80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. okt. 23., kedd 8:00

smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. okt. 23., kedd 10:40

Szerintem napi 1-2 kiskanál méz elmegy.
Fahéjat csak nagyon ritkán szoktam, kakaó helyett meg karobot használok esetleg még kis kókuszreszeléket, de ezeket is elég ritkán, van hogy hónapokig sem.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: atill » 2012. okt. 23., kedd 11:14

Én fahéjat szoktam rakni a banánturmixba, viszonylag gyakran. Apropó kókuszreszelék, mi a helyzet a bolti csomagolt reszelékkel? Nyers az? Gondolom, jobb ha kókuszdiót veszünk, és annak kaparjuk ki a húsát... Ratti te milyet eszel?
atill
Írogat

Hsz: 53

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. okt. 23., kedd 13:26

Kókuszreszelék nem nyers.
:D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. okt. 23., kedd 14:23

Szerintem biztos nem nyers, sőt talán még kénezett is, de amennyit én eszek az szerintem nem fog megártani. -nagy átlagban talán heti ha egy kanál, de van hogy teljesen el is felejtem.
Ha sokat ennék akkor valószínűleg én is az "igazi" kókuszdiót választanám s ezzel kezdenék valamit.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. okt. 23., kedd 15:05

Tartósítások olcsón a téli változatosság emelésére, aki igényli, vagy átmeneteseknek:

Egy száraz hely kell ahol akár polcosan is száríthatunk bármit minden eszköz nélkül is.
Zöldségeket szeletelve, és magokat is.
Száríthatunk tejes állapotban magokat. pl. csöves kukoricát, úgy ahogy van, állni hagyjuk vagy zsenge zöldborsót is. Ezek kiszáradnak és bármikor revitalizálhatók. Vízben újra duzzadnak és fogyaszthatók.

Magas cellulózos zöldségek vízben oldhatatlan rosttartalmát magas fordulatos turmixban mikoszálasítsuk. Kelkáposzta, karfiol, kelbimbó, brokkoli. Azonban ennek ellenére ezekből sokat nem kell enni. Inkább keverékeket lehet ezekkel dúsítani.
Fagyasztással is puhíthatjuk ezeket. Előzetesen áztassuk ezeket termoszba 40 fokon fagyasztás előtt.

Időnként bevethető a humánusabb erjesztés. De csak ha megérett, akkor célszerű enni.
Só helyett szárított szárzellert, vagy más magas sótartalmú szárított zöldet (mehet bőven) tegyünk a léhez. Vagy aszalt paradicsomot.
http://www.youtube.com/watch?v=qq6DS1JD ... re=related
Mechanizmus:
Sugárterápiát hagyjuk figyelmen kívül, az nem természetes.
http://www.kfki.hu/chemonet/hun/food/te ... .html#5215

Legkisebb rosttartalmú zöldségek:

http://nutritiondata.self.com/foods-011 ... 000-w.html

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zozoka73 » 2012. okt. 24., szer. 16:52

Napi okosság, igaz most nem a híres brit tudósoktól! :)

http://index.hu/tudomany/2012/10/24/a_f ... k_lettunk/
Zozoka73
Inkább olvas

Hsz: 16

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. okt. 24., szer. 19:39

Baromság.
Ne dőljünk be minden hazugságnak.

Az emberszabásúak sokkal okosabbak, mint az emberek, mert nem esznek hőkezelt és testidegen ételeket.
Az állatok sokkal okosabbak, mint az ember. Nem tudnak beszélni, nincsenek eszközeik, pénzük, orvoshoz nem járnak, semmijük sincs, beszélni nem tudnak. De attól még fejlett módon kommunikálnak, természetesen élnek szocializált közösségekben, vagy faj szerint magányosan is, sokkal boldogabbak és egészségesebbek egy szál ruha nélkül is az embernél. Valamennyien vibrant egészségű testben élnek és nem pöfékelő testben, mert a saját, testbiológiai táplálékaikat eszik kizárólag nyersen a természetben. Vannak köztük különösen fejlett szociológizált, okos és szervezett fajok, mint az emberszabásúak, delfinek, bálnák, kutyák, papagáj, fóka, patkány, mókus, macska, polip, holló, malac, elefánt, tehenek, méhek stb. stb.

Az ember ismételten játssza az agyát, amikor magát a többi állat fölé helyezi, s uralkodási mivoltát kecsegteti minduntalan, holott neki kell leginkább tanulni az állatoktól, főleg táplálkozástant.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Yoli » 2012. okt. 25., csüt. 7:33

Az indexen minden nap kiderül valamiről, hogy csökkenti/növeli a rák kockázatát. Amúgy ebben a tejről szóló előadásban szó van arról, hogy az emberi anyatej összetétele elsősorban az agyi/idegrendszeri fejlődést segíti, míg az állatoké általában a testi ill. izomfejlődést a nagyobb fehérjetartalom miatt.
http://www.youtube.com/watch?v=JGFTof9FYoY

Aki a denaturálásban keresi az ember fejlődésének a lehetőségét, az - a "Mester" szavaival élve - a chaotikus volta miatt nem lát tovább a saját korlátain. :lol:
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. okt. 27., szomb. 11:39

Helló!
Igenis ..., meg nem is...
Amikor a főtt ételek előnyeiről beszélnek, és általában, mikor manipulálnak minket, mindig elhallgatnak fontos részleteket. Régóta tudjuk, hogy a főtt ételek megnövelik a hormonszintet. De miért? Azért, mert a sok idegen információ eliminálásához rengeteg hormon kell. Az időskori (2-es típusú)cukorbetegség legfőbb oka éppen a hormonok kimerülése, az állandóan felfokozott hormontermelés miatt.
Az, hogy könnyen emészthető, szintén ferdítés. Mert, minden, ami könnyű (kényelmes), az zülleszt, vagyis degradál (lefokoz) Ez nemcsak erkölcsi, hanem nagyon is testi, genetikai. Ugyanis a genetika, megpróbál minden új (mármint nem tízmillió éves!) hatáshoz alkalmazkodó géneket létrehozni. Azonban ezek nem, hogy erősítenék, hanem gyengítik az eredendően erős, ősgéneket. Abból tudhatjuk ezt, hogy az érzékeink mennyire elsorvadtak a vadon élő állatokhoz képest.
Az információ, amit megeszünk, erősen hat a tudatunkra, és ezt szintén kevesek hajlandók bevallani. Vajon milyen tudatot fejleszt az égő hús bűze, és a rothadt tejé, vagy a rosszul mosogatott tejesüvegbe való mély szippantás után? Vagy, a jó kis tojásrántotta, amit fedő alatt sütünk, és a fedő felemelését követően szintén inhalálunk? Nekem az volt felébredés, mikor ezt egyszer megéreztem, hosszú évek múltán megkísérelt "próbasütés" után...
Nem csoda, hogy sokan nem tudják, miről beszélünk, ha "abban a világban, azzal a tudattal" ezeket a "másságokat" hiába rójuk fel nekik, innen, a több évtizedes tiszta étkezés felől.
Egy kis friss lélegzet: http://kovigabor.tulelo.hu//index.php?o ... e&Itemid=1
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. okt. 27., szomb. 12:21

Szívemből beszéltél Gábor!

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: laricsev » 2012. okt. 27., szomb. 14:56

Helló!

Szomszédaim inkább megveszik a szupermarketben a tőlünk 2000 kilóméterre termett éretlen almát, cseresznyét, mint hogy leszedjék a saját fájuk bio (mivel nem gondozzák, nem permetezik.. ) gyümölcsét.
Megbeszéltem velük, hogy én inkább leszedem, mint hogy ott rohadjanak meg a fán. Ma szedtem 1,5 kiló almát, az kb. 600 ft lenne a piacon. 600 ft nekem fél napi nyugdíjam. (Rokkantnyögdíj.) Nem tűnik olcsónak a nyers evés, de egy csomó dolgot megspórol az ember. Kisebb gáz és villany számla a főzés elmaradása miatt, kevesebb meleg víz, mert nem kell naponta 2x zuhanyozni, nem kell piára költeni (nekem korábban lecsúszott legalább napi 2 sör, este 1/2 l bor), nem kell gyógyszerre, vitaminra költeni. Nálunk utóbbi kettő kb. 15 ezer volt havonta. A megnövő erőnlét miatt több hasznot hozhat a kerti munka is.
Egyre jobban tetszik a nyers evés.
Üdv
laricsev
laricsev
Inkább olvas

Hsz: 11

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. okt. 27., szomb. 18:04

Beszarás ez a füge! :D

Nemrég írtam, hogy a 3 éve ültetett három kis fügebokor idén nyáron termett kb. 10-20 szemet fejenként (tavaly is kb ennyit) és maradt rajt még egy csomó éretlen kőkemény zöld szem.
Jól van gondoltam, idén ennyi volt.
Aztán egyszer csak, kb két hete ezek a szemek elkezdtek csak úgy a "semmiből" beérni. Ma is tizet leszedtem, s ha lenne még 1-2 hét jó idő, legalább annyi lenne rajt újra mint nyáron. -pedig már a nap sem nagyon éri, de talán az eső használt neki. :roll:
Az tudom hogy ideális időjárás esetén akár 3x is terem egy évben, de hogy így, szinte egyik napról a másikra, azt nem gondoltam volna. :D -cserébe lassan feladom rájuk a meleg mackót.

Szerintetek ha már egy kicsit nagyobb egy ilyen fügebokor és már nehéz az egészet betakarni, akkor elég ha csak a tövét bugyoláljuk be, vagy az nem sokat ér?
Vagy 4-5 éves korban már akár takarás nélkül is mehetnek a télbe? (kb. 5-7 cm átmerőjű a tövénél a törzsük)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: hidroponi » 2012. okt. 27., szomb. 20:44

RAtti írta:Szerintetek ha már egy kicsit nagyobb egy ilyen fügebokor és már nehéz az egészet betakarni, akkor elég ha csak a tövét bugyoláljuk be, vagy az nem sokat ér?
Vagy 4-5 éves korban már akár takarás nélkül is mehetnek a télbe? (kb. 5-7 cm átmerőjű a tövénél a törzsük)

sajnos teljesen kiszamithatatlan. Iden mindket fugenk a toveig kifagyott. az egyik mar 6-7 eves volt, a masik kb. 3-4 eves. majusban kezdett gyokerrol hajtani, szoval iden semmit nem termett.
de a kornyeken szinte az osszes fuge ugyanigy jart.
hidroponi
Újonc

Hsz: 9

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. okt. 28., vas. 6:25

Ezt el lehet kerülni, ha takarunk. Jól be kell bugyolálni a fügéket télire. És szerintem, aki befóliázza tavasszal, hogy a vegetációt előbbre hozzuk, annak biztos beérnek a szemek. Locsolást nem szereti nagyon, de azt se ha nem kap vizet. Főleg meleg kell neki. És az sem árt, ha megtrágyázzuk a töveket rendszeresen.

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10