P
ont azt akartam még kérdezni amit a végén írtál.
Szóval, hogy befolyásolhatja-e az az eredményt, hogy mit tudunk, ill milyen véleménnyel vagyunk egy bizonyos ételről.
Vajon mit mérne egy kemény húsevő, valamilyen gyümölcsről vagy zöldről amitől szinte undorodik és sosem eszi?
Vajon ez esetben is az "igazságot" mutatná a pálca, tehát a gyümölcs és főleg a zöld mindenkinek egészséges, vagy aki már eleve undorral néz ezekre ott az eredmény is azt fogja mutatni? -szóval, hogy neki nem jók ezek.
Egyáltalán egy "eltompultabb" húsevő képes-e pontos mérésre?
Ha nem akkor hol kezdődik az az "egészségi" szint ami már megbízható mérést eredményez? -ráadásul nem beszélve a sok külső hatásról amit Te is részben említettél.
Szóval nekem továbbra is finoman szólva "érdekes" ez a dolog...
[/quote]1. Egy húsevő még kategorikusabban elküldene.
2. Igaz, hogy volt (sajnos ő is szembe ment...) egy "híres" húsevő, magát mindennek kinevező ember, aki biztosan ezerrel bemutatta volna neked, hogy milyen jó neki a hús. De - többek között - számtalan olyan része van ennek a tudásnak - már belinkeltem a Körbler könyv egy részletét korábban -, szóval sok olyasmi is van, amit még nehezebben venne be a jelenlegi tudatod. Éppen a nyersevés az, ami lebont egy csomó olyan gátat, amik akadályozzák az átlagembereknél, hogy közel jussanak önmagukhoz. Te is látod, milyen arckifejezése van egy étteremben, kulturáltan "mást" evő embernek. És
határozottan kijelentem, hogy ez részemről nem megvetése annak az embernek, vagy azoknak az embereknek stb. De az étel nemcsak a testre, hanem tiszta erőből a tudatra hat. A drogos étkezés fő megtartója a droghatás, amit a hormonokon keresztül ér el annak az ételnek (?) a kvázi "szelleme". De ugyebár az a rezgéskép, amit egy brassói apró pecsenye kisugároz, nem lehet olyan, mint egy árnyas tisztáson pompázó májusi kankalin..
De természetes, hogyha egy ilyen ember be akarja bizonyítani, hogy neki ezt kell enni és punktum!, akkor neki a pálca, ha nem törik el azonnal, akkor azt fogja jelezni, hogy a legjobb. De, mindig van egy de! Ha ő tudja, mit is KELL jeleznie annak a pálcának. Ha már működik neki, akkor valószínűleg jót mutat, legalább is kis eltéréssel, ahogyan írtam.
Kénytelen vagyok (nem vagyok egy könnyű eset) még egy sztorit elmesélni, legfeljebb ezt se fogod elhinni.
Egy alkalommal egy helyi művész fiataloknak kézműves tábort rendezett az otthonában és engem is meghívott, hogy tartsak a gyerekeknek egy kis beszélgetéssel egybekötött bemutatót. Mivel a pálca ügy "érdekes", vagyis senki nem tudja, mi a fene, ezért gondoltam meg fogja ragadni a figyelmüket. Nem ez volt a fő téma, hanem a végére tartogattam. Közben beszéltem nekik az étkezésről és mindenféle a természettel kapcsolatos témáról. Mikor már nem bírták megállni, megkérdezték, hogy mi az az asztalon?
Akkor az egyikük kezébe adtam, és mondtam neki, hogy fogjon a bal kezébe egy almát. Rögtön elkezdett mozogni a pálca és a gyerek elcsodálkozott rajta. Előtte semmit nem mondtam róla. (Kettős vakteszt) Én megjegyeztem mit mutatott, és tovább küldtem a hűtőben levő dolgokért. Mindet végigméricskélte és megjegyeztem ezt is. Aztán egy másik gyereket is (9-13 évesek voltak), aki szintén megpróbálta, és minden eredmény azonos volt az előzőével. Volt még valaki, aki aztán bohóckodásra használta és elkezdte szándékosan mozgatni a pálcát, stb. Ez a "szokásos" magatartás ilyenkor. Amíg nem tudják, mi a tétje, őszinte érdeklődéssel fordulnak feléje. Több olyan bemutatóm is volt akkoriban, ahol meg tudtam ismételni ezt a kísérletet. Ha valaki venné a fáradságot, és tényleg arra volna kíváncsi, hogy mire is jó ez, akkor már túl volnánk az efféle vitákon. Nekem nem kell több bizonyítás, sőt alkalom adtán talán szélesebb körben is fogok ezzel foglalkozni. Volt még egy közeli ismerős, aki szintén tanulta a módszert, és el is képzelte magáról, hogy mennyire jól megy neki. Egy alkalommal, beugrott egy előadó késése miatt, hogy ne fusson szét a közönség , és elkezdte tesztelni az embereket. Azt se tudjátok, hogy ezzel a testen meg lehet találni a gyenge, vagy beteg zónákat. Nem tudom, hogy a "Te esetedben" volt-e ilyen teszt? Mindegy. Az illető felállt a színpadra, és, mikor mérni akart, a pálca lebénult a kezében és szomorúan leballagott a deszkáról...
De, sajna azokat az alapgyakorlatokat biztosan nem végezte el, amik tényleg hókuszpókuszok egy "avatatlannak".. Emellett az ember saját "alapállása" bizonyul ilyenkor labilisnak. Az élet nehéz, szoktam mondani. Hogy én ezt honnan vettem??