Szó sincs a 811 megunásáról, mert az a csúcs, és az esetek 98 %-ában abban érezzük magunkat jól csak és kizárólag, és köszi szépen nem kell más. Én a kompromisszumos téli kiegészítésről beszéltem, de ha tudtam volna, hogy ilyen nagy vizet kavart volna, nem is gondolkodtam volna hangosan. Nehogy már most megerősítsem a buta kis hőkezelt énünket ezzel.
Számomra már nem létezik más alternatíva. És ugyanakkor a hőkezelteket sem vagyok képes elfogadni még 0,1 % -ban sem. Viszonyítás kérdése minden, mert van, akinek a havi egyszeri hőkezelt félrelépés az semmi, és van, akinek meg teljesen értelmetlen és szükségtelen cselekedet. Én ez utóbbi körbe tartozom. Ez ugyanis nem old meg semmit, elvesz az egészségből, nem hozzáadni nem ad, az biztos. De akinek kell ez a lelki fröccs, hát legyen, én nekem biztos nem kell.
Én nem fogok úgy lefeküdni, hogy ne hideg, nyerseken jóllakott testem legyen és másnap reggel zakatoló meleg, elnehezedett vesére ébredjek óramű hideg test helyett.
A hőkezelktek a hőközpontot is tönkreteszik és szipogóssá is tesznek, mert védőnyákot épít a test a fokozott méregbevitelre.
Miért akarunk ismét tisztítani a vétkezés után? Miért menekülünk tisztulásba? Mert tudjuk az az igazi út. Egyáltalán minek a tisztulás kikényszerítése a hőkezeltek által. Havi egyszer, heti egyszer? Mit old meg? Valami narkotikumot?
A nyers a lényeg, hogy élő legyen, és kémiailag nem átalakult, mert azok méreganyagok., Hogy finomak? Azok maradnak mindig, a mi finom táplálékmérgeink. Ehhez kell a hideg fej.
A nyers a lényeg. Még a testidegen ételek sem okoznak nagy károkozást a testnek, ha ritkák és kizárólag nyersek. Persze egyáltalán nem jók mert patogénok, saját természetes állapotukban, ízesítés nélkül vacakok, és nem laktatóak. Anyagtartalmuk olyan anyagokat is tartalmaz, ami káros és nem kívánatos, és hiányosak a számunkra fontos anyagokban. Ilyen módon minek együk ezeket. Ilyen alapon ehetünk nyers húst(tatár bifsteak, vagy sushi(nem ajánlom, mert patogén) vagy nyers tejet, vagy tojást is ilyen alapon sokkal jobb, mint hőkezelt rizs, vagy a sült krumpli, mert kémiailag lebontható anyag a testnek. De ha a tojásfehérje elveszti kocsonyás színtelen állapotát és kifehéredik, akkor kémiai átalakulás történt, a fehérje kollaguált, ami elpusztítja a vese tubulisait, mert eltömi azokat. Ilyen egyszerű. Rághatunk nyers újkumprlit, csak hőkezelést ne kapjon.
Az, ha valaki a 811 ételkörén túl néz kicsit és keres snackokat, amik nyersek, még ehetőek kis mennyiségben a változatosság emelése céllal, az szerintem nem baj és belefér a 811-be, különösen azon indok miatt, mert téli félév van, és kel a nagyobb változatosság élménye, mivel nyáron azt önmagában megkapjuk a sok fán beérett gyümitől. Ezek snackok, ami annyit tesz, hogy nem főétkek, csak kis mennyiségben kiegészítésnek kellenek és csak néha. Tudniillik nehezen emészthetők, nem lakatnak jól. Egyébként nem is kellenek valójában, de a kíváncsi ember keresi a módokat, mit lehetne velük kezdeni, hogyan lehetnének elfogadhatóak és jobban emészthetőek. Hőkezelt társukkal csak azért lakhatunk jól, mert abból több lecsúszik a hőkezelés miatt, és mert ingerküszöbük is nagyobb lehet, ha fűszerezik és sózzák, olajozzák azokat, csakhogy ezzel vakolják a természetes ízlelést, és méreganyagokkal telítik a testet. Ugyani a tojásfehérje példán kiindulva, a brokkoli fehéárje sem lehet kollaguált, mert az a vese tubulusainak ugyanolyan káros. És elindítanak egy ördögi kört az egyre többet ezekből felfokozott vágyállapotot a vese eltompulásáig.
Csakhogy aki kitartó nyersező, az ezt szerencsére felismeri, és nem engedi a tompa vese állapotot ismét, ahol kicsorbul minden, dolgozik a leukocitózis(védelmi rendszer energiapocsékolás, autóimmun folyamatok), narkotikum mérgek keringenek, a vérben vigyorogva keresik az ütközést a jó sejtekkel, a hőközpont meghülyül, mukusz termelés megnövekszik és számtalan kóros testfolyamatot indukál ez a táplálkozás.
Megéri????
Megéri ekkora galibát okozni a testünknek. Finom? Ja, akkor ne akarjuk a vibrant testet, és finom lesz az életünk.
Megéri az egy heti vagy havi, tök mindegy félre lépés? Van értelme, és célja?
Válasszunk.
Sajna Bocsika egyedül sörözöl.
Én a napelemes transzportra szállok fel.