Dátum: 2007. április 09. hétfo, 08:00 Küldte: boldogsag
Üdv nektek ínyencek! Itt a vidám reggel!
Egészségesek szeretnétek lenni? Szeretitek a finomságokat? Teljes mértékben bizonyosságotok van abban, hogy a vegetárius étkezés nem azt jelenti, hogy "éhenhal az ember-gyermeke"?
Készek vagytok arra, hogy ma különlegességet alkossatok a konyhának nevezett "szentélyben"?
Jól van, látom, lelkesen bólogattok. Nosza, akkor. kezdődjön a móka-))))
Nem kell már az első alapanyag elolvasásánál hátast dobni. Ha nem találtok dulsét, jó lesz más moszat is-))))
Hé, ne vágjatok érthetetlen arcot: nem moszadot, hanem moszatot írtam. Konyhában nincs politika-)))) Szóval, készítsd elő ezeket.
HOZZÁVALÓK:
Saláta:
1 csésze szárított dulse (egy ízletes, lila tengeri moszat, amelynek olyan az íze, mint a dióé) víz, hogy ellepje 1 csésze vízizsázsa 1 közepes uborka 1 fejes saláta 2-3 piros retek, vékonyan szeletelve 3 evőkanál pirított napraforgó- vagy tökmag
Dressing:
1-1 evőkanál tahini, citromlé, miszó (szójából készült, sűrű paszta) 1-2 kb. 2 evőkanál víz
ELKÉSZÍTÉSE:
Áztasd be a dulse-t legalább 5-10 percre, öblítsd le. Vágdössze, és tedd félre egy közepes méretű tálban. A vágásfolyamatát abba ne hagyd, hiszen ott van még előtted azsázsa is.
Itt ügyelj arra, hogy a vastag szárak nélkül csináld.Szeleteld fel az uborkát, meghámozni nem szükséges, majd asok aprított egyveleget keverd a dulse-hoz.Mosd meg a saláta leveleket.
Rendezd el egy szép és formás tálban. Tedd rá a dulse keveréket, rakd körül retek szeletekkel, szórd meg a magokkal. Keverd össze a dressinghez valókat, és öntsd rá.
Nos, mi a vélemény? Tetszik?