Üdv! Az elmúlt napokban ilyen ételeket ettem.
-Fakóbableves (barnarizslisztes rántással) száraz tönkölykenyérrel, "élő" búzacsírával, sok "élő" pirospaprikával, "élő" zöldporral (utóbbiak a levesbe szórva; nagyon fontos (számomra) a foghasználat, és ez egy ilyen igényű leves, szinte lé nélkül
)
-Fokhagymás pirítós sárgarépával "élő" búzacsírával (olyan vaj-állagú, ha összerágom), sok "élő" pirospaprikával, "élő" zöldporral
-Natura muffin fokhagymásan (olyan ízű, mint a hagyományos fokhagymás lángos, szerintem), savanyúkáposztával, melyet szintén "élő" pirospaprikával, "élő" zöldporral revitalizáltam, az ebéd tápértékét növeltem
-"Napon sült rozskenyér" -radiátoron, amelyben többnyire 40, néha 45 fokos víz keringett; rozslisztből, és szárított csíráztatott rozs lisztjéből.
-"Élő" mákos süti: Mákot daráltam reggel, amelybe mazsolát szórtam, mindezt pí-vízzel öntöttem föl\áztattam (így igaz, hogy a mákszemek "meghaltak" (növény már nem fejlődhetett volna ki, de a sejtjei így darabokban is kicsit "életre keltek"). Került bele egy kevés datolya, és a felszínére vékony réteg karobpor. Néha megkevertem, utána mindig egy kis kókuszreszelékkel szórtam be a tetejét. Ebédre készült. Puffasztott "barnarizslapokra" kentem, miután még egy kis kókusszal szilárdítottam az állagán. Nagyon fincsi "élő" lekvárt készítettem...
Az. édes céklaszeletek is jól fogytak (csicsókával is érdekel majd a dolog) ...
"Élő fügeleves": Citromfűteába áztatott aszalt füge.