A nemi élet egészségtana - Szemelvények E.B. Székelytől

Családi reakciók, vegetáriánus párválasztás, anyaság, babázás, gyermeknevelés

A nemi élet egészségtana - Szemelvények E.B. Székelytől

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 7., szer. 10:14

Dátum: 2006. január 02. hétfo, 00:05 Küldte: Parsifal

"A fogamzásnak akkor kell megtörténnie, amikor az kívánatos. A dogmatikus vallások akármit mondhatnak, nem szükségszerű, hogy minden szexuális aktusnak gyermek legyen az eredménye."

"Mindenekelőtt a nemi élet központi fiziológiai aktusával, a nemi közösüléssel fogunk foglalkozni, rámutatva mindazon hibákra, amelyet a mai ember ezen aktus körül elkövet. Rá kell ugyanis mutatnunk arra, hogy mennyi testi és lelki beteges tünet, sőt veszélyes következmény támad akkor, ha nem ismerjük, és nem követjük a nemi közösülés alkalmával a természet törvényeit."

"A nemi közösülésnek csak mindkét fél előnyös diszpozíciója, kedvező testi és lelki állapota és az aktus kölcsönös kívánása esetén szabad megtörténnie." Különben akár a testet ésvagy lelket károsító hatásokra számíthatunk.

"A szexuális partnerek közül elsősorban a férfinek kell alkalmazkodnia a nő erogén zónáihoz."

A szexuális diszharmónia egy másik fő forrása a fogamzásgátló szerek alkalmazása. ...teljes biztonsággal kijelenthetjük, hogy valamennyi jelenleg használt óvszer megbízhatatlan, ártalmas az egészségre,továbbá nagyszámú fizikai és lelki betegségért felelős. Emellett drágák és kényelmetlenek. Igen nagy százalékban ezen óvszerek alkalmazása mérgezi meg a nemi életet."

"Gumióvszer (kondom): A leggyakrabban alkalmazott fogamzásgátló. Ez férfiak által használatos óvszer, melyet arra terveztek, hogy ráilleszkedjen a péniszre, bár messze van attól, hogy teljesen megbízható legyen. Jelentékenyen tompítja a szexuális érzékenységet és jelentős mértékben a közösülés élvezetét. Hiányérzetet kelt az erogén zónákban. Ingerlékennyé és türelmetlenné tesz. Néha helyi érzéktelenség is felléphet. Rossz hatással van, mind a férfiak, mind a nők idegrendszerére. Gazdasági szempontból pedig felesleges kiadás." (És még kegyetlen is akkor, ha állatokból készítik!)

Pesszárium: Gumiból, vagy egyéb anyagból készülnek. "Igen kellemetlen ki- és behelyezésük, és ha tovább marad benn máris rossz szagúvá válik. ...nem is biztonságos, olyannyira, hogy az orvosok többnyire csak fogamzásgátló tablettákkal kombinálva ajánlják. Ezen kívül fárasztó és kellemetlen."

"A tabletták értékéről nagyon megoszlanak a szakvélemények, ami annyit jelent, hogy megbízhatatlanok... Időnként helyi gyulladásokat okoznak és a vérbe történő gyakori felszívódásuk megmérgezi a szervezetet."

A hüvelyöblítések "megbízhatatlanok és ártalmasak. Főként éjjel roppant kellemetlenek és illúzióromntók."

"A megszakított nemi közösülés (coitus interruptus) fokozza az ingerlékenységet. A nemi élvezet csaknem teljesen elmarad. A félbeszakított közösülés után többnyire kielégületlenség marad vissza. Ez idővel mind a férfit, mind a nőt fáradttá, levertté teszi. Végül, a nő közömbössé, frigiddé válik, és egyáltalán nem kívánja többé a nemi közösülést. A férfinál pedig tompultsággal váltakozó idegfeszültség áll be. A félbeszakított nemi közösülés következményei, a férfi és a nő állandóan szaporodó ideges tünetei már igen sok házaséletet tettek tönkre. Eltekintve az ideges tünetektől, gyakran méhbeli fájdalmakat és gyulladásokat is okoz. Mindamellet még nem is biztos eljárás, mivel a férfi nemi váladéka az esetek 20 %-ában már a közösülésbeli kielégülés előtt erőteljes ondósejteket tartalmaz."

"Malthus és Tolsztoj, mint a nemi élet összes problémáinak gyökeres megoldását, a teljes önmegtartóztatást" hirdették. "E megoldás azonban természetellenes, sok energiát elpazarol, és károsan befolyásolja az idegeket. Roppant akaraterőt kíván, teljes és végleges lemondást a nemi élet örömeiről."

Fiúknál: "Fiziológiai és orvosi szempontból a maszturbáció nem okoz semmiféle betegséget, a következménye csak egyszerű fáradtság." Viszont a "fantázia beteges túlfeszítése révén árt az idegrendszernek, és túlzásokhoz vezethet."
"A nőknél az erogén zónák érzékenységének központja mesterségesen áttevődik, és ezért gyakran élvezet nélkülivé teszi a későbbi természetes nemi közösülést. Idővel az erogén zónák eltompulásához vezet."

Túlzásba vitt nemi közösülések: "Ne paráználkodjatok, sem éjjel, sem nappal, mert a parázna ember hasonlatos az olyan fához, amelynek életnedve elfolyik törzséből. És az a fa időn előtt kiszárad, és soha többé gyümölcsöt nem terem. Tehát ne paráználkodjatok, nehogy a sátán kiszárítsa testeteket és az Atya magtalanná tegyen titeket."

Hamarosan, a következő részben: Menstruáció a természeti erők befolyása alatt... - A születésszabályozás problémájának megoldása

Forrás: Edmond Bordeaux Székely munkái: Szexuális harmónia; Természetes élet és gyógymód és az Esszénus Béke Evangélium.
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Re: A nemi élet egészségtana - Szemelvények Edmond Bordeaux

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 9., pén. 11:08

A nemi élet egészségtana - Szemelvények Edmond Bordeaux Székely munkáiból - II.r
Dátum: 2006. január 12. csütörtök, 00:05 Küldte: Parsifal"A fogamzásnak akkor kell megtörténnie, amikor az kívánatos. A dogmatikus vallások akármit mondhatnak, nem szükségszerű, hogy minden szexuális aktusnak gyermek legyen az eredménye."

Menstruáció a természeti erők befolyása alatt. A női szervezetet kozmikus törvények és természeti erők irányítják. Amint a természetben fellépnek a vonzás és taszítás, az apály és dagály jelenségei, ugyanígy megtaláljuk a női szervezetben is a viklusok ritmikus változását. A nő négyhetes menstruációja eredetileg a Hold mozgásával és Földünkre való hatásával esik egybe.

Menstruáció a természetellenes életmód befolyása alatt: Mióta azonban az élet már nem a természetes környezetben, hanem a civilizáció mesterséges életfeltételei között folyik, a menstruáció eredeti természetes szabályozása a legtöbb esetben szabálytalanságok sorozatává változott. Ezért találunk ma a normális 28 napi ciklusok helyett 20-tól 34 napig terjedő szabálytalan ciklusokat.

A menstruáció szabálytalanságának okai: A fő okok: természetellenes táplálkozás; a szervezet általános mérgezettsége; számos felszedett, vagy örökölt fizikai és pszichológiai betegség, a nemi élet rendellenességei. Végül: a friss levegő, a napfény, a fürdők és a testmozgás hiánya, valamint kémiai mérgek rendszeres bejuttatása a szervezetbe.

A menstruációs naptár szükségessége: Egyes nők szerint a menstruációik szinte óra pontossággal következnek be, mások szerint viszont kiszámíthatatlan. Mindkét megállapítás megbízhatatlan, mivel csak a memóriára támaszkodik. Ezért szükséges az ún. menstruációs naptár pontos vezetése. Ez nem más, mint a menstruáció jelentkezéseinek pontos időbeli feljegyzése.

Ciklusok, szabályosságok és szabálytalanságok: Ekkor látni fogjuk, hogy még a legszabályosabbnak tartott menstruációs ciklusban is találunk szabálytalanságokat, és viszont még a legkiszámíthatatlanabbnak tartott menstruációs ciklusban is találunk szabályos összefüggéseket. Pontos és megbízható menstruációs naptár ezért csak egy éven keresztüli pontos feljegyzések alapján készíthető.

A menstruációs ciklus változásai: ..., mint említettük, egyénenként változik, sőt, még ugyanazon egyénnél is ingadozhat, a változó életkörülmények szerint.

A menstruációs ciklus és az ovuláció: Mindezen változások és ingadozások dacára a menstruációs naptár és a menstruációs ciklusok ismerete lehetővé teszi, hogy előre kiszámítsuk a legközelebbi menstruációt, továbbá a peteérés pontos idejét is. A peteérés ugyanis mindig a legközelebb bekövetkezendő menstruációtól visszafelé számított 15.-ik napon következik be, ahogy ezt a tényt az utóbbi évek élettani és szexológiai kutatásai bizonyították.

A fogamzás és a terméketlenség napjai: Ezen a napon tehát a fogamzás valószínűsége 100%-os. Úgy szintén az ezt megelőző két napon is, (tehát a legközelebbi menstruációtól visszafelé számított 16-17. napon), mivel a férfi spermatozoidok élettartama a női nemi szervek hőmérséklete mellett körülbelül két nap. Ezen fent említett három nap tehát a 100%-os valószínűség napjai. Tekintettel az előfordulható eltérésekre (lelki, pszichológiai, kémiai, vagy hőmérsékleti, stb.) e három nap előtti és utáni egy-egy napon a fogamzás valószínűsége 75%-os. Az ezen 5 nap előtt és utáni egy-egy napon 50%-os. Az ezen hét nap előtt és utáni egy-egy napon pedig csak 25%-os. A fenti 9 napos fogamzási idő előtt és után lévő napok pedig a meddőség napjai.

Visszatérés a természethez: Tekintettel tehát arra, hogy minden nő nemi életében változik egy úgynevezett fogamzási és meddőségi periódus, a nemi életnek is ezen ciklusokhoz kell alkalmazkodnia. A természet törvényeinek és erőinek ismerete tehát a születésszabáyozás legegyszerűbb és legtermészetesebb megoldásához vezet, a természethez való visszatéréshez.

Kivételek: E fenti törvények alól kivételt csak a következő esetek képeznek: szülés, koraszülés, láz és egyéb hőmérsékletváltozás, illetve az életfeltételekben beálló lényeges változások.

Különböző elméletek: A meddőség napjainak számítására az utolsó évtizedben számos elméletet állítottak fel, pl: Ogino, Knaus, Meyer, Fraenkel, De-Muyser, Remmelts, Guchteneere, Smulders, stb. Mindezen kutatók szerint a termékenység napjai 3 naptól egészen 13 napig terjedhetnek. Ezen elméletek tehát egymástól meglehetősen különbözők és egymásnak ellentmondók. Elsősorban azért, mert ez elméletek szerzőinek rendelkezésére csak kevés számú kísérleti anyag állott, hogy elméleteik érvényességét gyakorlatilag is igazolhassák. Ennek következtében e fent említett orvosoknak gyakran kellett kellemetlen meglepetéseket konstatálniuk pácienseik körében, akik bizalommal követték útmutaásaikat.
A Nemzetközi Kozmoterápiai Expedíciónak ezonban az utolsó hat évben több ezer személyből álló kísérleti és statisztikai anyagon végzett megfigyelései 100%-os pontossággal igazolták a fentebb leírt gyakorlati módszerét

A meddőség elkerülése: Fenti gyakorlati módszerünkkel nemcsak a fogamzás, hanem a meddőség is a legtöbb esetben elkerülhető, ha a nemi közösülés, a három 100%-os fogamzási napon történik. Ez esetben, ha csak a férfi vagy a női nemi szervek betegségei nem akadályozzák, a fogamzás mindig bekövetkezik.

Az időszakos önmegtartóztatás lelki következményei: A nemi közösülések bizonyos ideig történő szüneteltetése soha nem veszélyezteti a házasság egyensúlyát. Sőt, ellenkezőleg, csak növeli a kölcsönös nemi vágyat, és elmélyíti, továbbá kiteljesíti a szexuális kapcsolatot. A nemiség ősi, természetes ritmusának is megfelel az időszakos nemi érintkezés. A nemi hormonok ritmikus működése, dagálya és apálya, amelyet a nő periódusa pontosan szabályoz, a férfi nemi életében is szabályos változatosságot teremt. Tehát a periódikus megtartóztatás csakis jó következményeket hozhat létre, minden hátrány nélkül.

Módszerünket nem lehet csak, mint preventív eljárást kezelni. A termékeny napok megállípítása lehetőséget ad a tudatos, előre megfontolt, meggondolt fogamzás számára. A házaspár kiszámíthatja a fogamzás idejét, és így a születés idejét is. Megtervezheti, hogy a gyermek a legelőnyösebb időben és körülmények között szülessen.

Hamarosan folytatjuk...
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

Re: A nemi élet egészségtana - III.rész -

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 9., pén. 11:16

A nemi élet egészségtana - III.rész -
Dátum: 2006. január 24. kedd, 00:05 Küldte: Parsifal"A fogamzásnak akkor kell megtörténnie, amikor az kívánatos. A dogmatikus vallások akármit mondhatnak, nem szükségszerű, hogy minden szexuális aktusnak gyermek legyen az eredménye."

A Kozmoterápiai gyógymód és a nemi élet ciklusai: A Kozmoterápiai gyógymód, mely a szervezet teljes méregtelenítésén és sejtjeinek újjáépítésén alapszik, a toxinok kiküszöbölése alkalmával, tehát a gyógymód első felének tartalma altt menstruációs zavarokat idézhet elő. (A menstruáció pár hónapig tartó teljes elmaradása, vagy annak még nagyobb gyakorisága, a vérzés sűrűségének és színének megváltozása, stb.) A méregtelenítés hónapjaiban a méregtelenített vér toxinokkal van teli, ezért többnyire sötét színűvé válik. A sejt újjáépítés hónapjai alatt viszont élénk pirossá válik, mentes lesz minden kóros anyagtól. Ekkor a menstruációs ciklus úgyszintén visszanyeri természetes, ősi formáját, természetes időtartamát. Az így megújított szervezetben többé nem fordulnak elő rendellenességek, ami a fogamzási és a meddőségi napok állandó és ingadozás nélküli pontos meghatározását teszi lehetővé. Ezáltal a kozmoterápiai gyógymód tökéletes alapot teremt az egészséges és harmónikus nemi élet számára is. Megoldja annak legfontosabb problémáit és visszaadja természetes jellegét.

Kozmoterápiai gyógymód, áldott állapot és szülés: Az áldott állapot hónapjai alatt alkalmazott kozmoterápiai gyógymód csaknem fájdalommentes (vagy minimális fájdalmakkal járó) szülést biztosít, és teljes biztonsággal veszi elejét minden lehetséges komplikációnak. Másodsorban, mint a szülés előtti higiéniának legjobb formája, a kozmoterápiai gyógymód az újszülöttnek is tökéletes vitalitást biztosít, amely a lehető legértékesebb örökség. Ily módon az újszülött semmit sem fog szüleinek kedvezőtlen hajlamaiból örökölni.

A természetes, organikus életmód nemcsak a legjobb születés előtti higiénia, hanem egyszersmind egy egészséges és erős szervezet felépítésének és tökéletesítésének is a legjobb módszere. Ily módon az újszülött nemcsak kizárólagosan előnyös örökséggel rendelkezik, henem előnyös szerzett hajlamokkal is. A gyermek szervezetének kedvező, vagy kedvezőtlen felépítése az első években az ő életének biológiai alapját képezi, és meghatározó erővel bír egészségére, élettartamára valamint összes testi és lelki képességeire.

A havi tisztulás (menstruáció) ciklusai, peteérés (ovuláció), fogamzás, termékenységi és terméketlenségi időszakok összefüggéseinek kiszámítása: Az alábbi ábra (klikk ide!) segítségével számítsunk ki egy példát. Tegyük fel, hogy páciensünk menstruációs ciklusa 30 napos; jegyezzük meg, hogy ez a 30 napos ciklus rendellenes, mivel a szabályos ciklus 28 napos. A harminc napos ciklust ábránk bal oldalán, a számok függőleges oszlopában fogjuk megtalálni. A menstruációs ciklusokat ábránkon a vízszintes irányú négyzetsorok képezik, melyeknek mindegyik négyzete egy napot jelent. Legelső teendő, minden egyes esetben a következő menstruáció időpontjának meghatározása. Sose végezzük számításainkat az elmúlt menstruációt véve alapul. Mindazon esetekben, amelyek az ábránk által kifejezett törvény alól kivételt látszanak képezni, ha ellenőrizzük azokat a számításokat, azt fogjuk találni, hogy leggyakoribb tévedésük, hogy a legutolsó, elmúlt menstruációt vették alapul, ahelyett, hogy a jövő legközelebbi menstruációját vennék számítási alapul. A második leggyakoribb tévedésük pedig az, hogy menstruációs naptáraikat csak emlékezetből állították össze. Kerüljük tehát ki e hibákat, és csakis a feljegyzett pontos dátumokat vegyük számításba. Ha hat hónapon, vagy egy éven keresztül pontosan feljegyezzük a menstruáció időpontjait, akkor (és csakis akkor) tökéletes pontossággal készíthetjük el az egyéni menstruációs naptárt.

Sohase bízzunk a magunk emlékezetében. A következő menstruáció időpontjától (a 30 napos vízszintes négyzetsor jobboldali utolsó négyzete) számítsunk visszafelé ellenkező irányban 14 négyzetet: a 15. négyzet fogja képviselni a peteérés befejezésének napját. A következő menstruáció és peteérés között tehát 14 nap van (ez nem csak jelen példánkban érvényes, hanem hanem valamennyi hasonló számításunkra vonatkozó általános szabály). A spermatozoának a női nemi szervekben való életidejére vonatkozó élettani kölcsönhatások értelmében két napot hozzáadunk a peteérés napjához. Az így nyert 3 nap képezi a 100%-os fogamzási valószínűségű napokat. Most adjunk hozzá ezen három naphoz 1-1 napot mindkét oldalról, tehát jobbról és balról, és az így nyert 2 nap fogja képezni a 75%-os fogamzási napokat. Számítsunk most még egy-egy napot, úgy elölről, mint hátulról, és az így nyert két nap fogja képezni az 50%-os fogamzási valószínűségű napokat. Mindig a négyzeteket számoljuk és nem a vonalakat. Számoljunk most egy napot előre, és egy napot hátra, és az így nyert két nap fogja alkotni a 25%-os fogamzási valószínűségű napokat. Így tehát 9 valószínű fogamzási napunk lesz, a többi 21 terméketlen nappal szemben, amikor a fogamzás nem lehetséges. A természeti erők és a kozmikus törvények ritmikus ciklusai irányítják az emberi szervezet összes életfolyamatait, amely alól a nemi élet sem tesz kivételt, mint ahogy az emberi anyagcsere összes megnyilvánulásai hasonlóképpen vannak alávetve a ritmikus ciklusok törvényeinek.
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Vegi család, gyerekek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron