Szerző: smanag » 2012. nov. 24., szomb. 16:22
Pont a barna rizs, ami nem jó, mert ott a korpa. És a fehérre sem mondtam, hogy belefér az étrendbe, mint ahogyan a gumis krumpli sem az igazi, tudjuk, és még a duzzasztott krucik vagy gumósok sem azok. Még egyszer leírom. Ezek alkalmanként, kis mennyiségben a változatosság emelésére és kizárólag télen esetleg alkalmazhatóak, aki igényli. Ettől a szerveink még nem fognak lenullázódni. A köles ehetetlen nyersen, a zabnak ugyanúgy ott van a szúrós pelyvája a magon még akkor is, ha zabrizs (nekünk van, és ott marad azon is éles korpamaradvány, lényegében, mint az üvegszilánk a bélnek), az aztán sért. Ilyen alapon a csemege kuki héj sem jó, különösen, ha öreg. Egyébként én kínosan kerülöm is, igyekszem kiköpni. Úgy eszem a csövet, hogy csinálok egy durva kiszívást, majd egy másikat, aminek a zaccát kiköpöm. Csak az első szívást nyelem le. A hajdinacsíra még elmegy, de az is elég vacak.
Ha főzöd a krumplit és a rizst, vagy forrázod, akkor kapsz egy szétesett, de kémiailag kollaguált ragacsos állományt, pont ez, ami már mérgező, sokkal károsabb, mint a gumis, keményítős nyers, vagy fél nyers állag.
Ezek gondolatok Matti. A fejlődés hozza ki. Az, hogy nincs egy normális mangó, nem kapok duriant, papayát, fügét, nyers datolyát. Nincs napsütés, csak nyirok. Mindenről megtudjuk, hogy semmi sem nyers, még az sem aminek annak kéne lennie (most tudtam meg a natúr földimogyoró is blansírozott). Na, most ugráljak örömömben? Vagy gubózzak be a hazai csonthéjas mandulám, dióm, és mogyoróm „egyhangúságába”? Azon kívül néha unom az almát, banánt, narancsot, és a világot is. Nekem is lehet elegem időnként, nem adhatok csak, és soha sem kapok. Most ilyen állapotban vagyok, most elveszek egy kis lelkesedést, hogy aztán új lendületet vegyek. És kívánok valami nem édeset, s nem zöldet, vagy azokon túli világ még elfogadható kompromisszumait, aminek a lényege, hogy a nyers és emészthető keretekben megmaradjak. Vagy a nyers gomba pl., a laska, shi take, vagy valami más, valami változatosság. Csiperkét ne együk, mert az trágyán növesztik.
Ezek csak azért kellenek, hogy utána még inkább rohanjunk vissza a 811-be, mert a testünk a vesénken át jól seggbe rúg órák alatt az tuti fix, mert aki nem érez semmit, az nem nyers evő még sajna. Mert a megoldást tudjuk, csak rendetlenkedni szeretnénk ezekkel picit, s kalandozni, de mindig is csakis a nyers keretekben gondolkodva. Ugyanis a leckét fújjuk. A lecke az, hogy bármi ami hőkezelt az méreg, és féljünk, és tartózkodjunk azoktól. Igyekezzünk ne elpusztítani azokat kíméletes eljárást alkalmazva csak.
A megoldást tudjuk, leírtuk ezerszer, és kipróbáltuk ezerszer, ha unod a cukrot ne egyél, amíg már majd éhezel rá. Ha unod a banánt akkor szerettesd meg a rá való vágyakozás eljövetelével, vagy ugyanígy egy egyszerű alma esetével.
Mert jól jegyezzük meg a Sheltoni 3-as az a tökéletes és legtisztább maximum az embernek , ami az idea és optimum is egyben. A gyümi, zöld és kis(unciányi mag hármasa). ÉN MEGNÉZTEM, SOKSZOR KISZÁMOLTAM, ÉS LEKÉPEZTEM, EZEK TARTALMAZZÁK AZ EMBER ANYAGSZÜKSÉGLETÉT. Ennél több nem kell. De kell néha egy kis kalandozás, ami belefér a nyers keretekbe.
Mert időnként megkíván az ember más ízeket.
Ratti, nincs semmi gond, kicsit rosszalkodom, mert stabil a testem, kizökkenthetetlen. Ezek kísérletek, melyek jóval a kereteken belül vannak. A természetben is végeznek az állatok ilyen kísérleteket, hogy aztán visszatérjenek a régihez, meglássák a különbségeket és még jobban felfedezzék az igazi sorsukat.
Mégegyszer: itt csak a krucik, és gumósok , és ehető magok időnkénti, kis mennyiségben való alkalmazásáról lehet szó. Gabonák ebbe nem férnek bele, mert nincs olyan köztük, ami igazán fogyasztható. Esetleg a zabrizs (a kopasz zab teljes korpamentes csiszolata(amit nem lehet 100%-ban produkálni úgy sem)(áztatva is ehető, de minek?), vagy fehér rizsek(ázatva is megehető, de minek?), hajdina(én igazából nem szeretem, nem eszem), esetleg quino(nem jó nyersen, nem szeretem, nem eszem),) férnek be le, más nem igen a csemege kukin kívül.
DE NEM AZ A VERZÍÓ, AMIT EMLÍTESZ. Az a verzió teljesen más íz, az a ragacsos , nyúlós, az már kollaguált állapot, mérgező. A duzzasztót, vagy áztatott gabona az nem kerül ilyen állapotba, ANYAGTARTALMA NEM SÉRÜLT!
Remélem érthető volt, amit írtam.
És pontosan ezért írom le ezeket, mert pontosan tudom a tapadós rizs, és a főtt, vagy sült krumpli méreganyagának pusztítását szerveinkre nézve, és félek ezektől. És még egyszer leírom, mert szerintem nem érted. Én nem az étel ilyen állapotáról beszélek, hanem egy még a nyershez tartozó duzzasztott változatukról, vagy akár a hidegáztatott, vagy előcsíráztatott állapotuk is ide sorolható.
Fagyasztás izgat most, hogy mit tud csinálni. Valószínűleg, annak is csak egy bizonyos módja alkalmas. A sokkoló nem hiszem, mert az nem változtat semmit az állagon, csak megállítja az időt.
Télen láttam szétfagyott kelkáposztát a piacon. Ez egy kicsit megbarnult, lágyabb textura, olyan mintha megfőzték volna.
Ami még foglalkoztat az alacsony hőfokos puhítás, és a nyers tartósítás, de nem bármilyen sóval, hanem növényi szerves sóval (algapor, zöld porok), vagy olyan technológia, ami sajna szerintem nem nyers, hogy a növényi lét desszikkálja kocsonyává, vagy porrá alacsony hőfokon, ezáltal szerves növényi sót adva. Mert bármilyen természetesnek mondott só, nem testbe való, mivel szervetlen anyag.