80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 26., szomb. 12:49

Nem olvastad elég figyelmesen mit írtam, mert Székely munkásságát én is nagyra tartom, de az étkezésben csak sajna elavult hőkezelő vegetáriánus szintet képvisel, amire magad mondtál nemet.
Magadnak mondtál ellent a válaszodban egyébként, ugyanis azt mondtad nem kell enni tejterméket és gabonát. A hús ugye egyértelmű, hogy szintén a testidegen csoport. Kérdésem, akkor mit kell enni? Nézd már meg, mi marad. Maradnak gumós zöldségek és zöldek, hüvelyesek, olajos és csonthéjas magok és gyümölcsök. Gondolom, füvet ugye nem akarunk enni, mert nem vagyunk növényevők.
Ha a maradékot tovább szűkíted arra, amit képesség szerint meg is tudunk enni NYERSEN, akkor nem marad más választásod, csak a könyv végeredménye (KÖNYV 27-45/.), ha az ételünket NYERSEN képzeljük megenni. Az ember útja ugyanúgy deffiniált, mint a gilisztáé, vagy a gnúé.

Valóban számos faktora van az egészségnek, csakhogy 97-98%-ban a táplálék milyensége határozza meg azt döntően. És ezzel a hagyományos orvoslás is egyetért. Mert relaxálhatunk egész nap tibeti szerzetesként hegyi levegőn élvezve az unalmas semmittevés „élményét”, de ha főtt rizst eszünk, vagy szójababot akkor az ugyanúgy megadja a káros lenyomatot a testkémiánknak, és akkor ez még a szerényebb lenyomat, vagy egy hunza étrend szintén, mint a durva lenyomat, mondjuk a malacfejű magyaros étrend, vagy a „fald fel Amerika” világának esztelen és buta létezése.

És igen is a 811-eseknek van a legegészségesebb testük, olyan, amit majd 300 év múlva tanítanak, mint mintát, és követendő mérce lesz, dokumentált minta.
Ez az un. vibrant, valódi egészség, mely minden természeti lény sajátja, mert ezek ugyanúgy csak és kizárólag a saját természeti táplálékukat eszik nyersen.
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: asha » 2013. jan. 26., szomb. 13:00

Hidd el, én nektek drukkolok. Nem gabonát mondtam egyébként, hanem finomított gabonát. Nem mindegy.

A rezgésekről: amennyire tudom, azzal rezgünk együtt, ami a környezetünkben megterem. A déligyümölcsök nem tartoznak ide. Stoner, lehet, hogy szuper radioesztéta vagy mi a csoda vagy, de nekem zavaros. Annyi bajjal, ami neked van (olvastam az egész fórumot) már rég elgondolkodtam volna, hogy jó úton járok-e.

Mindannyian útkeresők vagyunk, azért vagyunk itt és még mindig keresgélünk. Nem szabad egymást bántanunk, ki itt tart, ki meg másutt. Elmondjuk, amit gondolunk. Feltétlenül tiszteletben tartom más véleményét.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asha 2013. jan. 26., szomb. 13:01-kor.
asha
Néha írogat

Hsz: 40

HozzászólásSzerző: asha » 2013. jan. 26., szomb. 13:01

Majd 20 év múlva meglátjuk, milyen testük van a 811-eseknek:) Ha még élünk akkor.
asha
Néha írogat

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 26., szomb. 13:24

Ja, rendben egyetértek azzal, hogy mindenki véleményét tiszteletben tartunk, és én sem akarok senkit sem megbántani, távol áll tőlem, és örülök mindenkinek, aki itt van, és megértem azt is, akit nem érdekel és elutasítja a 811-et, mivel nem vagyunk egyforma gondolkodásúak, és jól is van ez így.
Számtalanszor leírtuk ezt is, hogy a termőhely szerinti kizárólagos gyümi fogyasztás téveszme, amit sajna ma nagyon majmolnak. Csakhogy nekünk akkor is őshazánk a trópus s annak gyümölcse marad meg ideális tápláléknak. Természetesen a mediterrán és mérsékelt övi gyümik is jók, de alapjába véve az édes, kis savtartalmú gyümikre vagyunk megalkotva.

Stóner autóimmun állapota saját bevallása szerint is sokat javult, s ezt a 811-nek köszönheti. Előtte mindenki csak vakon tapogatózó ember volt, én is, és mindenkinek a 811 nyitotta fel a szemét, persze csak aki ráérzett és felismerte annak nagy jelentőségét. Mert voltak itt páran, akik jöttek, nem értettek, és keményen bíráltak. De hát az is biztos, egy helyen csak az marad meg, aki elfogadja azt útjának, vagy legalábbis helyes iránynak betudja azt, mégha most még nem is tudja csak részben követni.
Gábornak nem kell semmit változtatnia, ugynis a legjobb utat tapossa. Mennie kell tovább, hogy aztán bármelyik 20 évesnek fityiszt mutasson egészségből, mint ahogyan azt meg is teszi időnként. Tökéletesíti a maga útját az ember az idővel, ha nem csapong a sok út között, hanem kiválasztja a számára alkalmasat. Aki meg a 811-ben látja meg az útját, az a legjobb útra lép.
20 év múlva ugyanitt? OK! Én valahol ott leszek, ha nem itt, akkor máshol.
:D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: asha » 2013. jan. 26., szomb. 13:46

Én nem biztos, hogy itt leszek, sőt az sem biztos, hogy még akarok itt lenni:) Ez a világtól függ. Lesz-e összeomlás, ahogy sokan jósolgatják. Bízom abban, hogy nem lesz, hogy a kollektív tudat erőre kap és a jót hívjuk be magunknak:) 63 éves vagyok és egészséges, de ki tudja, mi lesz 20 év múlva?
asha
Néha írogat

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 26., szomb. 13:58

"Ember küzdj és bízva bízzál"

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: asha » 2013. jan. 26., szomb. 14:00

Helyes, tegyük ezt:)
asha
Néha írogat

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 26., szomb. 15:10

Ratti!

Valamire nem reagáltam.
Az szerintem nem helyes, hogy "előbb tegyük rendbe magunkat, aztán" jöhet a nyóctizenegy.
Minden perc és minden rossz étel, amit a tudatunk ébredése után teszünk, szándékos rongálásnak minősül. Olvasd a Böjt csodáját Paul és Patricia Bragg-től . Egyébként Patricia mára egy tanító és üzletasszony. Nem jellemzően a 811 híve. Az apja (ha jól tudom) volt a böjt szakértője évtizedekig. Talán még most is élne, ha nem ették volna meg a cápák. Mert minden lében kanál volt, annyira tele volt energiával. Éppen tőle tudjuk, hogy a sovány ember nem azért sovány, mert keveset eszik, vagy nem tud hízni, hanem azért, mert tele van mindenféle szeméttel, ami az egész szervezetét lefagyasztja. Semmi se tud úgy működni, ahogy kéne. Éppen a böjt az, ami felturbózza az egész rendszert. Előbb csinál egy kis vákuumot, amitől a kosz gyorsabban távozik, és, mikor eszel, jobban tudod hasznosítani az ételt. Én is csak elméletben tudom ezt, mert 3 napnál többet még nem böjtöltem.
Asha!
Mivel rám hivatkozol, elmondom, hogy, amit én itt felsoroltam, abból már alig látható valami. Te biztosan nem tudnád észrevenni. Amikor beszélek róla, éppen azért teszem, mert, ha valaki követi az írásaimat, minden változást közlök. A rosszat is, meg a jót is. Mostanában csak jóról tudok számot adni, mert valóban minden ok. A legutóbbi írásomban azt jeleztem, hogy tovább növekedett a testem szöveteinek ásványi anyag tartalma. Ezt nem muszáj elhinni, de mindenki maga is elvégezheti a tesztet. Eddig itt még senki sem árulta el, hogy neki milyen eredményt hozott, mert nem végezte el, vagy mert nem volt elég jó. Mindegy, a lényeg, hogy ez a teszt nem hazudik. Egyszerű és biztos.
Ha azt is leírnám (valahol megtettem) mennyi nyavalyám volt 23 évvel ezelőtt, akkor megrémülnél. Ezzel már senki sem élne sokáig. És most itt vagyok. Hidegben vízben járok, igaz, mellig érő csizmában, aztán fákat húzok ki a patakból, amit összefűrészelek, berakom a terepjáróba, hazaszállítom úttalan utakon, otthon feldarabolom, és a végén összehasogatom. A legnagyobb hidegben csupasz kézzel mászkálok. Igaz, hogy a munka miatt védőkesztyűt viselek. De előtte már egy fél kőházat felépítettem és rengeteget dolgoztam a kertben is. És még hátra van egy csomó meló. A derékfájásom már semmiben sem akadályoz, (elmúlt, ez is az autoimmun része volt) mint évekig - bár ettől még ugyanúgy dolgoztam.
Én ezt tartom sikernek. A képem egy 60 év körüli ember képe, de a testem 20 éves koromban közel sem volt olyan erős, mint most. Az elmém eléggé jól szuperál, csak olvasni kell a honlapomat:http://kovigabor.tulelo.hu Legalább 60 cikk van fenn. És egyik sem könnyű olvasmány. És még korántsem vagyok a csúcson, ha a Sors is engedi. Ez pedig nem az étkezés miatt fordul bajosra, az biztos.
A radiesztézia pedig olyan ismeret, amit mindenkinek el kell sajátítania! Az egy dolog..., hogy senki sem akar szembesülni a valósággal, hiszen a Föld ettől pusztul nap, mint nap. A lehetőség itt van. Könyv van róla rengeteg. Az eredeti leirat részét is bemásoltam egyszer. A Körbler honlapon elérhető az a módszer, amit többek mellett alkalmazok, de Szőke Lajos könyvei, vagy Mermet abbé alapkönyve is megvan valahol. De, mint mondtam, tudom, hogy a borsót hányom csak a falra...

Iván!
A füvet is meg tudjuk enni! Mintha búzafű volna! Ugyanúgy ki lehet préselni, és az íze is ugyanaz. Rengeteg vadnövény van, ami ehető ( kb.2500 vagy több) Az egyik múltkori linkben (izompacsirta amerikai) ott volt a kaják között a gyermekláncfű, mint az egyik legtáplálóbb vadzöld. De az amarántfélék is nagyon magas ásványi anyag tartalommal és nagyságrendekkel több antioxidánssal rendelkeznek. Ez minden vadzöldre jellemző.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: asha » 2013. jan. 26., szomb. 15:28

Stoner, örülök, ha így van. Aki beteg, valóban mindent kipróbál az egészsége érdekében. Jó, hogy neked sikerült. Nálam meg úgy áll, hogy szeretek tanulni, évek óta foglalkoztat a szervezetem működése, ezért kezdtem bele a táplálkozás témájába. Meglepően ellentmondó dolgokat olvasok, tapasztalok. Viszont 1990 óta táplálkozom tudatosan, azóta nem eszem semmi ártalmasat - azokra a dolgokra gondolok, amik mindenkinek ártalmasak. Túl nagyot változtatni nem akartam/akarok, mert ha eddig egészséges voltam/vagyok, akkor nem csinálom rosszul.

Hogy lehetne-e jobb? Nem tudom. Minden embernek adott bélflórája van, ez lehet egyénenként nagyon különböző is. Sosem az számít, mit eszünk meg, hanem hogy abból mit tudunk megemészteni, mit tud hasznosítani, beépíteni, felhasználni a szervezetünk. A ti bélflórátok nyilván már átállt a gyümölcsevésre, elképzelhető, hogy (talán) télen sem árt. Bár ebben azért nem vagyok biztos, de ha ti így érzitek, akkor nyilván elfogadom.

Nem jól emésztem a húst, a halat, a magokat és bármit, ami zsíros. Pedig zsírra (jó minőségűre) szükségem van, ez a tojássárgája. Megkapom belőle a szükséges B-12-t is. Nyersen rendkívül könnyen emészhető. Nyáron napokig elvagyok gyümölcsön, néha egy kis pirítós legfeljebb.
asha
Néha írogat

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 26., szomb. 16:01

Azt kell megérteni, hogy aki következetesen és évekig sajnos, de követi a 811-et, annak minden degenerációs betegsége megszűnik idővel, vagy legalább is megindul a javulás útján. Mert a test folyamatosan öngyógyítja magát és a legerősebb potenciált erre a tiszta, nyers gyümölcstáplálkozás adja. Aki nem képes következetésen, és hosszú időn át tisztán követni a 811-et, az is érhet el eredményeket persze, de ha nem tapasztal eredményt, akkor tényleg meg kell lépnie a maximumot egyúttal az ideálist is, magyarán tisztán kell követnie a 811-et, ha előrelépést akar. A test mindig addig javítja magát, ameddig az adott táplálkozás engedi. Kigyógyulhatunk bizonyos betegségekből akár vegetáriusként is, de más problémákhoz veganizmus, vagy nyers veganizmus kell, s megint másokhoz még az sem elég. A testnek onnan is tovább kell lépnie. És egyetértek, mert az ésszerű rövid böjt is nagyon fontos ebben, mert hatalmas mozdító erővel bír. Talán nincs is más nagyobb erő erre. Azonban a soványak csak rövid böjtöket és testükre nagyon figyelve végezzenek böjtöt. Lényegében a magnélküli 811 is böjt erejű, ha a mennyiségi bevitel sem túl nagy.

VE.
Bő, változatos gyümi és zöld.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 26., szomb. 16:05

Szia Asha!
Említed a bélflórát.
Ez attól függően változik, milyen ételt eszünk. Az állatiakat eleve nem emésztjük jó, inkább próbálunk tőlük megszabadulni. A Sheltoni szabályokat figyelembe véve, csak nyers zöldekkel lehetne enni. De, mint írtam többször, ezt a testünk ellenségnek tekinti, vagyis immunválaszt okoz. Nyálkát képez, abban a húst fogyasztó patogén baktériumok elszaporodnak, állandó irritációt okozva az emésztőrendszerben. Savasítanak egytől egyig és a testben iszonyú rothadást látnál, ha bele tudnál nézni. A száj flóráját is megzavarják, és ennek sokszor érezhető hatása is van... Pasteaur a halálos ágyán azt mondta kedvenc tanítványának: "Nem a kórokozó, hanem a táptalaj!..." Ezt figyelmen kívül hagyva azóta is nyomatják az antibiotikumokat, amikről múltkor megírtam, miből készítik őket. Extrém eseteket kivéve erősen mérgezik a testet, és tönkreteszik a bélflórát. Egy Életerő Napon egy kis rákgyógyító asszony ki merte mondani, hogy az állati eredetű ételek ellentétesek az immunrendszerünkkel, és rákot okoz(hat)nak. Eddig ezt orvos nem merte kijelenteni. Pontosan azok a "maradékok, és képletek", amik az állati származékok révén kerülnek be, jelentik a betegségek kiindulási pontjait. Az állandó gyulladás, pedig nem a gyümölcsöktől van, hanem a felsorolt ételnek alig nevezhető szemetek elleni immunválaszokból, és az irritált szövetek kórokozó ágensek általi pusztításától..
Végigvehetjük az összes olyan ételt, amit az emberek szokásuk miatt nem akarnak elhagyni. "Ezt a keveset nyugodtan megehetjük" alapon. Ez a kérdéskör sajnos eléggé kategorikus: a legkevesebb is árt abból, ami nem jó. Addig a test nem tér magához, és nem mutatja meg, kik is vagyunk valójában, amíg azt nem kapja, amivel a legjobban üzemel. Akkor a test és a lélek és a szellem eggyé olvad. Addig lehet hivatkozni egyikre másikra (lélek főleg), hogy az a fontos a test másodlagos. De a test az a gép, ami, ha nem jól működik, a részegységek is döglődnek. Az "egészség"-ről csak akkor lesz fogalmunk, ha megtapasztaljuk azt a különbséget, amit a mostani, és a tiszta ételek hatására kialakuló szervezet között tudunk csak felmérni. Mindig elmondom, hogy én nem az vagyok, aki így születtem, mert akkor nem tudnám, milyen volt korábban. De én voltam ott, ahol ti most vagytok, ezért tudom, hogy milyen ott lenni. Ismerem azokat az érzéseket, amelyek a korábbi ételek után nyomasztottak és emlékszem minden "reform" étel utáni érzésemre. Az a becsapós, hogy az emberek nem képesek visszakövetkeztetni, és összehasonlítani múltbéli dolgokat a jelenkoriakkal, mivel állandóan a mának élve, örülnek, ha a felszínen tudnak maradni. Nem szőröznek ilyen "marhaságokkal". De, mivel Te is mondtad, hogy az írások össze-vissza beszélnek..., ahhoz, hogy a lényeget kiolvasd belőlük, mélyebbre kell ásnod és a különböző könyveket nem bibliának, hanem forrásnak kell tekintened. Mindegyikben ugyanazt kell keresned, és meg fogod találni. Egyébként pedig a kritikához ismerni kell az írót, körülményeit motivációit, és az ő forrásait. Ebből ki lehet deríteni azt, mi a valódi és mi a szubjektív tudás. Ehhez még szinte minden "tudományos" cikket és szubjektív tapasztalatot is el kell olvasni, hogy megszülessen a valóságos információ, amit már tudunk használni.
Ebben a világban nem elég csak a nagybetűket olvasni, a szavak és mondatok mögé is be kell kukucskálni!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 26., szomb. 19:26

Szia Gábor

Marhára félreértettél! -óvasd e mégeccö. :D
Pont hogy azt mondtam Yolinak, hogy egy 811 féle kaján (mert ezt már úgy ahogy ismerjük) szedje kicsit össze magát, és esetleg utána kezdjen bele abba a kajába amit jónak gondol. -nemrég írta, biztos megtalálod. (én továbbra is azt gyanítom, hogy esetében nem az a fő gond, hogy nem tudja az emésztőrendszer felszívni, hanem, hogy nincs mit felszívni, de az is lehet, hogy tévedek)

Az említett könyvet meg már 3x olvastam. (és szerintem is tök jó könyv)

A másik:

"Ezt nem muszáj elhinni, de mindenki maga is elvégezheti a tesztet. Eddig itt még senki sem árulta el, hogy neki milyen eredményt hozott, mert nem végezte el, vagy mert nem volt elég jó."

Ezt ezen kívül szerintem már legalább kétszer leírtad, én meg mind a kétszer válaszoltam (és most harmadszor is) hogy: Én megcsináltam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Ha jól emlékszem az eredmény kaja előtt 7-7,5 narancs után 8,5-9 (de majd megcsinálom újra)

Még annyit, hogy a radioizében -nem tagadom- én sem nagyon hiszek.
De igazán kíváncsi lennek rá ha mondjuk tartanál egy bemutatót. -még az is lehet, hogy teljesem megváltozna a véleményem. :roll:
Amúgy én azt látom, hogy kicsit fogékonyabb vagy a "csodákra". Élég ha csak arra a "csodálatos" atlasprofilaxra gondolok. :? Már "ott" sajnáltam, hogy hagytam magam befolyásolni, és hogy a kíváncsiságom legyőzte a józan eszemet. :?
Nem azért mondom mert utána nem éreztem változást, (lehet, hogy nem volt különösebb bajom és azért nem) de szerintem itt a "hitnek" tényleg sokkal nagyobb jelentősége van mint magának a beavatkozásnak. (csak az a baj, hogy a hit önmagában nem tart ki sokáig, viszont ha valami tényleg működik akkor az hit nélkül is előbb utóbb utat tör magának) Gondolom az sem véletlen, hogy a családodban csak te éreztél óriási változást, míg más nem. (asszem valami ilyesmit írtnál anno)
Az elmélet még jó lehet, de hogy ezt így egyszeri beavatkozással helyre lehessen tenni azt továbbra is nagyon kélten. -na de mindegy hagyjuk is, ez most nem tartozik ide.
(amúgy kíváncsi lennék rá, hogy ennyi idő távlatából mi róla véleményed, és hogy tényleg elmondanád e ha változott)
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 26., szomb. 20:04

Szia Ratti!
Ha félreértettelek, bocsánat!
De azért mégis jó volt valamire ez a hozzászólásom is. Voltak/vannak benned olyan érzések, amelyeket csak így tudtál kimondani....
A pszichológus szólt belőlem...
Az atlasz ügy továbbra is kihagyhatatlan tény. Mindenképpen máshogyan vagyok.
Csak néhány alapváltozás:
Azelőtt... a fejemet nem tudtam annyira balra fordítani annyira, mint a másik oldalt. A teljes gerincoszlopom hajlik, nincs benne törés (nem gerinctörés!!), megszűnt az a születésem óta jelentkező, munkaképtelenséget okozó veszély, hogy esetleg "megemelhetem magam". Mellúszáskor hátra tudom hajtani a fejem. Nem ropog a nyakam, soha nincs "elfeküdtem a nyakam" szindróma. Autóvezetéskor nem fáj egyik vagy másik lábam, hátam hosszú úton. Korábban képtelen voltam 2 órát vezetni, mindig meg kellett állnom, egy kis gerinctornára, hogy kínlódva is, de tovább tudjak vezetni. Ezer módon gátolt a rossz pozíciójú gerincem, ami most úgy eltűnt, mintha sose lett volna. A fejem és az egész mimikám megváltozott, a lábaimat szimmetrikusan, enyhén szétvetve tartom, stabilan állok, nem szédülök, a világ látványa azóta gyökeresen megváltozott, - és ennek is köszönhetően - a látásom soha nem volt jobb az utóbbi 20 évben!
Ha én vagyok az oka - szerinted - hogy "feleslegesen" kiadtad azt a pénzt, gondolj arra, hogy esetleg egy olyan helyzetben, mikor más megsérülne, te mégis hogy a fenébe tudsz egészséges maradni?? - ennek a beavatkozásnak köszönheted. Azóta minden "civiltől" elvették a kezelés jogát, és csak orvosok végzik sokszor akkora összegekért... Pedig te aztán tudod, hogy ez nem nagy esemény, és nem kell hozzá orvosnak lenni, csak jó kezű mesternek. Addig a kiropraktikusok agyba főbe tekergették a nyakamat, amitől időlegesen jobb lett a derekam és a hátam, de közben állandóan attól kellett tartanom, hogy lesérülök.Szóval, mindent összevetve áldás annak, akinek volt hozzá elég esze! Ha nem tűnik fel a haszna, még nem biztos, hogy sem történt semmi extra, csak legfeljebb nem figyeltél oda rá! Éppen ez is mutatja azt, hogy rendbe hozta a gerincedet. Most én se gondolok rá, azelőtt nem tudtam nem gondolni rá... Ja: és nem volt "hálás" a mester! A hit egyébként nagyon fontos, főleg ha tudás áll mögötte!
Megint bocs:
Ha ilyen jó lett a teszt - mástól tényleg nem emlékszem, de lehet, hogy romlik a memóriám? - akkor gratulálok! Egyébként néhány embernél, főleg fiatalabbaknál, még a mindenevés alatt is lehet ilyen, vagy hasonló. De később aligha. Ugyanakkor rosszul folytatott "vegetariánus" életmód mellett(véletlenül ezt írtam: vegatariánusok...)szinte ugyanolyan eredménnyel "büszkélkedhetnek" egyesek, mint az átlagosan élők..
Fontos, hogy mások is kipróbálják! Igen tanulságos lehet. Egy konkrétum ebben a zűrzavarban.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 26., szomb. 20:28

Gábor!

"Ha félreértettelek, bocsánat!" -oké megbocsátok! :wink: :D

Az atlasprofilax, kicsit régebben valóban többször eszembe jutott de nem akartam vele a szót szaporítani, de mivel ezzel a radiesztéziával kapcsolatban újra beugrott, gondoltam megemlítem.

Továbbra is azt gondolom róla amit írtam, az elképzelés jó, de hogy ennek a korrekciója ilyen egyszerű legyen abban kételkedem. (bár tudom, hogy néha a legnagyszerűbb dolgok a legegyszerűbbek)
Nem vagyok szakértő de szerintem egy több évtizede szövetekbe rosszul beágyazódott csigolya, helyretétele nem ilyen egyszerű.
Na mindegy, aki akarja, vagy akin semmi nem segített az próbálja ki ha gondolja.

"Ha én vagyok az oka - szerinted - hogy "feleslegesen" kiadtad azt a pénzt"

Ne hülyéskedj már! :D -hogy lennél Te az oka! Önszántamból döntöttem így és minden felelősség az enyém, ha haragudni akarok akkor is csak magamra haragudhatnék. (max odaírom a többi "tanulópénz" közé)

"gondolj arra, hogy esetleg egy olyan helyzetben, mikor más megsérülne, te mégis hogy a fenébe tudsz egészséges maradni??"

Ezt nem nagyon értem, légyszi magyarázd el. -mire gondoltál pontosan?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2013. jan. 26., szomb. 21:44-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 26., szomb. 21:38

Szia Asha!

"Vagy az is számít, milyen körülmények között eszünk. Társaságban, a párommal, barátokkal, jól érezve magunkat egy-egy jó étel mellett, szeretetben. Lehet gyümölcsöt enni magányosan a számítógép előtt ülve, de kétlem, hogy attól olyan nagyon boldog lehetne az ember. Az evés örömforrás, élvezet, ezt nem szabad megtagadni sem magunktól, sem a családunktól."

Még véletlenül sem akarlak megbántani, és kérlek ne haragudj ha egy kicsit indulatosabbnak tűnik amit mondok, de amit írtál ez agy akkora átlátszó szokásos szöveg, hogy szinte már rossz olvasni.

Egy közös étkezés alkalmával miért ne lehetne két embernek két különböző dolgot enni? -miért zárná ki egymást a kettő? Miért ne lehetne szeretetben? stb. stb.

Szerintem ha olyan a barát, vagy társaság, simán elfogadja, hogy mást eszünk.
Az ilyen közös étkezésekben inkább az a legnagyobb baj, (magamból kiindulva mondom) hogy az ember nehezen tudja megállni szó nélkül, ha egy számára fontos személy olyan dolgot "töm" magába amit nem kellene. Mert az ember ugye jót akar, de van, hogy nem jól sül el, és jobb inkább csendben maradni, megvárni míg ők kérdeznek.

Azt mondod, hogy az evés örömforrás, élvezet és nem szabad megtagadni magunktól.
Ez így teljesen rendben is van, megértem, de akkor legalább ne azt mondjuk, hogy azért eszünk főttet is mert szerintünk ilyenkor a csak nyers nem egészséges, hanem mondjuk azt, hogy az a bizonyos főtt kaja egyszerűen jobban ízlik. -és akinek a csirkepörkölt jelenti az örömforrást? -akkor az is mehet?
Sok embernek nagyobb nehézség lemondani a húsról, mint másnak a kenyérről, attól függően, hogy éppen hol tart egy egészségesebb táplálkozás felé vezető úton.

"De igazolva csak akkor lesz, ha eltelik mondjuk 15 év, ami alatt végig gyümölcsöt ettetek némi nyers zölddel kiegészítve."

Egyáltalán nem némi nyers zöldről van szó.
Ha valóban a trópusokon lennénk akkor lehet, hogy a gyümölcs is elég lenne néni zölddel, de mivel nem ott élünk, pont ezért elég sok mindennel ki lehet egészíteni. -mostanában erről különösen sokat beszéltünk. Szóval ha úgy nézzük egy hazai 811 elég sokban eltérhet az "eredetitől", éppen azért, hogy így alkalmazkodjon az itteni viszonyokhoz. -kiegészítés nem csak a pirítós lehet.

Végül még annyit hozzátennék, hogy én sem tudom mi lesz 20 év múlva, de sok-sok éves keresgélés/kutatás után (a nehézségei ellenére is) még mindig ez tűnik a legjobbnak. -aztán majd meglátjuk. :roll:
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10