Részletek a Kanál forradalma műsorból

A Civil Rádió vegetáriánus műsorának találkahelye.

Részletek a Kanál forradalma műsorból

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. feb. 6., vas. 23:23

KNORR, AVAGY FARKAS A BÁRÁNYOK KÖZÖTT.

Gondolatok egy cégről és annak tevékenységéről.
(Részlet a Kanál forradalma műsorból)

Egyszer volt, hol nem volt, volt valaha egy korszak, a nagy békés és harmonikus életvitellel, ahol az emberek boldogan éltek a körülményekhez képest, ha éhesek voltak, kimentek a kertjükbe és összegyűjtötték az ebédre valót.

Mivel terményeik ízletesnek vélték, így soha el nem feledkeztek arról sem, hogy ezt meg is őrizzék. Hordták is a trágyát földjeikre, hadd növekedjenek azok a növények, hamár beletették magjaikat a földbe.

Ha netán valami okból adódóan megbetegedtek, akkor rögvest felkeresték a Mari nénit, aki igen nagy ismerettel rendelkezett a különféle növények gyógyhatásával kapcsolatban.
Itták is literszámra az általa kotyvasztott teákat, vagy korgatták gyomrukat, ha Mari nénje böjtöt vélt kigondolni a gyógyulás érdekében.

Mindent szépen megcsináltak, nem volt kapkodás és eszement rohangálás az életükben. Akkor tájt esténként még volt idejük arra is, hogy a házuk előtti padra leülve, jót tereferéljenek a világ akkori viselt dolgairól.

Így éltek, éldegéltek!

De a Sors és az Idő kiszámíthatatlan folyamának következtében ez lassacskán megváltozott.
Itt ismét írhatnánk azt, hogy egyszer volt, hol nem volt, de most még se tesszük, mert a lényeg az, hogy volt egy ember, aki nagyon szeretette volna, ha ő mondja meg, mi is a frankó.
Törte a kobakját reggeltől estig, sokat olvasgatott, igen nagy műveltségre téve szert ezáltal.

Egyik alkalommal ezt olvasta:

\”Szókratész a tanítványaival sétált az athéni vásárban, ahol a szorgos nép kipakolta mindenét, amitől busás nyereséget remélt, ha eladja. Mentek és nézték a portékák szakadatlan tömegét, majd idő multával Szókratész, a nagy bölcs megszólalt: – Istenem, mennyi minden létezik, amire nincs szükségem!\”

E történet szeget vert emberünk fejében, de ahelyett, hogy elmeditált volna a bölcs nagyszerű okfejtésén, inkább a méreg kerítette a hatalmába.
\”Ha nincs fogyasztás, akkor nincs fejlődés sem! – emigyen morgolódott.

Ha nem vásárolnak, akkor nem lesz sok munkahely! Ha nem lesz sok munkahely, akkor nem lesz sok munkás! Ha nem lesz sok munkás, akkor nem lesz elég fáradt ember! Ha nem lesz sok fáradt ember, akkor nem lesz sok olyan ember sem, akik epekedve fogják várni azt, hogy valaki mondja meg helyettük, miként is kell élni!\”

Nos, emberünk ezt a mentalitást igen sajátjáénak vélte, és meg is tett mindent ő és a barátai, hogy ez meg is valósuljon. Rövid időn belül a fejére állították a világot.

Volt is abban minden: szerves trágya helyet műtrágya a földekben, életerős magvak helyet génkezelt, ízletes zöldségek helyet íztelen monstrumok. A gyógyhatású fűszerek helyet adalékanyagok és ízfokzók, és akkor még nem is említettük a térfogatnövelők és tartósító szerek seregét.
Így éltek az emberek ebben a fejetlen világban és szép lassan teljesen elfeledték a dicső múltjukat!

De mint tudjuk, semmi sem tart örökké, így idővel renitensek, lázadók csoportjai jöttek létre, akik hangjukat hallatták e szörnyűség ellen. Mivel számuk jelentősen gyarapodott, így emberünknek és barátainak lépni kellet valamit, e gond orvoslására.

Léptek is, jó nagyot!
Programot hirdettek, tanulmányozásba kezdtek az elégedetlen nép megnyugtatására.
El is nevezték, jó hangzatosan.
\”Knorr. Minden közös étkezés egy lehetőség…\” – kutatás

Eme programjuk célja nem más, mint felhívni a figyelmet egy nagyon családias, de sajnos elfeledett szokásra: a közös étkezésre.

Adatok tömegével bizonygatják, hogy a sok országban ez milyen hasznos eredményeket hozott, és ennek hiánya mennyi gond forrása.
Nos ezzel lényegében semmi gondunk nem is lehetne, ha az a bizonyos kisördög nem lenne ott a fejünkben, és nem mondaná folyton a magáét.

De ott van és be nem áll a szája.
- Nézd csak meg, mi van a termékeikre felírva, mit is tartalmaz?
- Nézd csak a reklámjaikat, lényegében nem más: vegyél meleg vizet és dobj bele a terméküket, amivel kapcsolatban olvasd csak el ismét az előző mondatot!
- Gondolj csak bele: ezzel elveszik az ételkészítésének minden örömét, hisz silány öröm az, amikor csak különféle kockákat és porokat szórnak valamihez!
- Gondolj csak bele: nem becsapása a gyermekeknek, amikor azt akarják reklámjaikkal elhitetni, hogy finom és ízletes ételt 2 perc alatt elkészíthetnek?

Amikor a farkas a bárány bőrébe búvik, akkor nem akar mást, mint elhitetni az áldozatával:
\”Én a javadat akarom, higgyél nekem!\”

Ne higgyünk neki, mert az ételek valódi ízét nem az ő adalékaik, színezékeik, és számtalan E számuk adja, hanem a tisztán megtermelt zöldségek és a fűszerek!
Ne higgyünk neki, mert a főzés öröme nem az, hogy a családi vacsora előtt pár perccel összekeverjük valamivel a terméküket!
Ne higgyünk neki, mert a közös étkezés valódi alapja, a közös ételkészítés, ahol két kezünkkel pucoljuk meg a zöldségeket, ahol illatos fűszereket pirítva, valóban ízletessé varázsoljuk az ételeinket!
Ne higgyünk neki, mert az ételek legfőbb fűszere a szeretetteljes elkészítésben rejlik, és nem a gépeik által összekevert dolgokban!

Változtasd meg főzési szokásaidat, megváltozik az étkezésed is
Változtasd meg az étkezésed, megváltozik az egészséged is!
Változtasd meg az egészséged, megváltozik a mentalitásod is!
Változtasd meg a mentalitásod, megváltozik a véleményed is!

Mert ekkor rájössz arra, ki van a gyapjas bőrben: a bárány vagy a farkas!
Amikor ilyeneket olvasol: \”Knorr. Minden közös étkezés egy lehetőség…\” – kutatás.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


AZ ANDOK-SZERZŐDÉS

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. feb. 6., vas. 23:23

Egy nagyon híres szerződés a Dél-amerikai országokban élő olyan emberek és társaságok között, aki nem csak beszélni, de tenni is akarnak valamit e bolygó életének megváltoztatására. Szerencsére értő fülekre és szívekra talált már a világ számos országában.

Egy jobb, értékesebb világért!

A jelenlevő tagok kötelezik magukat, hogy erkölcsi, lelki és anyagi formában támogatják a következő, itt leírt célokat és projekteket.

Az Andok Szerződés nem intézmény, hanem közös törekvés felébreszteni egy magasabb lelki tudatosságot minden polgárban.

Hirdetni az egyszerű élet és magasszintű gondolkodás eszmeiségét.

Az Andok Szerződés arra törekszik, hogy megismertesse a vegetárius életfelfogást az egész világon, azzal a céllal, hogy olyan társadalom létrehozását segítse elő mindenhol, amely mentes kisebb testvéreinkkel, az állatokkal szembeni erőszaktól.

Megteremteni a lehetőségeket, felkészíteni az embereket arra, hogy képesek legyenek úgy inspirálni a társadalmat, hogy magasabb erkölcsi értékekre törekedjen.

Létre hozni az együttműködés szellemén alapuló, univerzális s lelki értékekkel bíró oktatást.

Kialakítani a materializmussal átitatott vallásokból származó előítéletek és szekták nélküli világot, ezáltal segíteni az egyén természetes fejlődését.

Terjeszteni olyan értékeket, mint a kiegyensúlyozott és vegyes táplálkozás, biotermékek és a modern környezetvédelem más találmányai.

Vizsgálatok egy természetesebb, környezetvédő vagy gazdaságos építésmóddal kapcsolatban, ahogyan azt a Vasztu-sásztra tanítja.

Elősegíteni a decentralizáltabb struktúrák kialakítását, amelyek alkalmas vezetőket hoznak létre a társadalom minden szintjén és területén.

Visszaállítani és fejleszteni az önellátást a társadalmi közösségekben.

A testvériség eszméjének támogatása, annak érdekében, hogy a szenvedést hozó ellenségeskedést megállítsuk.

Elősegíteni minden közösség, csoport vagy egyén részvételét, hogy természetesen módon decentralizálják a termelést, és kisvállalkozásokat hozzanak létre, amelyek megelőzik a monopóliumok befolyását.

Fejleszteni és kibontakoztatni a kultúrát és művészeteket, amelyek az univerzális tudat kiterjedése felé irányulnak.

Igazságos környezetet és munkahelyeket teremteni, amelyek nem sértik meg a természet és lakói jogát, hogy méltóbb és kellemesebb életet éljenek.

Elősegíteni az önkéntesek részvételét a társadalmi cselekvés minden területén.

Támogatni a kultúra és a szólás szabadságát.

Terjeszteni minden didaktikai, akusztikus, vizuális és technológiai anyagot, amely nem mond ellent az Andok Szerződés elveinek.

Elősegíteni a tiszta iható víz fogyasztását mindenki számára, környezetvédő szaniter berendezéseket telepítése a pihenő területeken, és a nyilvános használatot minden helyen.

Megteremteni a környezetvédő tudatot, küzdeni az újraerdősítésért, illetve megtiltani a helyi növényzet kipusztítását az állami és magánszektorokban egyaránt.

Támogatni és bővíteni a kézműves és természetes termékek gyártását és használatát.

Megakadályozni az társadalom vezetőiben rejlő önző célú szeretetlenség terjedését.

Elősegíteni az elismertséget a nők lelki és anyagi méltóságáért.

Nők számára olyan helyeket alapítani, ahol segítik és nevelik őket a lelki szeretetben.

Támogatni és segíteni mindenben, a leányanyát.

Tanácsokat adni a férjes nőnek, és inspirálnia a boldog család létrehozásában.

Megkönnyíteni az özvegy nők életét.

Az Andok Szerződés elutasít mindenféle szükségtelen erőszakot a földanyával vagy bármilyen élőlénnyel szemben; úgymint biológiai, kémiai vagy nukleáris kísérletek, erőszakos sportok és más tevékenységek, amelyek sértik améltóságot és az egészséget.

Az Andok Szerződés támogatja a kulturális értékek terjedését tagjai és más nemzetek tagjai között és élénkíteni a kulturális, művészi és oktató ökoturizmust.

Az Andok Szerződés támogatja a családalapítást és védi a család szentségét.

Az Andok Szerződés tanítja az embereknek azt a tudatosságot, amely által kialakul a felelősség minden cselekedetért, amit megtesznek.

Olyan tudatosságot segít elő, amely feltárja a lelki azonosságát mind előbbi, mind későbbi életének megértésével.

Az ősi kultúrák úgy beszélnek az élőlényről, mint örök és egyéni lényről, a földi élet látszólagos igazságtalanságait úgy magyarázzák, mint a személyek múltbeli életekben végrehajtott cselekedetei eredményét. Úgy tekintik az emberi életet, mint alkalmat a jobbá válásra, megtisztulásra és önmegvalósításra. A modern fogyasztói szemlélet nem törődik a további felelősség létezésével, elpusztít minden erkölcsi képességet és az áldozat szellemének megteremtését.

Az Andok Szerződés elutasítja azokat a felületes, spekulatív nézeteket, amelyek a társadalmi és egyéni jólétet, népeink hagyományos misztikus értékét fenyegetik.

Az Andok Szerződés elfogadja a múlt, jelen és jövő azon értékeit, amelyek valódiak, és nem ártanak senkinek.

Együttműködik a nemzeti és nemzetközi szervezetekkel, amelyek az Andok Szerződés bármely értékét elősegítik.

Támogatja a meditációt és az önmegvalósításra irányuló irodalom tanulmányozását.

Jobb világot kell teremtenünk! Légy boldog, és tégy boldoggá másokat!

Csatlakozz Te is az Andok Szerződés -hez!

Egyesüljünk egy közös törekvésben, és cselekedjünk az életünkben, abban az alázatos szolgálatban, hogy mindenben segítségére legyünk a világnak.

Senki nem rótta ki ránk a béke, szeretet, bölcsesség, halhatatlanság és boldogság vágyát. Ezek a tiszta lény természetes vágyai.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

A környezeti válság alapvető oka

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. feb. 6., vas. 23:28

B. A. Paramadvaiti Swami

Amikor a környezetről beszélünk, a földről beszélünk. Ezért, amikor arról beszélünk, hogyan bánnak ezzel a tulajdonnal vagy ezzel a földdel, meg kell fontolnunk, ki bánik olyan módon ezzel a földdel, ami problémát okoz.

Nem tart sokáig, hogy belássuk, az emberek okozzák a problémát. Nem a fák, nem a delfinek, a cethalak, tehenek, hangyák, levéltetvek, vagy olyan teremtmények, amelyek szeretik a kukoricát, a búzát. Ha megnézzük a szükségtelen pusztítás, a környezet hanyag pusztítása problémáját, megértjük, hogy ezt az emberek csinálják, mi csináljuk.

Mit csinálunk, ami problémát okoz?

Ha megnézzük, mit csinálunk, végső soron olyan dolgokat, amelyek nem kellenek ahhoz, hogy életben maradjunk vagy boldogok legyünk. Például azzal pusztítjuk a legfelső talajréteget, hogy túlzottan igénybe vesszük a mezőgazdasági területet, csakhogy etetni lehessen a szarvasmarhákat, aztán megölhessük és megehessük őket. És mivel olyan sok föld kell csak egy levágásra szánt bika felneveléséhez, és mert egy bikától nem sok ember lakik jól, mert nem tart sokáig, nyilvánvaló, hogy ez a magatartás nem gazdaságos, pusztítja a környezetet.

Miért ezt a példát hozzuk fel, hogy megölik és megeszik a teheneket? Azért, mert ez a legnyilvánvalóbb manapság. Más szavakkal, ha mindenki abbahagyná ezt az egyetlen dolgot, vagy akár csak az emberek 20-40%-a az Egyesült Államokban, ha nem ennék meg a teheneket, nem lenne környezeti probléma. Nem lennének meg azok a problémák, amelyekkel ma szembe kell néznünk.

Én azonban mos abból a szempontból vizsgálom a dolgot – miért van az, hogy az embereknek annyira nehezükre esik leszokni a húsevésről? Más szavakkal, hány ember eszik húst, pedig tudja, hogy árt az egészségnek? Hányan esznek húst, pedig tudják, ha megeszik a húst, olyan problémáktól kell szenvedni, mint pl. a túl sok koleszterin a vérben. Miért folytatódik ez, bár az emberek tudják, hogy ez rosszat tesz nekik?

Mert vágyódnak az ízére. Valami után vágyódnak, amiről azt gondolják, szükségük van rá ahhoz, hogy boldogok legyenek. Más szavakkal, lehet, hogy az a vér íze vagy a só íze, vagy valami más, de nem tudnak lemondani róla, mert nincs helyette más, ami kielégítse őket. Hiába tudják, hogy rosszat tesz nekik, élvezik, ezért nem tudnak róla lemondani.

Érzéki vágy, érzékszervi vágy egy adott íz után, ezért nem tudják abbahagyni. Arra vágynak, hogy a hús ízét érezzék a nyelvükön, és ha megölik vele a testüket, az sem érdekli őket.

A nyelvnek az lenne a dolga, hogy segítsen az életbe maradásban, hiszen azért eszünk, hogy életben tartsuk a testet. Erről elfelejtkezünk, mert valójában ezért kellene ennünk, azért eszünk, hogy éljünk, nem azért élünk, hogy együnk. Elfelejtjük, hogy azért kellene ennünk, hogy éljünk. Csak azért élünk, hogy ízleljünk, hogy adott érzéki élmények legyenek a nyelvünkön, és már el is akadtunk abban a helyzetben, amelyben olyan dolgokat csinálunk, amelyek nem szükségesek ahhoz, hogy a testünket életben tartsuk, sőt igazából ártanak a testeinknek.

Ebből az a lényeg, bár mindenki tudja, hogy rossz neki, rossz a testek, mégis megteszi.

Arjuna ezt kérdezi a Legfőbb Úrtól a Bhagavad Gitában:

„Drága Uram, mi az, ami az embert akarata ellenére arra kényszeríti, hogy bizonyos dolgokat megtegyen, mintha, kénytelen lenne megtenni?”

Ez a 36. vers a 3. fejezetben, amelynek a címe: Karma-yoga. Miért csinálunk olyan dolgokat, amikről tudjuk, hogy nem kellene, hogy rossz megtenni, és mégis kénytelenek vagyunk?

Itt ez a helyzet, a személy tudja, hogy rossz a testének, hogy rossz a földnek is, ha felhagyna az állatok megevésével, az jó lenne a bolygónak is. És mégse hagy fel vele. Miért? Mert nem tud. Kényszerítve van.

Mi az, ami kényszeríti az embereket?

Ebből azt akarom kihozni, ha tudod, hogy a hamburger megevése rossz a testednek és mégis megteszed, tudod, hogy rosszabbul fogod érezni magadat, szívrohamod lesz vagy ilyesmi, mégis megteszed, és megteszed akkor is, ha tudod, hogy a környezet pusztulását okozza.

De milyen környezet lehet fontosabb számodra, mint a saját tested? Az is a környezet része. Elméletileg vagy gyakorlatilag tudni: Ha ezt az adott dolgot csinálom, ez rossz a környezetnek – ez nem elég ahhoz, hogy az embereket visszatartsa.

Akkor is megteszik, ugyanúgy, ahogyan tovább dohányoznak, isznak, megeszik a tehenek húsát, pedig tudják, hogy rossz nekik, rosszat tesz az egészségüknek, rossz a gazdaság számára.

Ezért nem elég, ha ismerjük a tényeket. Ismerni kell a megoldást, és a megoldáshoz ismerni kell az okot. Miért van az, hogy ezt csinálják, bár tudják, hogy rossz a testüknek, rossz a környezetnek, és nem igazán jó semminek és senkinek?

Észrevehető, mostanában elrejtik a vágóhidakat. Nem találni vágóhidakat a tengerparton, hogy az összes strandoló lássa. El tudja valaki is azt képzelni, hogy a gyerekek a tengerparton játszanak, és azt mondják: Menjünk, nézzük meg, hogyan vágják el a tehén torkát, hogyan folyik ki az összes vére. Láthatok azokat az embereket, akik a vágóhidakon dolgoznak? Őket is elrejtik. Ha valaki ránéz ezekre az emberekre, a szemük hideg, mint a kő. Ilyenné válnak.

Miért van az, hogy belesodródunk, bele vagyunk rángatva ebbe a fizikai és környezeti pusztításba?

Mi mint egyének, és mint társadalom, bele vagyunk rángatva ebbe, úgy tűnik, nem tudunk leállni, akkor se, ha azt mondjuk: Szervezzük meg a Föld napját. Mindenki tudja, hogy elpusztítjuk a földet. Igen, ez rossz, és jöjjünk össze, ünnepeljük meg, mondjuk azt, hogy meg fogunk változni. Reciklálni fogjuk azokat a dobozokat, amelyekbe a McDonalds burgereket csomagolják. Ezt fogjuk tenni. Reciklálunk. Reciklálás. Ez a válasz.

Más szavakkal, olyan a helyzet, hogy az emberek nem tudják visszatartani magukat a végtelen fogyasztástól. Nekünk több kell! Több kell! Több kell! És mi azt mondjuk: A föld már nem bírja kezelni. Ezért azt gondolják, csak úgy lehet folytatni, hogy mindent reciklálnak. Eszükbe se jut, hogy megváltoztassák a tudatukat, hogy nem kell több és több és végtelenül több. Továbbra is ebben a többet, többet tudatban és életstílusban akarnak élni.

A lényeg az, ahelyett, hogy meggondolnák, a probléma a végtelen fogyasztás, a fogyasztást kell visszafogni, ők csak a reciklálásra gondolnak. De még azok is, akik tudják, a környezetvédők, akik azzal jönnek, és helyesen, hogy az a probléma, egyre többet akarunk, soha nem elég, végtelen, kielégíthetetlen vágyunk van a mindig több után, és ez okozza a problémát. Ez abszolút helyes. Rá kell azonban jönnünk – miért van ez így? Mi hajt bennünket arra, hogy nekünk mindig több és több kell?

Arjuna ezt kérdezte a Bhagavad Gitában: Mi sodor bele minket ebbe? Mi az az erő, ami arra kényszerít, hogy folytassam, hogy többet és többet, pedig nem akarom? Nem is akarom, tudom, hogy nem helyes, tudom, hogy nem jó nekem, nem jó a társadalmamnak, a környezetnek, és mégis megteszem. Miért?

És ez a válasz:

Az Áldott Úr szólt: Csupán a kéj az, ó Arjuna. A szenvedély anyagi kötőerejével való kapcsolatból születik, később haraggá alakul át – ez a világ mindent felemésztő. bűnös ellensége. Bhagavad-gita, 3:37

Itt láthatjuk a pontos indokot, miért a kéj ennek a világnak a bűnös ellensége. Elpusztít mindenkit fizikailag, elpusztítja a környezetet, elpusztít lelkileg. Elvonja a tudatot attól, hogy megpróbálja megtalálni magában, az Istennel való kapcsolatban a kielégülést, belesodor abba, hogy azt az érzékek átmeneti felvillanásaiban keressük. Ez a hús esetében a vér íze, vagy akármi, amit beletesznek azokba a dolgokba, amiket megesznek.

Ezért amikor a végtelen fogyasztásról beszélünk, valójában nem a végtelen fogyasztásról van szó, hanem az érzékkielégítés végtelen kísérleteiről. Ezért amikor a végtelen fogyasztással foglalkozunk, a végtelen érzékkielégítésről beszélünk, az érzéki élvezetről. Itt jutunk el a probléma lényegéhez.

Mert pl. mit ér egy húsevőnek, ha a sonka, egy hamburger megevése, ha nem kerül a nyelvére? Ki akar megenni egy hamburgert, ha a nyelvére nem kerül? Ki akarja? Senki. Amikor az állatok elfogyasztásáról beszélünk, nem abban az értelemben fogyasztják el, hogy lenyelik csupán, azt akarják, hogy a nyelvükre kerüljön az étel. Ezt akarják. Az íz miatt, az élvezet miatt.

Ezért amikor a végtelen fogyasztásról beszélünk, a több érzékkielégítés utáni vágyról beszélünk, a hedonizmusról, ez az alapja az egész materialista társadalomnak, amelyben élünk. Mindig többet és többet akarjuk élvezni az érzékeinket, ezt tévesztjük szem elől, amikor csak a fogyasztásról beszélünk, nem akarunk szembenézni a realitással, és ha valaki elkezd arról beszélni, hogy az élet célja nem az érzékkielégítés, az emberek úgy néznek rá, mintha valami örült lenne. Mert ebben a világban csaknem mindenki azt gondolja, hogy az érzéki élvezet az élet célja, erre van szüksége ahhoz, hogy boldog legyen.

Mert ha továbbra is végtelenül fogyasztunk, elpusztítjuk a testünket, az elménket, a bolygót.

… Később haraggá alakul át – ez a világ mindent felemésztő, bűnös ellensége.

Bhagavad-gita 3:37

Isten azt mondja, a világ mindent felemésztő ellensége. Felemészt minket. Oda vagyunk a hús ízéért. Oda vagyunk ezért, azért. Mindannyian függők vagyunk. Fel kell hagynunk ezzel. Véget kell vetnünk a függőségünknek. Meg kell szabadulnunk attól az elgondolástól, hogy a boldogság az érzéki felvillanásokból származik, ez csak végtelen fogyasztáshoz vezet, ez meg a környezet elpusztításához.

Hogyan szabaduljunk meg?

Egy magasabb ízre van szükségünk. Nem mondhatjuk azt az embereknek: Ezt most hagyjátok abba, de nem javaslunk értelmesebb változtatást, alternatívát.

Mondjuk, szeretem a cukrot, szeretem az édes ízt, te meg azt mondod, mást se akarsz, minthogy ne egyek több cukrot. Ha tudom is, hogy az nekem rossz, nem tudom megtenni. Mi a megoldásod? Hogyan teszed lehetségessé, hogy felhagyjak a cukorevéssel?

Például, ha mézet adsz, le tudok mondani a cukorról.

Ugyanígy, ha megvan bennem a magasabb kielégülés, nincs szükségem erre a végtelen sóvárgásra, amelyet most a külső világ felé irányítok az érzékeken keresztül más forrásból kapom meg a boldogságot, amit most az érzéki felvillanásokból próbálok megszerezni. Ezekre már nincs szükségem.

Nekünk nem az a javaslatunk, nem azt javasoljuk, hogy a környezeti probléma megoldása a boldogtalanság. A mi javaslatunk az igazi boldogság, igazi élvezet, igazi kielégülés. Ha igazi kielégülésed van, ennek az a mellékhatása, hogy a tested egészségesebb, egészségesebb a föld-bolygó is. A környezet jobb állapotban lesz, mert te önmagadban vagy elégedett. Ha nincs meg benned a lelki kielégülés forrása, akkor nem tehetsz mást, megpróbálod a kielégülést az érzéki örömben megtalálni. Abban a tudatban kell lenned, mert boldog akarsz lenni. Mindenki boldog akar lenni. Mindannyian ki akarunk elégülni. A kielégülés utáni vágy természetes. Ki kell elégülnünk, de csak végtelenül kutatjuk a kielégülést a végtelen fogyasztásban, végtelen érzéki élvezetben, ez nem kielégüléshez vezet, inkább frusztráltsághoz, ürességhez.

Meg kell értenünk azonosságunkat, mint örök lélek az ideiglenes testben. Én nem az érzékeim vagyok. Az érzékek az enyéim. Nekem, mint léleknek, Isten lényegében lelki részének lelki ételre van szükségem. Tiszta vegetárius ételekre. Mert ez jó a testnek, a léleknek, a környezetnek.

Mit kell tennünk?

A tendenciánkat nem a külső világ felé kell irányítanunk, be kell látnunk, hogy az egység utáni vágyunkat magunkba, befelé kell fordítani. Az Abszolút Igazság, a Legfőbb Úr felé. A Legfőbb Lélek felé kell irányítani, akinek mi részei vagyunk, és akit elfelejtettünk. Kapcsolatba kell lépnünk Istennel. Kapcsolatba lépni Istennel, és ennek a természete a lelki szeretet. Légy szerető egységben Istennel, és nem lesz szükséged a kéjes egyesülésre az anyaggal. Ha ezt az egyesülés utáni vágyat Isten felé fordítod, annak a neve szeretet, meghozza a kielégülést, az igazi boldogságot, javára válik a világnak és magadnak. De ha ugyanazt az egyesülés utáni vágyat az anyagra irányítod, csak boldogtalanságot hoz, belső ürességet, végtelen fogyasztást, a tested, az elméd és a környezet pusztulását.

Ez az igazi megoldás a környezetvédelemben. Ez az igazi megoldás a gazdasági gondokra.

Változtasd meg önmagad, megváltoztatod a világot is.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

Az immunrendszer erősítése természetes módszerekkel

HozzászólásSzerző: Reni108 » 2011. feb. 6., vas. 23:31

Ahogy beköszöntött a hideg idő, a reklámok sorra elkezdték hirdetni a különféle gyógyhatású szereket náthára, megfázásra, influenzára.

Felmerül a kérdés, hogy mit tehetünk mi magunk immunrendszerünk erősítése érdekben, hogy elkerüljük a téli betegségeket vagy ha ez mégsem sikerült, akkor mivel tudjuk elősegíteni a gyógyulást?

Az alábbi összeállításban természetes módszerek, gyógymódok következnek.1. Megfelelő táplálkozás

Ez persze általánosságban is érvényes, nemcsak a őszi-téli időszakban, de ilyenkor még fokozottabban kell figyelmet fordítani erre.

A megfelelő étrend helyes arányban tartalmazza a következőket: fehérjék, szénhidrátok, zsírok, vitaminok (C-, A-, B-vitaminok, karotinok, E-vitamin és folsav), ásványi anyagok, antioxidánsok és flavonoidok.

A két utolsó fogalom leegyszerűsített értelmezése:

Antioxidáns: a szervezet szabad gyökeit köti meg, vagyis nem engedi, hogy a szervezet sejtjei oxigén felvétele következtében gyorsabban romoljanak, öregedjenek.

A flavonoidok nagyjából ugyanezt jelentik: növényi antioxidánsok. Többnyire a lilás-feketés színű gyümölcsök sorolhatók ide (pl. áfonya, fekete szőlő, fekete ribizli)

Az immunrendszert a következő ételek gyengítik:

fehér cukor, fehér liszt, húsételek, konzervek, félkész- és készételek, tartósítószeres, aromásított, állományjavítókkal dúsított, ún. mesterséges ételek, nehezen emészthető ételek.

Előnyösen pedig a következők hatnak:

gabonák
zöldségfélék
friss gyümölcsök
csírák

Ezek energiát biztosítanak, valamint vitamint és ásványi anyagot juttatnak a szervezetnek.
Télen is érdemes nyers salátákat fogyasztani az aktuális kínálatból (fekete retek, cékla, káposzta, répa stb.)
A csíráztatott gabonák, olajos magvak, illetve a fűszernövények csírái valóságos zöld energiabombaként hatnak a szervezet számára. Érdemes ősztől-tavaszig csíráztatni csíráztatóedényben vagy akár virágcserépbe ültetve is. Ily módon olcsón és egyszerűen juthatunk friss zöldhöz egész télen keresztül.

2. A fűszernövények

Nemcsak vitamin- és ásványi anyag tartalmukkal vívtak ki előkelő helyet a maguk számára, hanem számos olyan tulajdonságukkal, mely a szervezet számára igen áldásos: több közülük ugyanis gyulladásgátló és fertőtlenítő hatással bír.

Az ánizs, bazsalikom, csalán, édeskömény, fekete bors, gyömbér, a hagymafélék (medvehagyma, fokhagyma, vöröshagyma), valamint a kakukkfű, kapor, zsálya, torma.

A következők pedig a vírusok ellen is hatásosak: bíbor kasvirág (echinacea), fokhagyma, homoktövis, grapefruitmag olaj, medvehagyma, fekete ribizli, gyömbér, kakukkfű, rozmaring, zsálya, torma, citrom és a grapefruit.

Ezek közül talán a bíbor kasvirág a legnépszerűbb: kapható alkoholos és alkoholmentes kivonatú cseppek formájában, de teaként is iható. Megelőzésként vagy a már kialakult betegségre is alkalmazható.

A homoktövis jelenleg még kevéssé ismert növény hazánkban. A fanyar ízű, kimagasló C-vitamin tartalmú termést hosszú tüskék védik.

Ha van homoktövis bokrunk, akkor a leszüretelt bogyók kipréselt levét mézzel édesítve fogyasszuk. De természetesen készen is megvásárolhatjuk.

A citrom és a méz alkalmazásakor érdemes tudni, hogy egyiket se tegyük forró teába, mert a citromban lévő C-vitamin lebomlik, a mézben lévő értékes anyag pedig megváltozik hő hatására.

Megfázás esetére többnyire a hársmézet javasolják, de érdemes kipróbálni más, különleges aromájú mézet is (pl. gesztenyeméz, levendulaméz, selyemkóró stb.)

A szervezet alacsony kalciumszintje is eredményezheti azt, hogy hamarabb elkapunk betegségeket.
A következők viszont sok kalciumot tartalmaznak: őrölt szezámmag, dió, mogyoró, tökmag, napraforgó valamint a zsázsa, a füge és a mazsola.
Kiemelten hatásos közülük: a szezámmag (őrölve) és a dióbél.

A D-vitamin is állítólag növeli a szervezet ellenálló képességét, a napfény-hiányos téli hónapok alatt javasolt szedni.

3. Vitaminkészítmények, táplálékkiegészítők

Ezek fogyasztása terén törekedjünk a természetes (növényekből, gyógynövényekből) készült, tartósítószertől, mesterséges színezéktől mentes fajták alkalmazására.

4. Egyéb módszerek

A fentieken kívül, aki teheti járjon szaunázni vagy alkalmazzon otthon gyógynövényes fürdőt, váltott zuhanyt, végezzen rendszeres testmozgást, ami lehet kinti tevékenység is vagy akár sétálás.

Érdemes megismerni a jógát, legalább az alap testhelyzeteket és a légzőgyakorlatokat.

5. A gondolkodás jellege is befolyásolja immunrendszerünk állapotát, noha első hallásra nem vélnénk összefüggést közöttük.

A minket ért külső hatások, a környezetünkkel való összhang vagy annak hiánya szintúgy hat szervezetünk ellenálló képességére. Ezen segít gondolkodásunk pozitív irányba terelése, még akkor is, ha magát a problémát megoldani nem tudjuk, de hozzáállásunk, szemléletmódunk formálása jelentős előrelépést jelenthet ebben.

A lelki egyensúly megtalálásában, fenntartásában segítséget jelenthet a relaxáció, a meditáció vagy az ima.

További cikkek, érdekességek a: http://www.lettudatos.com oldalon.
Avatar
Reni108
Inkább olvas
 
Hsz: 19
Csatlakozott: 2008. feb. 19., kedd 1:00

A Miniszter vakcinái, avagy a H1N1 becsapás !

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. feb. 6., vas. 23:37

Meditáció a röfik hapciától, a gyerekek agymosásáig.

Ezen írás tavaly születet, de mivel megint kezdik a nép hülyitést, így ismét aktuális a téma.

„Meseországból először a belügyminiszter disszidált, mert nem volt többé mese ellenes senki”

Talán vannak jó páran – akik a költészet területén jártasak -, így emlékszenek Ladányi Mihály remek versére, amely a fenti idézettel kezdődik.
Mostanában sokat felvillan e mondat gondolataimban. Főként akkor, amikor olvasom a médiában megjelent remek gyöngyszemeket a TOP témáról: H1N1 virus.

Sokat vaciláltam már, hogy közzé tegyem véleményem vagy sem, mert az ”Illetékes” elvtárs nyilvánosan is közzétette dörgedelmét: feljelentést tesz mindenki ellen, akik merészelik venni a bátorságot, és más véleményt alkotnak, mint a hivatalos álláspont.
Beijedtem vagy sem, magam sem tudom eldönteni, de kivártam. Tudtam én, éreztem én, hogy lesznek még itt érdekességek, és a gyöngyszemek hullnak még a média egéből, mit sem törődve Jézus intelmével: ne vesd őket a disznók közé.

Nézzük csak meg, mi is folyik itt.

Több mint fél éve harsognak a fanfárok a nagy veszélyről, és annak egyetlen üdvözítő megoldásáról: H1N1 vírus, és hogy feltétlen oltasd be magad. Persze nem ez volt a kezdeti név, de a sertés influenza, az egy-két okból nem volt tetszetős.
Hazánkban eddig három honfitársunkat érte –a médiai közlemények alapján – halál. Bár a jól értesültek ezt az infót eleve már zsigerből elutasítják, mert hiszen a legutóbbi hölgyről pár nap múlva kiderült – semmi köze nem volt ehhez.

Természetesen minden ember halála mély fájdalom a hozzátartozóknak. Ezen vita nincs is, nem is lehet. De az, hogy az eltelt fél év alatt két ember halt meg ebben, el kell, hogy gondolkodtasson mindenkit a járványról. Annak a valós létéről, és arról, kell-e neki oltás.
Mert naponta nagyon sok ember hall meg az alkohol, a kábítószer, a dohányzás és a helytelen táplálkozásból fakadó betegségek által. Nem fél év alatt, hanem naponta. Mégsem találkozunk olyan mértékben a médiákban felvilágosító kampánnyal, mint a H1N1-el kapcsolatban. Miért nem?

Aztán olvasom – szintén a média által -, hogy a magyar emberek nem igen tolonganak beoltatni magukat.

Jesszusom, szentséges Szűz Mária, jöjj segítségünkre!
Csak nem volt elég hatékony az \’illetékes elvtárs” számtalan felhívása? Vagy talán az eleve rebellis magyar, ismét ellenszegül olyan valaminek, amit nem szeretne magára zúdítani, mert eleve gyanút lát benne?
Tetszettek volna másképpen propagálni a vakcinát. Jöhettek volna egyből Isaurával és a többi szappanopera hősnővel – tuti rohangálna mindenki utána a gyógyszertárakba.

De „illetékes elvtárs” azt gondolta, hogy ő is van olyan szép szál legény a férfinemben, mint a fent említett hölgyikék bármelyike a nőiben.
De leleményesek ezek, igen leleményesek. Nem adják fel oly könnyedén. Nem engedik csak úgy meg, hogy a vakcinákból remélt arany tallérok ne az ő ládafiájukba hulljanak.

Ha nem sikerült a felnőttek agymosása, akkor majd „felvilágosítjuk” a gyerekeket.
Olvasom a napokban, hogy a 14 év aluliaknak, az iskolákban felvilágosító kampányba kezdenek az oltás fontosságáról. Hát ez azért durva! Igen durva! Ettől még a jó Makarenko elvtárs is forgolódik a sírjában.

És arról már ne is tegyek említést, amikor nyugodt szívvel közlik, hogy csecsemőknek, és várandós anyukáknak is kell ez a vakcina – nem kell félni semmitől.
Persze, ők nem a várandós szót, esetleg valamiféle szép megfogalmazást használnak, de ezt most hagyjuk inkább. Terhes így is eléggé az életük.

Most meg Ukrajnával jönnek ezerrel, de ez sem sikeredet igen jól, mert az Ukrán illetékes már ma cáfolta, hogy sok egyéb járvány van, és semmi sem bizonyítja, hogy a H1N1 olyan mértékű lenne, vagy van-e egyáltalán.

„Illetékes Elvtárs!”

Kérdezném, hogy,
- mikor fektetnek pénzt egy olyan felvilágosító kampányba, ahol a természetes gyógymódok és gyógynövények használatával megismertetik a lakosságot, a betegségek megelőzésére és kezelésére?
- mikor inspirálják a médiát arra, hogy minden lehetőséget megismertessenek az olvasóikkal, hallgatóikkal és nézőikkel, milyen sokat tudnának spórolni a saját pénzükből, azáltal, ha eleve egészségesen étkeznének?
- mikor fog Ön, vagy bárki más Illetékes megszólalni: Emberek, azt javaslom ma, hogy hétvégén menjenek kirándulni, szedjenek jó sok gyógynövényt és erdei bogyókat, meg mi egyebeket, hiszen ezek ingyen vannak?

És sorolhatnám még a kérdéseket, bőségesen.

Nem szeretnék senkit elriasztani a modern orvostudomány remek dolgaitól, de egy dologra szeretném mindenki figyelmét felhívni. Mindenki a saját életének a felelőse, a saját teste orvosa. Így százszor gondolják meg, hogy mit adnak be maguknak, vagy gyermekeiknek Ne dőljenek be gyógyszeripari hatalmasságok által pénzelt média hisztériájának.

Étkezzenek egészségesen, használjanak természetes eszközöket a betegségek megelőzésére és kezelésére. Isten Patikája ingyenes.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Kanál forradalma

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron