A gyógyszergyártó cégek ajándékai az orvosoknak

Más lapokról származó vegetarianizmussal foglalkozó cikkek és írások

A gyógyszergyártó cégek ajándékai az orvosoknak

HozzászólásSzerző: tami » 2011. márc. 15., kedd 19:21

Kép
Az Amerikai Orvosi Szövetség lapjában (JAMA) 2000-ben közzétett tanulmány erre a következtetésre jutott: a gyógyszergyártó cégek a velük rendszeres kapcsolatban álló orvosok gyógyszerfelírási szokásait ajándékokkal és juttatásokkal befolyásolják.

A következők az országosan ismert, alternatív orvos, Dr. Joseph Mercola észrevételei:

A gyógyszergyártó cégek évente körülbelül 15 milliárd dollárt költenek az orvosi marketingre. A legtöbb orvosnak fogalma sincs arról, hogy a gyógyszergyártók (átlagosan) 10 ezer dollárt költenek minden egyes orvosra, hogy szokásaikat befolyásolják.

Az orvosok azt sem mérik fel, hogy valójában ugyanannyi vagy még több bevételtől is elesnek azzal, hogy a gyógyszergyártó cégek fogadásain ülnek és „ingyenes” étkezéseikre és előadásaikra járnak.

Természetesen a gyógyszerek néha megfelelőek és megmenthetik valaki életét, azonban a legtöbbször feleslegesek, mert károsak, és a betegek nehezen megkeresett pénzének nagy része a gyógyszergyártó cégekhez jut, ami tovább erősíti ezt a közvetett orvosi támogatást.

Mindenesetre ezekről a cégekről minden elmondható, csak az nem, hogy ostobák. Semmi esetre sem költenének 15 milliárd dollárt évente erre, hacsaknem jelentős megtérülést nem kapnak a befektetéseik után.

Mercola.com
naturalhealingtoday.com

Első megjelenés veg.hu-n: 2004. október 23. szombat, 09:00 Küldte: Tami
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Lapajánló

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron