/10 egy nagyon komoly lépcsőfok ebben.
:D
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 6., szomb. 13:57

Hát igen, az orvosok az állásukkal játszanának sokszor
Bár nem fogyasztok stevia-t, de tudtátok hogy betiltják a forgalmazását? rosszat tesz a cukor és az édesítőszer iparnak, amelett olvastam hogy stevia azért fejlődött ilyenné mert ezzel az édességgel távol tart egy csomó károkozó rovart, és állítólag más növények közé ültetve is hatásos
Amúgy szerintem már a világnak az is egy megváltás lenne ha vegán lenne, de még simán vegetáriánusok se akarnak lenni az emberek szóval hosszú út áll még azelőtt hogy az emberek visszatérjenek a gyümölcsevésre.
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 6., szomb. 14:47

Elismerem, hogy nehéz lehet az orvosi szemlélet megváltoztatása, de egyáltalán nem lehetetlen, csak okosan kell csinálni! Egyébként nem kötelező mindenkinek behúznia a fülét-farkát! Gondolok most elsősorban arra a bátor fiatal orvosra, aki -nem is oly régen- egyszerűen nem volt hajlandó beszedni a vizitdíjat a betegeitől. Hát ő aztán igazán az állásával játszott, de fogalmam sincs, hogy azóta mi van vele, mert tudom, hogy az állambácsi beperelte. Csak ő egy picit fontosabbnak tartotta a köz érdekét a sajátjánál. Ha majd mindenki rátér erre az útra (én erősen bízom benne, hogy ez hamarabb jön el, mint hinnénk), akkor sokat fog fejlődni az emberiség. Erről ennyit.
Lenkei Gábort meg egyáltalán nem akarom piedesztálra állítani a "vitaminbiznisze", meg a szcientológiás dolgai miatt, de roppantul becsülöm és tisztelem azért, mert orvos létére ki merte jelenteni, hogy a gyógyszeripar az nem más, mint egy veszélyes maffia és hogy az orvosi egyetemeken leadott "tananyag" hatékonyságát tekintve úgy aránylik a valódi, hasznos TUDÁSHOZ, mint a busman hadsereg az U.S. Armyhoz.
Annak ellenére, hogy a korabeli sajtó általában őrültnek és bolondnak titulálta Bicsérdyt, még így is több, mint száz orvos híve volt, aki a "tanítások" szerint kezelte a betegeit, jelentős sikerrel. Egy közülük (dr. Soós Gábor) még könyvet is írt Bicsérdy védelmében!
Mindezzel csak azt szerettem volna szemléltetni, hogy semmi sem lehetetlen, csak kellő akarat kell hozzá. Szerintem meg lehetne úgy oldani a dolgokat, hogy se a káposzta, se a kecske ne szenvedjen sérelmet. :) Ha ez csak rafinériával megy, akkor menjen azzal. Ezt az illetékesek találják ki! :)
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 6., szomb. 16:41

a káposzta fog mert megesszük :lol:
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 6., szomb. 16:51

Ez jó volt! :D
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 17 vendég