vegafalva

vegafalva

HozzászólásSzerző: Emese » 2009. márc. 24., kedd 21:59

Sziasztok!

Készülünk létrehozni egy élőhelyet, ahol vegetáriánusok laknak. Ehhez keresünk társakat, akik márc. 27-én szívesen részt vennének egy közösség összehozásában.

Gyere el, ha bármiféle ilyen irányú elképzelésed van a jövődet illetően!

A kötetlen megbeszélés helyszíne:
Kerepes.

Érdeklődni nálam lehet (tel.: 20/325-5052).

Várunk szeretettel!

Emese
Avatar
Emese
Írogat
 
Hsz: 92
Csatlakozott: 2006. jún. 4., vas. 0:00


HozzászólásSzerző: Zo » 2009. márc. 29., vas. 15:38

Sziasztok!
Jó, hogy ide is felkerült ez a téma. Szintén részt veszek a csapatban, akik a vega sziget megvalósításán dolgoznak. Mondanék ezzel kapcsolatban pár dolgot, és ha vkit érdekel, beszélhetünk róla bővebben. Kérdezhetné vki, hogy minek ez? Számomra a vegaság, a csupán természetes táplálkozás, ami igazándiból a természet közeli élettel válik teljesé. Amellett, hogy igyekszünk csökkenteni a táplálékunk megteremtése által elkövetett erőszakot, fontos lenne, hogy az életmódunk is harmonikus legyen. Gondolom, ti is érzitek, hogy a dolgok mehetnének máshogy is, mi is így vagyunk ezzel, sőt tudjuk, hogy a változás csak rajtunk múlik. Mi ezt, az összefogás, az infrastruktúrák függetlenítésében, azok megosztásában, egymás segítésében, az új- és a hagyományos technológiák alkalmazásával, a törvények adta lehetőségek megismerésével, a kicsi és a nagykapuk megfontolásával, és a közösen végzett munkák által látjuk kivitelezhetőnek. A függetlenedés, közösségi szinten könnyen megvalósítható, és gazdaságosabb is, mint a mostani rendszerekhez való csatlakozás, és azok fenntartása, a környezet kímélésről nem is beszélve. Ha a közösséget tesszük első helyre magunk helyett, ezzel nem csökken az egyén valós érdeke, mivel ő is a közösség része. Ezzel egy élhetőbb társadalmat is építünk, amiben mindenki egyformán fontos, és mindenki részt vehet a vezetésben is, mivel szakítani szeretnénk a piramis rendszerrel, és közösen haladni az úton, egymás mellett, egymást segítve.
Sokan azt gondoljuk, hogy nekünk nincs arra lehetőségünk, hogy kilépjünk a mókuskerékből, hisz meg van kötve a kezünk, ha nincs pénzünk, örülhetünk, ha van munkánk, és biztosítva van a megélhetésünk. Vagy minek vágnánk nagyobb fába a fejszénket, ami az erőnket az meghaladja. Amíg így gondolkozunk állandóan vesztesek leszünk, mert nem azt keressük, hogyan tudnánk közösen valamit jól véghezvinni, hanem magunk köré húzunk falat, amin nem látunk át, és azoktól, akik odaát vannak, szintén elzárjuk magunkat. Az ember önmagában is sok mindenre képes, ha használja a fejét. Ha összefogunk, olyanra is, ami egyébként csak idealista álmodozásnak tűnhet. Egy ideális közösségben nincs szükség külön rendőrségre, katonaságra, árvaházakra, idősek otthonára, óvodára, iskolákra, közértre, pénzre stb. Krisna farmon már ezt bebizonyították, pedig ők a fél napot mantrázással töltik. Tudjuk azt is, hogy a pénz csak egy eszköz, amit lehet mással is helyettesíteni, és szükség van átmenetre, mert így tudjuk elérni céljainkat, de ezek nem beláthatatlan távlatokban, hanem elérhető közelségben vannak. A gazdasági válság, a környezetszennyezés, a fosszilis energiák rohamos csökkenése, és az ezekből adódó élelmiszerhiány vagy azok bizonytalan minősége, a munkanélküliség, a pénz értékének folyamatos csökkenése, az adók folyamatos emelése, a nyugdíj- és az állami rendszer összeomlása, mind arra mutat, hogy itt az ideje sorsunkat saját kézbe venni. Ez nem csak úgy lehetséges, ahogy a mostani rendszer kínálja, sőt ez ami a legkevésbé működik, úgy hogy közben az emberek boldogan éljenek. Ha alapvetően minden változatlan is maradna, mint ahogy működött évekig, akkor is egy emberarcú társadalomban szívesebben élne többségünk, úgy vélem.
Ezért szeretnénk a vega bárkát megépíteni, és összefogni azokkal a vegákkal, akik szintén hajlandóak tenni az ügy érdekében.
Avatar
Zo
Inkább olvas
 
Hsz: 11
Csatlakozott: 2009. márc. 29., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Isaszeg

HozzászólásSzerző: Zo » 2009. ápr. 8., szer. 23:37

Tervezünk egy találkozót Bp-en, megbeszélnénk, hogyan tudnánk másokat is bevonni, a Laár Andrásékkal való fúziót kivitelezni, a levlistákat összehozni, és a máriahalmi-kalákára lemenni, (valószínűleg május 1én este és 2án másnap jönnénk vissza, egyébként 3napos, egyénileg máshogy is megoldható kb 1 óra busszal a Moszkva t.ről) + még ami időközben felmerül. Akit valamelyik érdekel, szóljon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!
Avatar
Zo
Inkább olvas
 
Hsz: 11
Csatlakozott: 2009. márc. 29., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Isaszeg

HozzászólásSzerző: Norci » 2009. ápr. 9., csüt. 14:00

Szia Zo,

engem nagyon érdekelne! Tudsz nekem részleteket mondani emilben? szilagyinori@freemail.hu.

köszi,

Nóri
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Zo » 2009. ápr. 14., kedd 21:30

A bp-i találkozó, most pénteken 17én, valószínűleg 18h-tól a Vörös oroszlánban. A következő 27én hétfőn este a Móricz Zsigmond körtérnél, jóga klub.
Avatar
Zo
Inkább olvas
 
Hsz: 11
Csatlakozott: 2009. márc. 29., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Isaszeg

HozzászólásSzerző: ivan » 2009. máj. 2., szomb. 15:59

Sziasztok!
Hogy sikerült a találkozó?
Hogy, hogy nem, én is vega szigetet szervezek egy ideje. 8) Nekem az iwiwen van egy klubom. Négyen vagyunk, de én már elég régóta gondolkozom, hogy hova, hogyan költözzek vidékre. Jövőre pedig megyek, erre rátettem a tudatomat.
Szóval beszélnünk kellene!
iwiw:
http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2232515
én:
http://ral.hu
Avatar
ivan
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2009. jan. 30., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Budapest


Vissza: Programok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron