Miket nem tudsz még Bryan Adamsről?

Erőszakmentesség, erkölcs, moralitás, elvek, értékrendek, stb. -

Miket nem tudsz még Bryan Adamsről?

HozzászólásSzerző: Fanni » 2011. nov. 30., szer. 9:24

Dátum: 2007. június 26. kedd, 09:00 Küldte: fanni

A héten lesz Bryan Adams koncert. Ezt már szinte mindenki tudja, de tudjátok-e, mennyire szereti az állatokat? Lefordítottam nektek erről egy cikket:
A vegán és állatbarát rock legenda



Semmi kétség, hogy Bryan Adams a legsikeresebb kanadai zenész és ugyanakkor világhírű rock legenda.



Hihetetlenül tehetséges és népszerű a világ szinte minden országában. Amikor elkezdett zenélni, nem szerepelt a tervei között, hogy híres rock sztár lesz. Mindezek mellett arról is híres, hogy állatvédő és nagyon együttérez az állatokkal.



Bryan Adams immáron 17 éve vegán, 1989 óta egyáltalán nem eszik leölt állatokat és továbbra is ezt az életmódot folytatja. Az emberek először azt gondolták, hogy csak múló szeszélyből vegetáriánus, de tíz év után rájöttek, hogy Bryan már soha nem fog visszatérni a húsevésre. Sőt a lehető legtökéletesebb módon felhasználta a vegán étkezés előnyeihez kapcsolódó ismereteit, éleselméjűségét, erkölcsi elveit és meggyőzte édesanyját és testvérét, valamint zenészcsapatát is, hogy térjenek át a vegetarianizmusra.



Bryan Adams határozottan ellene van az állatok kis ketrecekbe való bebörtönzésének, mint például az állatkertek, cirkuszok vagy a rodeók. Gyűlöli azokat a nagyüzemi gazdaságokat, akik a tyúkokat tojófészek-sorozatba, a malacokat mozgásukat nagyban gátló bokszokba, a szarvasmarhákat pedig hizlaló etetősorokba kényszerítik.



Amikor megkérdezték tőle, hogy az állatok kizsákmányolásának rendszerében mit talál a legfelháborítóbbnak, erre ő a következő választ adta: „Az élelmiszer-áruházakat. Az embereknek nagyon könnyű dolguk van, csak beleteszik a bevásárló kocsijukba a különböző húsokat miközben fogalmuk sincs róla, hogy az a megvásárolt étel valaha élőlény volt."



A zenész azt állítja, hogy mióta áttért a vegán étkezésre, azóta az egészsége is sokkal jobb. Kigyógyult sok-sok allergiából, melyről már azt gondolta végig fogja kísérni az egész életét. Soha nem volt súlyproblémája és azt mondja, hogy jóval több energiával rendelkezik, mint a legtöbb ismerőse.



Abszolút visszataszító és undorító számára annak a gondolata, mikor valaki egy óriás húsos hamburger elfogyasztása után vagy fogába ragadt marhahús darabokkal megcsókol valakit. Úgy gondolja, hogy az élet legnagyobb ajándéka, hogy választhatunk a húsmentes és húsos étkezés között. Nagyon szerette volna, ha már gyermekkorában megkapja ezt a választási lehetőséget. Mostanra már mindez megvan. A vegán életmóddal és az állati jogokkal kapcsolatosan rövid és mindenki számára érthető üzenete: „ha szereted az állatokat, ne edd meg őket".



Bryan Adams a vegán életmód mellet még többféleképpen is segít az állatokon. Például a 90-es években az Antarktiszi Bálnamenhelyet (Antarctic Whale Sanctuary) támogatta azzal, hogy mellette kampányolt. Turnéja során 500 000 képeslapot osztottak szét, melyben arra kérte az embereket, hogy írjanak a világ államfőinek, hogy szavazzanak a Bálnamenhely fenntartására.



Most, a 2007-es esztendőben Sadie Frost mellé állt a PETA valódi szőrme elleni kampányában: „Nagyon erősen ellenzem a valódi állati szőrme viselését és felhasználását, valamint minden olyan cselekedetet, mely az állatok kizsákmányolására irányul. Ellene vagyok bármely állat leölésének, legyen szó akár fókáról, szarvasmarháról, kutyáról vagy bármely más állatról."



Forrás: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/html ... php?id=702
Avatar
Fanni
Inkább olvas
 
Hsz: 10
Csatlakozott: 2007. jan. 16., kedd 1:00


Vissza: Vegetáriánus életről általában

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron