Vegetáriánus íz

Erőszakmentesség, erkölcs, moralitás, elvek, értékrendek, stb. -

Vegetáriánus íz

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. dec. 20., kedd 12:31

Dátum: 2008. január 25. péntek, 02:20 Küldte: nawesh

Félrefordítás? Vagy tudatos kannibalizmus?

A gyömbér ízű üdítőt még valamelyest megértem. Egy üdítőnek legyen VALAMILYEN íze... A cola ízű gazdaságos üdítők azért már érdekesebbek. Olyan, mintha? Egyszer kaptam mailen egy képet, melyen a cola ízű gazdaságos üdítő színe - sárga volt.

Vicces. Persze csak egyszerű félrecimkézésről van szó. Vagy teljesen mindegy melyik cukros löttyöt issza az ember?

Globalizált rohanó világunk velejárója az étkezési kultúra átalakulása. Félkész ételeket vásárolhatunk, melyeketr csak elegendő beletenni a mikróba. Előfőzött ételeket, alapanyagokat elegendő csak összeönteni és magunkba dönteni. Egészséges táplálkozás? Kit érdekel. A lényeges, hogy gyors legyen. Majd az is lényeges, hogy olcsóbb legyen. Hogy mennyi szemetet termelünk? Az sokadlagos probléma - másnak...



Ketchupot vettünk. (Tudom, a ketchup fényévekre van az egészséges ételtől. De néha szeretjük.) Ott álltunk a polc előtt, ahol vagy tízféle paradicsomos izé kellette magát. Első gondolat az ár volt. Vegyük a legolcsóbbat. 500 g és csak 160 Ft. nyeremény... majd megnéztük az összetételeket. Ugye az uniós szabályok szerint az élelmiszerek összetételét nagyság szerinti sorrendben kell feltüntetni. Azaz elől van az, amiből a legtöbb van az adott termékben.



Nos, az árérzékeny vásároló ketchup címszó alatt vehet vizet, cukrot és sűrített paradicsomot (meg sok E-számot...)



Azután találtunk olyat is, amely vizet, paradicsompürét és cukrot tartalmazott. És volt paradicsom-víz-cukor sorrendű is. Tessék választani!!!



De a lényeg a gyorsleveseknél volt.



A gyorsleves egy nagy átejtés. A lényege, hogy 5 perc alatt elkészül a leves. Amely áll egy előfőzött tészta masszából, egy kis zacskó szárított fűszerkeverékből (gyakorlatilag agyonsózott vegeta) és egy kis zacskó pálmaolajból, mely a zsiradékot szimbolizálja.



Nos, időhiányos vegetáriusok is találnak a piacon legalább kétféle terméket. Ám a helyzet az, hogy semmivel sem készül el hamarabb ez a leves, mintha ugyancsak a boltokban kapható (tojás nélküli) levestésztából főzünk magunkak leveset. Nem elhanyagolható, hogy a gyorslevesekkel a kínai és vietnami gazdaságot támogathatjuk, míg a tésztavásárlással a honi piacot.



A minap (kíváncsiságból) megnéztem egy vega gyorsleves összetételét, de már a nevénél leragadtam: VEGETÁRIÁNUS ÍZŰ LEVES.



Morbid párhuzam, de tudjuk, hogy a holodomor idején Ukrajnában apiacokon árultak emberhúst, olyan nagy volt az éhinség. De hogy valaki vegetáriusokból készítsen gyorslevest...



Bár ha így gazdaságos...



Nawesh




--------------------------------------------------------


Re: Vegetáriánus íz
Küldte: giyandeva Dátum: 2008. január 25. péntek, 08:48


A vegetáriánius ízű szerintem = zöldség leves, állati összetevő nélkül. :)

Sokszor van hogy egy külföldi termék nevét nem tudják jól magyarosítani...



A gyorskajákat, "E-ket" meg tényleg a kukába! :D :D :D



Egy érdekes kérdés azért... hogy lehet az hogy a ketchup a szavatosségi idő 2-3 évvel LEJÁRTÁVAL még mindíg nem romlik meg? :D :D :D LOL nagyon. Vagy siralmas?

(a család egy ideje nem eszik ilyen hulladékokat és múlt héten a spájzban találtam egy régi darabot amit megszagoltam és megnyaltam... mintha frissiben hozták volna a szalagsorról :)

--------------------------------------------------------

Re: Vegetáriánus íz
Küldte: nawesh Dátum: 2008. január 25. péntek, 15:16


Ha már kecsap.



A kilencvenes évek elején egy alapítványnál polgári szolgálatoskodtam. az alapítványnak volt eg yárúraktára a volt szovjet laktanyában, ahol sokféle dolgot tároltunk. sok dolgot nem is tudtunk eladni.



volt ott néhány raklap kecsap. megérték a telet, a forró nyarat is. már rég lejárt a szavatosságuk és vígan eszegettük....
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vegetáriánus életről általában

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég

cron