Hosszú élet és a böjt

Hosszú élet és a böjt

HozzászólásSzerző: tami » 2011. márc. 28., hétf. 10:38

A hosszú élet, a sokáig megőrizhető fiatalság vágya egyidős az emberiséggel. Jelenleg az élet meghosszabbításának legegyszerűbb módja a böjtölés. Gyakori böjtkúrákkal a 120 éves korhatár könnyen elérhető lenne az emberiség számára.Az állatkísérletek ugyanis egyértelműen bizonyították, hogy a rendszeres időközönként végzett éheztetésnek fiatalító hatása van.
Kép

Az egyhetes koplalásra fogott japán tyúkoknak pl. új tolluk nőtt, a taréjuk visszafejlődött, és a mozgásuk fürgébb lett. A szarvasmarhák élettartama évente egy hónapig tartó kezeléssel megháromszorozódott. Az Ukrán Akadémia Fiziológiai Kutató Intézetében rendszeres táplálékmegvonással és stresszoldó vakcina beadásával a kétéves patkányok három hónapos társaikra jellemző állapotba kerültek. Cleve Mackey angol biológus heti kétnapos koplaltatással másfélszeresére növelte a kísérleti egerek élettartamát, amikor pedig a táplálékuk mennyiségét egyharmaddal csökkentette, a maximálisan elérhető életkoruk duplájára nőtt. A jelenség oka egyszerű, a koplalás során a szervezet nagyjavításon esik át. Az éhezés miatt kénytelen felélni, elégetni az elhasználódott sejteket, és helyette újakat hoz létre. Ezen túlmenően távozik a sejtekből a nátrium, és a helyére kalcium kerül. Ezáltal megszűnik a nátrium közismert konzerváló hatása, így az elöregedett sejtek hamarabb pusztulnak el. A böjtkúra során fokozódik a szervezet méreganyagainak a kiválasztása is, ami szintén lassítja az öregedést.

Ennek a módszernek az alkalmazása azonban embereknél nem vált ki automatikusan pozitív hatást. Az ember ugyanis nem ösztönlény, hanem tudattal is rendelkezik, ezért sok múlik a hozzáállásán. A végeredmény szempontjából óriási különbség, hogy valaki tisztító szándékkal böjtöl, vagy nem kap enni. A pozitív hozzáállás tudata meghatározóan befolyásolja az energetikai és élettani folyamatokat. A kényszerű koplalás okozta negatív érzések az energiaáramlásban gátakat hoznak létre, míg céltudatos magatartás esetén csakrális energiacsatornák nyílnak meg, és lelkileg emelkedettebbé válunk. Az eredmény: koplalásnál rosszulléttel küszködünk, míg böjtöléskor az energia mintegy átmossa szervezetünket, ami fokozza az élettani tisztulást. Egy megfelelő módon végzett böjtölés után szervezetünk megtisztulásán kívül az auránk is fényesebbé válik, mérete nagyobb lesz, és átsugározza a beteg területeket. A tisztább és magasabb frekvenciájú rezgések következtében a vitalitásunk is megnő. Antioxidánsok segítségével ugyancsak jelentős mértékben növelhető a maximálisan elérhető életkor. Ezek közül legismertebb az A-, E- és C-vitamin, de a legújabb komplex készítmények: pl. a Humet-R és a Q10 vitamin szintén hasonló hatást váltanak ki.

Kun Ákos:Az ezotéria kiteljesedése című könyve alapján

Első megjelenés veg.hu-n: 2004. november 09. kedd, 08:00 Küldte:Tami
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Diéta, fogyókúra, hízókúra

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron