Mit ettél ma?

Receptek, ételek, összetevők, főzés, praktikák (vegán és nyers receptek lejjebb)

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. máj. 3., kedd 10:48

Natura Ezékiel lepénykenyere avokádóval megkenve, pirospaprikával megszórva, spenótlevelekkel.
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


HozzászólásSzerző: Norci » 2005. máj. 9., hétf. 13:45

tegnap sütögetős napom volt. csináltam muffint, a tejet szénsavas ásványvízzel, a tojást keményítővel helyettesítettem. az alaptészta közepére egy kiskanál bio csokikrémet (no állati cucc) pottyantottam. nagyon finom lett!

sós sütit is csináltam, liszt, élesztő, bio margarin, keményítő, ásványvíz segítségével, csipet só, a tetejére őrölt köménymag. 3szori hajtogatás, stb, de megérte, nagyon finom lett. legközelebb valami finom fűszerkeveréket teszek bele, mondjuk provance-it, vagy valami hasonlót. :-)
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Agi » 2005. máj. 9., hétf. 15:59

Szia Norci!

Kedvet kaptam a tejszínes tésztádhoz, de nem ismerem a cheezly-t.
Segíts kérlek!
Agi
 
Hsz: 2
Csatlakozott: 2005. ápr. 15., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. máj. 9., hétf. 16:06

Szia Ági!

a cheezly (angol cheese-ből jön) növényi sajt, biztos olvastál már róla itt, a veg-en, sokat emlegetjük. egész idáig nem lehetett kapni itthon, de már több boltban is megjelent, flo már zalaegerszegen is vett.
ha lakto vagy, akkor sima tejszínt, sima sajtot is használhatsz, a növényi sajt a vegánoknak fontos :-)
én a napfényes élet alapítvány rendezvényén vettem, de valamelyik topicban írta manu, hogy az éden bioboltban lehet kapni budapesten. egyébként az árkádban lévő bioboltban más márkájú növényi sajtokat is láttam, kifejezetten pizzára, meg mindenféle ízekben, stb. de elég borsos az ára...
remélem, tudtam segíteni. :D
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2005. máj. 9., hétf. 19:22

Boldogságot, Kedves Ági!

Ha szereted a sajtot és van kedved a konyhában ügyeskedni, akkor érdemes saját készütésüvel kisérletezni.

Küldök elkészitési tanácsot, ha érdekel.
Szeretettel: Gyula
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. jún. 9., csüt. 10:50

Tegnapi ebédem: Hajdinás műzli.

Reggel elkészítem: 2 rész hajdina, 1 rész napraforgómag összekeverve, majd ujjnyi vastagon elborítva szűrt vízzel.

A hajdinamagok felszívják a vizet, és puhák, ízletesek lesznek (csuda jó illata van; ha sok vizet öntünk rá, és nem szívja fel, meg lehet inni, olyasmi, mint a kávé!). A barna színű hajdina hőkezelet, ezért nem kell még főzni is. Ez a hőkezelés a zabpehelyéhez hasonlít. (De ha valaki a hajdinát főzi, az semmiképpen se pirítsa a barna magokat, hiszen azokat már egyszer megpirították. Ezért barnák. Az élő (csíráztatható) hajdina zöldes, szürkés színű. Ez is használható, de akkor célszerű egy napig csíráztatni. A csíra teljesen helyettesítheti a pirított, áztatott magokat, vagy csak egy kevés is beletehető "élet" gyanánt.)

A napraforgómagok (én a Naturfood, itthon termesztett, nem pirítottat ajánlom) megduzzadnak, és a csírázás előtti állapotba jutnak, vagyis élő, éltető ételek. Nagyon jó foghasználatot biztosítanak.

Aszalt gyümölcs is tehető bele, amelynek édessége szétterjed, és megpuhul a gyümölcs.

Ehető zöldségekkel, gombaporral, pirospaprikával, hagymával, 1stb. kiegészítve. De legjobb műzlisen karobbal, aszalt gyümölccsel, kókuszreszelékkel.

Jóétvágyat! ;)
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: parika » 2005. jún. 9., csüt. 16:17

Boldogsag írta:Boldogságot, Kedves Ági!

Ha szereted a sajtot és van kedved a konyhában ügyeskedni, akkor érdemes saját készütésüvel kisérletezni.

Küldök elkészitési tanácsot, ha érdekel.
Szeretettel: Gyula


saját készitésü vegán sajt?
azt le kell ird hogyan készül!!
mert tényleg nagyon drágák a kész csomagoltak!

köszi
parika
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2005. jún. 9., csüt. 18:42

Boldogságot!

A Govinda konyhája rovatban fog megjelenni a napokban.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

HozzászólásSzerző: parika » 2005. jún. 9., csüt. 19:59

Boldogsag írta:Boldogságot!

A Govinda konyhája rovatban fog megjelenni a napokban.


juhuuu!!!
*alig-birom-kivárni*
nincs egy kis elözetes? ;)
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. jún. 9., csüt. 20:27

Szerintem Boldogság nem vegán sajtról beszél. 8O
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. jún. 10., pén. 10:44

Nem akartam azt írni, amit Jablko, ... de hátha mégiscsak vegánsajt.

"A lehetetlent ne keverjük ösze a valószínűtlennel." ;) :D
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: katibar » 2005. jún. 13., hétf. 12:38

Szia Norci!
Szeretném megtudni, hogy hol lehet venni növényi tejszínt.
Avatar
katibar
Inkább olvas
 
Hsz: 15
Csatlakozott: 2005. jún. 13., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. jún. 13., hétf. 13:02

szia katibar!

nem tudom, hol laksz, mi esik hozzád közel, én az árkádban lévő kis bioboltban vettem, de biztos, hogy máshol is van, a bioboltokban a hűtőpultban keresd! :-)
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. jún. 13., hétf. 13:05

tegnapi "alkotásom": vegán rakott krumpli yofuval, vegabond paprikás gabonakolbásszal, gombával! isteni!!! :D
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: parika » 2005. jún. 13., hétf. 14:26

Jablko írta:Szerintem Boldogság nem vegán sajtról beszél. 8O


öhömmm...dehát én meg azt hittem, mert valaki ezt irta:
Szia Norci!

Kedvet kaptam a tejszínes tésztádhoz, de nem ismerem a cheezly-t.
Segíts kérlek!

és ez meg vegán...a cheezly.

és erre válaszolt a boldogság, hogy:
Boldogságot, Kedves Ági!

Ha szereted a sajtot és van kedved a konyhában ügyeskedni, akkor érdemes saját készütésüvel kisérletezni.

Küldök elkészitési tanácsot, ha érdekel.
Szeretettel: Gyula"

mire én explizit rákérdeztem hogy vegán sajtot lehet e sajátkezüleg késziteni. erre azt irta, hogy jön a cikk.

szerintem egyértelmü vegán sajt lesz:)
na remélem.
mert sajtkészitést nem támogatok. mert kis bocik milliárjainak halálával jár, stb...szerintem ezt ti mind tudjátok.
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

ElőzőKövetkező

Vissza: Receptek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég

cron