Szia Asha!
"Vagy az is számít, milyen körülmények között eszünk. Társaságban, a párommal, barátokkal, jól érezve magunkat egy-egy jó étel mellett, szeretetben. Lehet gyümölcsöt enni magányosan a számítógép előtt ülve, de kétlem, hogy attól olyan nagyon boldog lehetne az ember. Az evés örömforrás, élvezet, ezt nem szabad megtagadni sem magunktól, sem a családunktól."
Még véletlenül sem akarlak megbántani, és kérlek ne haragudj ha egy kicsit indulatosabbnak tűnik amit mondok, de amit írtál ez agy akkora átlátszó szokásos szöveg, hogy szinte már rossz olvasni.
Egy közös étkezés alkalmával miért ne lehetne két embernek két különböző dolgot enni? -miért zárná ki egymást a kettő? Miért ne lehetne szeretetben? stb. stb.
Szerintem ha olyan a barát, vagy társaság, simán elfogadja, hogy mást eszünk.
Az ilyen közös étkezésekben inkább az a legnagyobb baj, (magamból kiindulva mondom) hogy az ember nehezen tudja megállni szó nélkül, ha egy számára fontos személy olyan dolgot "töm" magába amit nem kellene. Mert az ember ugye jót akar, de van, hogy nem jól sül el, és jobb inkább csendben maradni, megvárni míg ők kérdeznek.
Azt mondod, hogy az evés örömforrás, élvezet és nem szabad megtagadni magunktól.
Ez így teljesen rendben is van, megértem, de akkor legalább ne azt mondjuk, hogy azért eszünk főttet is mert szerintünk ilyenkor a csak nyers nem egészséges, hanem mondjuk azt, hogy az a bizonyos főtt kaja egyszerűen jobban ízlik. -és akinek a csirkepörkölt jelenti az örömforrást? -akkor az is mehet?
Sok embernek nagyobb nehézség lemondani a húsról, mint másnak a kenyérről, attól függően, hogy éppen hol tart egy egészségesebb táplálkozás felé vezető úton.
"De igazolva csak akkor lesz, ha eltelik mondjuk 15 év, ami alatt végig gyümölcsöt ettetek némi nyers zölddel kiegészítve."
Egyáltalán nem némi nyers zöldről van szó.
Ha valóban a trópusokon lennénk akkor lehet, hogy a gyümölcs is elég lenne néni zölddel, de mivel nem ott élünk, pont ezért elég sok mindennel ki lehet egészíteni. -mostanában erről különösen sokat beszéltünk. Szóval ha úgy nézzük egy hazai 811 elég sokban eltérhet az "eredetitől", éppen azért, hogy így alkalmazkodjon az itteni viszonyokhoz. -kiegészítés nem csak a pirítós lehet.
Végül még annyit hozzátennék, hogy én sem tudom mi lesz 20 év múlva, de sok-sok éves keresgélés/kutatás után (a nehézségei ellenére is) még mindig ez tűnik a legjobbnak. -aztán majd meglátjuk.