80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. okt. 18., csüt. 17:03

Helló fiúk, helló lányok!
Laricsev!
Nagyon kedves, hogy emlékezel arra az elhíresült, diverzánsokkal teli lapra. Volt azért, aki azóta is emlegetheti: Gitta, aki a nyerstől tudott szülni. Biztosan többen is voltak, akiknek valamilyen hasznuk származott belőle. Itt Veszprémben is volt egy eset, egy hölgy, akit előjegyeztek miómaműtétre, valószínűleg méhamputáció lett volna belőle, mert annyi idős volt. Kb 1 hónapig csak nyerset evett, mert félt a műtéttől. Mikor visszament műtét előtti kontrollra, nem találták nála a miómát... Huss! Mióma!
A Tejfalussinak egy előadása után megmértem az egyik (tengeri) sóját, mert tudtam, hogy a Körbler pálca, megfelelő kézben megmutatja, hogy az ember mennyi sót visel el. A tengeri só , mint tudjuk apró szemű. Abból a mikroszemből, talán 1-2-tőt bírt volna elviselni a testem abban a pillanatban. Mint már sokszor meséltem, hogy kb. 10 éve ettem zöldeket, só nélkül természetesen, és én is kipróbáltam, amit egy ilyen "fontos" cikkben olvastam. Egy hétig tettem - szó szerint - pár szem sót az ételeimbe, és az alábbi történt: elkezdett a zöldség nem ízleni, és 1 hét után olyan nátha jött rám, hogy teljes 1 hónapig dőlt belőlem a nyálka, ami vitte a sót. Nekem akkor elég volt ez a tapasztalat. A mostani Wakame fogyasztásomat viszont a testem nem utasítja el. Ha valaki frászolna a Na miatt, egyen pár mokkáskanál őrölt Wakamét. Igen. Tudom, hogy nem kifejezetten ajánlott 811-en, de egy egyensúlytalan test ezt örömmel veszi és képes helyreállni. Az ember érzi, mikor elég és mikor van rá szüksége. Egyébként Ivánnal mindenben egyetértek, és az összes bemásolt részlet nagyon jó.
Ami a mérgek és a bevitel dolgában nagyon megdöbbentő, hogy a mai állatok már együtt mennek az emberrel a züllésben. Az egyik patakom, ami 80%-ban tisztított szennyvízből áll (folyik), olyan büdös, hogy messziről érződik rajta a szintetikus mosószer, és a csatornaszag, de látszatra tiszta, és van benne mindenféle élet. De ez az élet már nem ugyanaz, mint 100 évvel ezelőtt. Ugyebár mindenki ismeri azt a népi mondást, hogy "Amiből a ló iszik, az tiszta víz. 1 hete láttam ebből a vízből lovakat inni. Azt értettem meg ezáltal, hogy a mostani állatok ebbe születtek bele, és számukra a patak már ez..., ami katasztrofális. Ugyanilyenek a halak is. Vagyis a züllöttség általános és globális. Ez nem jelent alkalmazkodást, és evolúciós előnyt, hanem a végösszeomlás előtti apokaliptikus borzalmat. Erről gyerekkoromban többször álmodtam, mikor az imént jelzett patak pát év alatt teljesen mérgezett lett, és kihaltak belőle a halak: Az volt a vízióm, hogy a koszos vízben deformált, fekélyes halak úszkáltak, és több már döglődött. Az, hogy az én mostani halaimon még ilyesmi nem látszik, ugyanazt jelenti, mint az un. "egészséges" embereken, akik nem tudják, hogy mi mi a rossebnek görcsölünk, mikor annyi jó kaja van és olyan sokat lehet belőlük zabálni, meg ott van a jó kis pályinka, ami ugyebár szabad mindenkinek...
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. okt. 18., csüt. 17:30

A só és a mellékvese ügyében volt még egy nagyon durva mumus is, amit figyelembe se vettem: a só hiánya miatt a mellékvese már nem is termel hormont - mondja András bátyó.
Hm. Isten ments, hogy ne együnk sót!!
Az éjszakai ügyben mostanában elég jó híreim vannak, mert egyszer kelek fel, kb 1-2 óra körül, és utána már csak 5-kor. Ehhez este fél 10 körül fekszem. Az igaz, hogy a növényház új szárnyában még most is 30°C felett van napközben, és ott kell dolgoznom, mindig tök víz vagyok. Vagyis az erőltetett fizikai munka és az izzadás is kell a jó alváshoz. Télen is megfigyelem, mi lesz, de lehet, hogy lassanként rááll a hormonrendszerem és nem lesz gond. Mikor '94-ben rájöttem a Folyamatok Tudata törvényeire, megértettem hogy nem mindig szervi okai vannak az ilyen zavaroknak, hanem főleg az, ha 1x-2x beugrik egy szabálytalan folyamat. Ettől kezdve önállósítja magát, és mikor az ember elkezd rajta problémázni, még erősebb lesz és ellenáll. Ha viszont úgy tekintjük, mint egy kis intermezzo-t, akkor úgy elmúlik, ahogyan jött. Nekem is voltak borzasztó éjszakáim, másfél óránkénti felkelésekkel. Rájöttem arra, hogy az étkezéseimre bizonyos idő elmúltával a testem beállt, hogy kivezesse a vizet. Vagyis, ha 8x ettem valamilyen gyümit, akkor rá x órával kimosta az elhasznált sókat, mire átment a rendszeren. Általában 1.5-2 óránként szoktam napközben valamilyen gyümölcsöt enni. Egyébként a 811 rám vonatkozó szabályaiból a gyümölcsevés volt a legideálisabb, és az 5 évvel ezelőtti sok gabona és mag helyett ezekből sokkal tisztábban nyeri ki a testem az energiát. Megint elkezdett a hajam és a szakállam színeződni, ami szerintem annak a jele, hogy egyensúlyban vagyok. A feleségem most van ott, ahol és évekkel ezelőtt és eléggé össze aszott szegény. ezt egy nő igen nehezen viseli, de nagyon karakán, mikor jó napja van... Én biztatom és ő - mint mondtam, sokban sokkal kitartóbb és puritánabb mint én. De a negatív étkezést is túlzásba lehet vinni! Ez nagyon fontos, és jó, hogy eszembe jutott, mert a gyümölcs-zöldség evéssel az inzulinszintünk lecsökken és egyszerűen nem vagyunk úgy éhesek, ahogyan kéne. Ezek a finom gyümik, viszont nem olyan gazdagok tápanyagokban, mint az eredeti trópusi, közvetlenül a fáról szedett gyümölcsök. Tapasztalom, hogy a kertemben Istentrágyázta gyümölcsök, milyen más hatást okoztak, mint a piacról jöttek. Pl a paradicsom, mint egy trópusi gyümölcs, olyan édes! Szóval, az átlagos ételeinkből jóval többek kell enni, mint amennyit az éhségérzetünk diktálna! A víz akkor indokolt, ha nincs elég friss és lédús ételünk. Nálam azzal jelez a test, hogy a jobb vesém elég durván húz, és alig jön belőle vizelet, de van inger. Ez volt régebben is, ha sokat izzadtam. Ez figyelmeztetés, hogy inni, vagy lédús gyümit enni kell!! Néha beesek a gödörbe és későn kapok észbe. Ez a veszély sajnos fennáll, mert a testünk megfelelő víz nélkül nagyon nagy bajba kerül! Akkor kell vigyázni, mikor egy kb 1 órával korábbi vizelés után megint hamis "ingerünk" van. Lehet ettől függetlenül egy kis vesesüllyedésem is vagy egy velem született akármilyen deformációm, de mindez csak ilyen extrém esetben jelentkezik. Az az igazság, hogy becsapódok, mivel annyiszor kell napközben menni, és sokszor nincs elég időm, és visszatartom, aztán már azt se tudom, hogy kell-e vagy sem. Jobban kell figyelni a testjelzéseimre! Ha valaki szintén így volna, erre emlékezhet!
Ugyanilyen hiba az is, ha az ember sokat izzad, és nincs étvágya. Ha ilyenkor iszunk, akkor 1 óra múlva már igen jóízűen ehetjük a finom ételeinket. Persze a sok gyümi nyáron ezt kivédi. Télen viszont az ember nem nagyon izzad, ezért jó a favágás és hegymászás, meg minden, ami belefér...
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. okt. 18., csüt. 20:12

Iván, Gábor, kösz az infókat!

Yoli én aránylag ritkán szoktam enni kesudiót. -leginkább az ára miatt.

Mint beszéltük nem lehet 1000%-osan, ezért ha eszek ilyet, annyira nem akadok fenn rajt.
Persze tudjuk így már nem az igazi, elpusztulnak, sérülnek bizonyos dolgok, de például ha eszünk olyan dolgokat is amit a 811 nem feltétlenül "ír elő" (pl csírák, esetleg búzafűlé) akkor azok szerintem valamelyest kompenzálhatják az ilyen kisebb "kihágásokat".
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Yoli » 2012. okt. 19., pén. 14:07

Éjszakára beáztattam pár magot a Klax desztvízbe, és mindegyik kellemes ropogós lett reggelre, még a blansírozott héjatlan mandula is. Ami mégjobban meglepett, hogy az egyik kesudióból kiáll valami, ami este szerintem nem volt ott... Kicsit még várok velük, hogy történik-e valami. A hántolt szotyi simán kicsírázott pár nap alatt ugyanilyen körülmények között. Lehet, hogy nem is vetették ezeket alá annyira kegyetlen kezeléseknek, hogy teljesen élettelenné váljanak, és amúgy tényleg úgy néz ki, hogy minőségiek az alapanyagok.
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. okt. 19., pén. 17:27

Yoli!
Azt azért megnézném, hogy kicsírázzon a kesudió!
Én mindenféle magból növényt tudok varázsolni.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. okt. 19., pén. 18:42

A hántolt napmag nálam is könnyen kicsírázik. -régebben meg pucolgattam a héjasat. :?

Gábor, Iván!

Ha már így szóba került Tejfalussy. Többek közt Ő is (és sokan mások) nagyon hatékonynak tartanak egy úgynevezett desztilláltvíz kúrát.
Ismeritek-e? Mi róla a véleményetek?
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. okt. 19., pén. 19:55

Hántolt mag az magtól függ. van, amelyik ugyanúgy csírázik, mint a hántolatlan, s van, ami kínlódik, és nem fejlődik növénnyé, kevesebb az életereje.
A kesu stori érdekel mi lesz, majd tájékoztass légyszi.
Én a szerves vízmosásba, amit a növények adnak, jobban hiszek, de ki lehet próbálni a deszt. vizet is, csak túlzásba nem kell vinni. Nem ismerem azt a kúrát.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. okt. 20., szomb. 8:38

A deszt.víz kúra nagy vonalakban annyi, hogy fokozatos hozzászoktatás után, a nap folyamán elosztva megiszunk 9 alkalommal 4 deci desztvizet. -legfontosabb reggel mindjárt ébredés után.
Azért kell négy deci egyszerre, hogy legyen egy kis túlnyomás a vérben, és így állítólag el tudja távolítani a beteg sejteket.
Ezeknek a sejteknek gyengébb a fala és az ozmózis hatására beáramló víz szétrepeszti őket. -az egészségeseket, ha minden igaz nem bántja.
(hasonló mint amikor a sok esőtől a cseresznyék szétrepednek a beáramló víztől, a célból, hogy két oldat sűrűségét próbálják kiegyenlíteni)
Ha nem tisztán isszuk a vizet akkor nincs meg ez az ozmotikus nyomáskülönbség, és nem tudja ezt a hatást kifejteni.
Olyat is hallottam, hogy még a nem kimondottan vízivó állatok többek közt emiatt is isznak néha desztvizet (eső). -ösztönösen gyógyítják magukat. :roll:
Asszem pár hetet szoktak ajánlani, de akit érdekel -még mielőtt belevágna- nézzen pontosan utána.
Gondolom túlzásba sem szabad vinni, mert egy idő után lehet, hogy az egészséges sejtek is megsínylik, és ásványi anyag hiány is kialakulhat, ha már túl sok a víz és kevés a kaja. -felborul az egyensúly.
Állítólag mindegy mit eszünk mellette, de ajánlott egy jobb kajára áttérni.
Ja és ilyenkor szoktak ajánlani még egy kis sót (míg mások azt mondják, hogy ilyenkor szigorúan kerülni kell a sót :hmm: ) nehogy kialakuljon a "vízmérgezés", ami igazából kicsit téves megfogalmazás mert nem a sok víz okozza, hanem a relatíve kevesebb ásványi anyag. -de ebbe nem ástam bele magam, úgyhogy pontosan nem tudom.

A kesunak én is drukkolok! :director: :bravo:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. okt. 21., vas. 7:47

Nem tudom érdemes e kísérletezgetni lényegében egy természetben nem alkalmazott eszközzel valójában. 3,6 liter deszt. víz napi megivása a táplálkozás mellett az megterhelő. De a lényeg, mutassa meg valaki a valós hatását. Mert nem az a lényeg, hogy valaki leír valamit, és valamit állít. Hanem hogy az a saját esetünkben működjön, aminek az egyedüli módja, ha mi is kipróbáljuk. Csakhogy természetellenesnek hat, én tartok minden erőszaktól, mert az nem vezet jóra, a test esetében erőszakos működést szül. nem tudni mennyire borítja fel az egyensúlyt. Kismértékű alkalmazás persze lehet, jó lehet. De szerintem meg pont az a lényeg, hogy a szerves növényi nedv ozmotikus ereje, mely elsöprő a mi esetünkben ugyanúgy kiviszi a szennyeződéseket és lecseréli az ásványosodott sejteket szervesültre ugyanis a test abban „ázik” egész nap, tehát azzal kel átitatódnia és annak kell fölénybe kerülnie. Ez talán természetesebb módja a testi sejtek megépülésének irányításának, természet által vezérelt és nem az ember által kitalált valamilyen elmélet által, ami a természetben nem általános.

VE.
Bő, változatos gyümi és zöld.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. okt. 21., vas. 8:02

Én sem próbáltam még, csak azt tudom mondani amit hallottam róla. -ezért is kérdeztem, hátha van valakinek több tapasztalata ezzel kapcsolatban. :roll:
Valóban nem természetes, ezért sem szabad sokáig csinálni.
Ha úgy nézzük az egy hétnél hosszabb böjt is valamilyen szinten a test "megerőszakolása".
Amúgy én sem vagyok az ilyen olyan kúrák nagy híve, annak nem sok értelmét látom, mint ahogy sokan csinálják, hogy kikúráljuk magunkat valamiből aztán visszatérünk arra az életmódra ami a bajt okozta, s aztán jöhet újra a kúra. -de talán az átmeneti időszakban hasznosak lehetnek. (ha valaki úgy gondolja)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Rian » 2012. okt. 21., vas. 13:32

Sziasztok!

Glutén érzékenység esetén mit javasolnátok? Nagyon sovány vagyok, (190cm 63kg férfi) bár tükrözésen nem voltam, de valószínű a bélbolyhaim károsodtak, ezért nem szívódik fel a táplálék, hiába eszek magas kalóriatartalmú ételeket. orvosok szerint a bélbolyhok 2 év alatt regenerálódnak.

Átállnék erre a 80/10/10-re, de érdekelne, hogy károsodott bélbolyhokkal van -e itt olyan, akinek van tapasztalata. Attól félek, hogy tovább fogynék, hiszen 2x annyi ételt kellene ennem ahhoz, hogy felszívódjanak a kalóriák. Vagy várjam meg, míg a bélbolyhaim visszanőnek, s csak utána kezdjek bele a nem túl olcsó 80/10/10-re?

Jelenleg nyers ételeket fogyasztom (párom nyers vegán), de kiegészítem főtt rizzsel, gluténmentes tésztával pl. krumplis tészta, de reggelente friss banános spenótos zöld turmixokat iszom másfél hónapja.

Szeretnék hízni.

Válaszotokat előre is köszi!
Rian

Hsz: 1

HozzászólásSzerző: atill » 2012. okt. 21., vas. 15:49

Sziasztok, a kesu témához: az egyik cseh nyersétel forgalmazó elment Sri Lankára, hogy a saját szemévvel megnézze, hogyan is "készül" a nyers kesu, amit ők is árulnak. Itt vannak róla fotók:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.425796350812812.99935.126711157388001&type=1
A jó hír az, hogy ez a kesu tényleg nincs hőkezelve, a rossz pedig az, hogy jelenleg nem lehet kapni, mert az idén gyenge volt a termés...
atill
Írogat

Hsz: 53

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. okt. 21., vas. 16:15

Nem csak a gabona glutén tartalma a károkozó anyag, a gabona pusztítja a bélbolyhokat, ha teljes őrlésű, azaz tartalmazza a korpát. Tészta nem javasolt, mert az ember nem képes mennyiségben a keményítő megemésztésére. A tésztát le kell cserélni a gyümölcsre, azzal kell a kalóriákat bevinni.
http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/?modul ... lom=230133
1.Ha elhagyod a gluténos gabonákat (búzát, árpát, zabot vagy rozst), és általában a gabonakorpákat (a nem gluténos gabonákat finomított formában szabad csak enni az a hiedelem, hogy a teljes korpás gabona a jó, az hatalmas tévhit), akkor megszűnnek a tünetek.
2.Mások fontos dolog, a magas ásványi anyag bevitel, a sok zöld turmixot kell enni, mivel a liszt érzékenyek beleiben a hasznosanyag felszívódás csökkentett módban folyik.

3. Az emésztésed tehermentesítsed, mindenképpen kémesítsd a nyers ételeket is turmixal, ezzel könnyíted az emésztésüket
4. Nyersezned csak előképzettség után lehet, meg kell tanulni mit jelent a zsengeség fogalma a nyersezésben. hogyan lehet bélkíménően nyersezni. Nem lehet kemény cellulózos ételeket enned, pl. krucik. A zöldek közül zsenge, és könnyebben emészthetőeket kell enni.
A 811-en hízni nem fogsz az elején. De ha sok zöld turmixot iszol, az jó hatással van az emésztésre.
Egészségesen hízni 2 dologtól lehet egészségesen.
1. Aktív sport. Persze beteg, egyensúlytalan test esetében nehéz erőltetni a sportot.
2. Többletkalória bevitel egészséges, nyers ételekkel, mint a napi aktivitás. Beteg szervezet esetében szintén problémás
Amíg nem vagyunk gyakorlottak a 811-ben, mindenképpen az javasolt, ha közelítünk hozzá. Mindenkinek van egy alap egészségi állapota, és egy úgyszintén ahhoz tartozó táplálkozási metódusa. A 811-et el lehet kezdeni drasztikus léptekkel is, és el lehet kezdeni folyamatosan közeledve hozzá. Az a lényeg, hogy az egyensúlyunkat megtartsuk, és olyan ütemben cseréljük le az ételeinket ehhez az étrendhez, de mindenképpen fontos megérteni, hogy igazán jól működő test csak a tiszta 811-ben lehet. De persze a kezdéskor nem ez a cél, meg nem is bírnánk tisztán csinálni.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. okt. 21., vas. 16:29

Köszi Atill az infót.
Az biztos nem lehet nyers, ami így omlik az ember szájában, mint amik a kereskedelemben kaphatóak.
Csonthéjasan jó lenne beszerezni, csakúgy mint a brazildiót, mely szintén nem nyers.

Így néz ki csonthéjasan.
http://www.mezvirag.hu/a-tokeletes-paradio/

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. okt. 21., vas. 17:13

Szia Rian!

Nálam is volt gond a gluténnel (dermatatis herpetiformis), viszont azt nem tudom, hogy mennyire volt súlyos belsőleg mert én sem akartam tükrözésre menni, mivel nem ebben láttam a megoldást. -most ha ehetnék akkor sem ennék gluténosat (úgy értem ha rendszeresen ennék főtt kaját)

Ha gondold próbált ki ezt a tesztet:
http://bolthely.hu/arcanum/id/00248_Bio ... o_teszt_1x
Ha jól tudom a transzglutamináz ellenanyagok még a glutén elhagyása után is jó pár hétig ott keringenek a vérben. -nálam a glutén elhagyását követően még pár hónapig megjelent a pozitív eredményt jelző "csík" (bár igaz egyre halványabban)
Ha negatív akkor szinte biztos, hogy nem vagy az, de ha pozitív akkor nagy a valószínűséggel gluténérzékeny vagy.
Nálam pozitív lett, a család többi tagjánál negatív (ők voltak a kontrollcsoport :D )

Szerintem is fokozatosan állj át, igaza van Ivánnak előbb meg kell tanulni mi micsoda s aztán alkalmazni gyakorlatban.
Persze fejest is lehet ugrani de akkor ne csodálkozzunk, hogy egy csomót bengázik meg hülyeségeket csinál az ember az éljen, aminek -ha nincs szerencsénk- további súlyvesztés az eredménye. Én valahol a kettő közt voltam az elején és de mégis "sikerült" bőven 50 alá mennem (172 magassság) most lassan súrolom a 60-at (de ebben volt egy kis főtt kaja is). -tehát ésszel.

Majd próbálok bemásolni néhány régebbi írást (mert bevallom már nincs türelmem sokadszor leírni ugyanazokat), hogy tapasztalataim alapján mire kell figyelni, de addig is olvas vissza amit tudsz. -persze van aki ezekkel nem ért egyet, de ha gondold próbáld ki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. okt. 21., vas. 17:44-kor.
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10