Én is sokkal inkább a több, de kisebb adagok felé hajlok.
Illetve úgy fogalmaznék, hogy legyen szó bármilyen gyümölcsről, annyit eszek belőle amennyi jólesően belémfér. (ez persze nem mindig sikerül, de igyekszem

)
Ezt már akár 60-80 dkg után szoktam érezni. -akármilyen éhesen is állok neki a kajálásnak.
Egy fontos szabályt tudnék eddig erre mondani: akármit is eszünk, akármikor, ha úgy érezzük hogy tele vagyunk, vagy nem igazán kívánjuk akkor: STOP!
A gyomortágítással meg kifejezetten nem értek egyet, több mint három éve csinálom, és az egyszerre "belémférő" adag lényegében nem sokat változott. -szerintem nem jó erőltetni.
Az pedig, hogy hány kaja van egy nap leginkább attól függ, hogy mit ettem, mivel ugyebár 80-100dkg narancs előbb "elfogy" mint ugyanennyi banán. -tehát banános étkezésekből kevesebb kell.
A nap folyamán azért törekszem egy bizonyos rendszerességre, egyik étkezés soványabb kaja, a másik kövérebb, szóval nem úgy, hogy ma csak pl alma, holnap meg teletömöm magam banánnal.
Lehet, hogy egy mindenevő esetében jobb ritkán többet enni, mert ott jó sokáig tart az emésztés, de például a természetben szerintem egész más a helyzet. -mint ahogy a videó is mondja.
Mikor a reggeli kihagyásáról hallok kezd égnek állni a szőr...
Úgy vettem észre, hogy ezt leginkább azok támogatják akik este jól bekajálnak, s aztán csodálkoznak, hogy reggel nem tudnak enni. -mivel a szervezet még mindig az eseti kaja után "takarít".
Meg ez kb olyan lenne mintha jól megraknánk a kazánt mielőtt le akarjuk állítani.
Azt mondják az okosok, hogy "a bél a tyúkokkal meg aludni és a tyúkokkal is kel fel" -én is ezt támogatom.
Nem azt mondom, hogy este már semmit és hogy ébredés után mindjárt vessük rá magunkat a kajára, de a kalóriabevitel inkább a reggelhez legyen közelebb mintsem az estéhez.
A szervezet az éjszakai órákban tud a legjobban regenerálódni, ha nem foglaljuk le mással.
Eddig még nem sok logikus magyarázatot találtam arra, hogy a napi kalóriabevitelünket miért toljuk át a nap későbbi szakaszára.
A gond ezzel csak az, hogy az esti kaját aránylag nehéz megállni. -főleg ha sok a stressz vagy más hasonló. Ilyenkor hiába szoktattuk át magunkat nagy nehezen a reggelire, egy-két esti bekajálás s már borul minden. Szinte dél lesz mire megéhezünk, a vacsit meg nehéz lesz kihagyni mert ugyebár éhesek leszünk.