vegán sushi (vegán)

vegán sushi (vegán)

HozzászólásSzerző: cathy » 2012. márc. 2., pén. 10:08

Felszolgálási idő: 5-10 perc
Elkészítési idő: fél óra
Főzési idő: 20 perc
Kategória: _Egyéb
Fajtája: vegán

Bemutatás
sajnos,nincs kép- bár lenne!! azonnal nekilátnátok megcsinálni...

Hozzávalók
1 csomag tengeri alga 40 dkg rizs 20 dkg mirelit borsó 2 teáskanál só 1 teáskanál Vegeta ételízesítő 1 evőkanál piros erős paprika, vagy Erős Pista 1 kávéskanál bors 2 evőkanál étolaj 3 evőkanál étolaj és 4 dl víz

Elkészítés módja
Vastagfalú lábosba kevés olajon a rizst megforrósítjuk és befűszerezzük : sóval, ételízesítővel, borssal és az előzőleg már megfőzött és leszűrt mirelit zöldborsóval.Azonnal felöntjük meleg vízzel, felhevítjük, és fedő alatt nagyon-nagyon lassan megpároljuk, teljesen puhára főzve (vége felé a gázt már le is lehet kapcsolni). Amikor ez a fűszeres, puha, illatos rizs készen van, elővesszük a tengeri alga lapokat. 10 darab van egy csomagban. Minden egyes lapra annyi kupacot teszünk a riszből, hogy még össze lehessen tekerni,tehát becsomagolni... Szépen egymás mellé rakjuk a kis alga-batyukat (mellesleg nem is olyan kicsik) és tapasztaljuk,hogy az alga máris felpuhult. Így további főzésre nincs szükség. Viszont nagyon ízletes lesz,ha még egy kis szósz is csinálunk: nem kell más,csupán víz, só, erős paprika,bors és étolaj. Ezeket összeforralva egyszerűen ráöntjük az alga-batyukra. Szép tányéron felajánljuk Krisnának, s utána a prasada-t el lehet fogyasztani...

Tápérték info
Csupán azt tudni,hogy az alga - tengeri alga- egyike a legértékesebb,legtáplálóbb,legegészségesebb eledeleknek. A kalóriatartalom nem lehet több,mint 350 kcal.

Forrás: saját
Beküldte:: cathy , Wednesday, March 01. 2006 - 19:06:54
Avatar
cathy
Inkább olvas
 
Hsz: 19
Csatlakozott: 2005. okt. 23., vas. 0:00
Tartózkodási hely: Hatvan


Vissza: Egyéb

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron