Kecskesajt olívaolajban

Kecskesajt olívaolajban

HozzászólásSzerző: baraka » 2011. júl. 20., szer. 19:50

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: hamargyorsan megvan!
Főzési idő: nincs
Kategória: _Egyéb
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Kép
Bemutatás

Kaptam kecskesajtot. Egy olyan házaspártól, akik még csak most tanulják a sajtkészítést. Az íze nagyon finom, csak túl szárazra sikeredett így elsőre... No de minden menthető!

Hozzávalók
Fölkockáztam, friss fűszernövényeket és fokhagymát tettem az üvegekbe, aztán olívaolajjal - naná hogy extraszűzzel - nyakon burítottam a fűszeres sajtkockákat. Az egyik üvegcsébe jócskán került tökmagolaj is, persze...


Elkészítés módja

A fűszerek az erkélyemen található kiskertemből származnak. Szurokfű, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, zsálya. Igazán csodás kombináció! Hagyom érni pár napot, aztán saláták tetejére téve mennyei lesz! Az öntet nagy részét természetesen a fűszeres olívaolaj fogja képezni! Mennyei manna :-)

És ha jól meggondolom, csak paradicsom és hagymakarikák tetejére téve sem utolsó. A paradicsom most finom igazán, mert már nem fóliás, hanem napon beérett igazi csemege mind. Legalábbis, amit én a piacon az árusoktól veszek. Az olajjal ebben a kombinációban is meg kell csorgatni a finom vörös terméseket, no meg a lilahagymát...

A fűszeres olívaoljos sajt egyébként fetából is készíthető, valami varázslatosan finom az is! Igazi könnyű nyári-őszi étek.

Forrás: baraka boszorkánykonyhája :-)
Beküldte:: baraka , Thursday, August 16. 2007 - 23:01:12
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Egyéb

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron