Ehető kutyahús?

Erőszakmentesség, erkölcs, moralitás, elvek, értékrendek, stb. -

Ehető kutyahús?

HozzászólásSzerző: nawesh » 2012. máj. 2., szer. 9:29

Dátum: 2010. november 10. szerda, 20:18 Küldte: nawesh

Vajon van-e különbség a tehén, a sertés, a tyúk és mondjuk a kutya, illetve a húsuk között? Egy titokzatos magyar állampolgár szerint nincs.

Egy magyar állampolgár az Alkotmánybírósághoz fordult, hogy lehessen Magyarországon is fogyasztani kutyahúst! Mivel jelenleg tilos...

Az Alkotmánybíróságnak minden beadvánnyal foglalkoznia kell (talán ezért is őrölnek olyan lassan arrafelé a malmok), így a kezdeteknél egyformán fontos lehet a felvetés, hogy a képviselők is elszámoltathatóak legyenek tiszteletdíjukat illetően, vagy kapjon mindenki ingyen sört, esetleg legyen legálisan kutyahúst fogyasztani Magyarországon.

Mert azért vannak a világnak olyan fertályai, ahol jelenleg is esznek kutyát. Például Kínában, vagy Koreában. Esetleg ott, ahol nagyobb számban élnek kínaiak és koreaiak?

Egyes számítások szerint évente 2 és fél millió kutya végzi a fazekakban...

Ha az alkotmánybíróság zöld utat ad a kezdeményezésnek, akkor akár népszavazást is ki lehet írni az ügyben. Ha összejön 200 ezer támogató aláírás, az országgyűlésnek tárgyalnia kel a beadványról és ki tudja, a honatyák között mennyien lehetnek a titkos kutyahúsimádók? A végén még törvénybe iktatják, ehetünk kutyahúst...

De remélem, nem teszik kötelezővé....
Vegetáriusként 22 éve nem eszem húst, de a felvetés elgondolkodtatott. Vajon mennyiben más a kutya, mint a csirke, vagy kacsa, esetleg a disznó?

Provokatív a felvetés? Mert a kutya az ember barátja?

No és a ló?

Ui: A TV2 megszavaztatta a kérdésről a nézőit és a válaszadók 17%-át nem zavarná, ha legálisan lehetne kutyahúst enni Magyarországon!

nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vegetáriánus életről általában

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

cron