I. A biogazdálkodásban engedélyezett tápanyagpótló és talajjavító adalékok
Istállótrágya, hígtrágya, vizelet, szalma, tőzeg, gombatrágya, gilisztahumusz, háztartási hulladék vagy növényi maradványok komposztja, élelmiszeripari és textilipari melléktermékek, moszatfélék, fűrészpor, forgács, fahamu, természetes foszfátkőzet, lúgsalak, ….
káliumkőzet, kálium-szulfát (ellenõrzés után!), mészkő, magnéziumkőzet, meszes magnéziumkőzet, Epsom-só (magnézium-szulfát), gipsz (kalcium-szulfát), nyomelemek (bór, réz, vas, mangán, molibdén, cink - ellenőrzés után!), kén (ellenőrzés után!), kőliszt, agyag (bentonit, perlit), kalcium-klorid (ellenőrzés után), elsősorban almafák kezelésére mész- és magnéziumhiány esetén).
II. Növényvédő szerek
Piretrin-készítmények természetes (krizantém)-alapanyagból (lehetőleg szinergikusan), derris- és kvasszia-készítmények, ryania-készítmények, propolisz, kovaföld, kőliszt, metilaldehid-készítmények csapdákhoz, kén, bordói és burgundi lé, nátrium-szilikát, szódabikarbóna, káliszappan, feromonok, Bacillus thuringiensis készítmények, víruskészítmények, növényi és állati olajok, paraffinolaj.
III. Nem mezőgazdasági eredetű termékek
1. Élelmiszer-adalékok
Kalcium-karbonát, tejsav, szén-dioxid, almasav, tokoferol, lecitin, citromsav, borkősav, monokalcium-foszfát, alginit, agar-agar, karragénmoha, mézga, pektin, karbonátok, argon, nitrogén, oxigén
2. Ízesítők
Természetes eredető főszerek és adalékok
3. Víz és só
Ivóvíz, konyhasó (nátrium- vagy káliumklorid)
4. Mikroorganizmusok
Külön rendelkezések szerint
5. Ásványi anyagok, vitaminok
(dr. Sárközy Péter egyetemi tanár írása alapján)
Dátum: 2004. december 31. péntek, 08:00 Küldte: tami