Ez is alapfeltétele kellene hogy legyen a vegás kajáknak

Erőszakmentesség, erkölcs, moralitás, elvek, értékrendek, stb. -

Ez is alapfeltétele kellene hogy legyen a vegás kajáknak

HozzászólásSzerző: Fanni » 2011. nov. 9., szer. 12:35

Dátum: 2007. február 14. szerda, 08:00 Küldte: fanni


Igazából nem teljesen cikk amit küldök, hanem egy kisállatkák védelmében írt levél. A segítségeteket kérem, hogy hová kellene továbbítani. És esetleg hogy lehetne azt megoldani, hogy mindezt egy szervezet és ne én magánszemélyként kérjem (már csak azért, mert egy szervezet szava azért többet számít, mint egy emberé).



Tisztelt …….! Azért írok Önöknek, mert szeretném megosztani azon elképzeléseimet Önökkel, hogy az állatvédelmet még szélesebb körben ki kellene terjeszteni. Ez alatt azt értem, hogy a szokásos állatkínzások elleni harc mellett fel kellene venni a küzdelmet az őszi arató kombájnok véres munkája ellen. Sokszor előjön álmomban az a borzasztó élményem, amikor gyermekkoromban testvéremmel véletlen egy aratás utáni területen kergetőztünk. És csak mikor már bent voltunk a terület közepén vettem észre, hogy tengernyi (négyzetméterre legalább 2-4) kis állatka feküdt holtan a területen – némelyik feldarabolva, mások meg megcsonkítva. Egy aratás alkalmával több ezer kis állat is elpusztul ilyen kegyetlen módon. Az állatvédőknek itt is tenniük kellene valamit. Biztos vagyok benne, hogy jó megoldás lenne valamilyen hang elven működő riasztó, mely elriasztaná a kombájn előtt lévő kis állatkákat. Abban is biztos vagyok, hogy nem szaporodnának el túlzott és káros mértékben a kis rágcsálók, mert a természet tökéletesen működik, ha az ember nem avatkozik bele.
Én nagy üzletet látok abban is, hogy a pékségek olyan kenyeret áruljanak, amihez nem kötődik vér. Sok vegetáriánus van, akinek ez bejönne. Akár pályázatot is lehetne kíirni mérnökök számára, hogy tervezzenek egy olyan hang-sonart, mely még időben elriassza a kis állatkákat a mezőgazdasági gépek „vágó kései” elől. Nagyon megtisztelnének engem és más állatvédő szemlélettel rendelkező embereket, ha megtennék a kellő lépéseket ez ügyben. Előre is köszönöm, hogy levelemre időt szánt. Tisztelettel:







------------------------------------------------------

Re: Ez is alapfeltétele kellene hogy legyen a vegás kajáknak
Küldte: Parsifal Dátum: 2007. február 14. szerda, 18:30

Nagyon megdöbbentett, amit írtál, és tapasztaltál, Fanni, ez a borzalmas pusztítás... Videót kell csinálni róla.



------------------------------------------------------


Re: Ez is alapfeltétele kellene hogy legyen a vegás kajáknak
Küldte: Fanni Dátum: 2007. február 15. csütörtök, 10:47

Most küldtem el a levelet a Piszkei Oko Kft.-nek, reméljük tudnak majd segíteni.
Ha van még további Ötletetek, hogy hová küldjem el, írjatok!
Fanni

A video jó ötlet, ha nem fog történni változás.
Most olvastam, hogy egy cég hang alapján működő riasztókat gyárt az erkélyekre, hogy a galambok ne ott végezzék a dolgukat.
Biztos vagyok benne, hogy ilyen megoldható a kis rágcsálókkal is.
Avatar
Fanni
Inkább olvas
 
Hsz: 10
Csatlakozott: 2007. jan. 16., kedd 1:00


Vissza: Vegetáriánus életről általában

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron