Világbéke konferencia: belső béke állatok nélkül

Vallás vegetáriánus szemszögből, filozófiai kérdések, híres bölcsességek

Világbéke konferencia: belső béke állatok nélkül

HozzászólásSzerző: nawesh » 2012. márc. 30., pén. 10:19

Dátum: 2009. október 06. kedd, 01:01 Küldte: nawesh

Egy csodálatos konferencián vehettünk részt október elején Szombathelyen. Avagy világbéke lehetséges-e vegetárius életmód nélkül?

Az idei, a sorrendben nyolcadik Világbéke Konferencia a Belső Béke témája köré szerveződött. A szombathelyi találkozóra a világ számos országából eljöttek. A Sri Swami Madhavananda Világbéke Tanács által szervezett találkozók minden év októberében két jelentős személyiség munkásságára emlékeztetik a résztvevőket.

Mahatma GhandiJi volt az a valóban nagy lélek, aki képes volt Indiát az erőszakmentesség módszerével felszabadítani, aki képes volt példát adni indiaiak millióinak, hogyan is élhetnek helyesen. GhandiJi mondta: Légy az a változás, amit látni akarsz!

Swami MadhavanandaJi egy világszerte tisztelt szent, spirituális tanító, aki egész életével az Isten iránti feltétlen odaadást példázza. Egy mindenben és minden egyben - Ez a mondata is a Világbéke Konferencia vezérgondolata.

Swami MaheshwaranandaJi, a konferenciasorozat kezdeményezője mellett számos neves előadót, vendéget köszönthettünk a három napos programon. Jelen volt, többek között Arun Ghandi, Mahatma Ghandi unokája, számos egyház, világvallás képviselője, magyar és ENSZ politikusok.

A számos felszólaló közül kiemelném Swami ChidanandJi szavait. A szerbiai Jóga a mindennapi életben közösség vezetője arról beszélt, hogy számára a jóga, a jógagyakorlás hozta el a vegetárius életmódot. S csak köszönettel tartozhat SwamiJinek, hogy vegetárius lehetett, hiszen így érheti el a belső békéjét. Mert nem terheli lelkiismeretét kb. hatezer leölt állat szenvedése, akiket egy húst fogyasztó ember élete során elfogyaszt.

Több helyen is olvastam statisztikai adatokat. Eszerint egy átlagember 72 esztendő alatt elfogyaszt 5 tehenet, 20 sertést, 20 birkát, 720 csirkét és 500 kg. halat. Ha az "átlagember" Amerikában él, hozzájön még 40 pulyka is. Egy mohamedán meg nem eszik meg egy sertést sem... De hogy lesz ennyi állatból hatezer?

Nos, úgy, hogy sok esetben az állatokat ( a növényevőket is!!!) állatokkal etetik. Hallisztel, (már az elnevezés is morbid), vagy éppen elhullott állatokkal, mint kiderült a kergemarhakór kapcsán is.

Hatezer állat... Az emberi test igazi temető. Csoda-e, ha képtelenek vagyunk a belső békére?

A Világbéke konferencia kezdő napja október 2-a volt, Mahatma GhandiJi születésnapja. A zárónap, október 4-e pedig az állatok világnapja.

A 8. Világbéke Konferencia eseményeit az érdeklődők figyelemmel kísérhették a világhálón is. Sajnálatos módon a vasárnapi zárónapot nem tudták a szervezők élőben közvetíteni. Ám e héten megtekinthető a http://www.swamiji.tv/ oldalon.

Megújult a Jóga a mindennapi életben rendszer nemzetközi honlapja is. http://www.yoga-in-daily-life.org/

A Világbéke Konferenciák honlapja: http://www.wps2009.hu/

2010-ben Prágában lesz a következő konferencia.

Nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vallás, spiritualitás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron