Üdv!
Gilice, ugye nem a hántolt sárga bio kölessel próbáltad? Kell a héja is!
Árulnak külön bio kölest, héjasat csíráztatáshoz. Nekem jól csírázott, jó kis ropogtatnivaló, én a kásával összekevertem, így teljesebb lesz az étel.
A csíráztatást megelőző folyamat az áztatás, olvastam, ez indítja el az enzimatikus folyamatokat. Vagyis már áztatással is értékesebb táplálékot kapunk. Így lehet eljárni sokféle maggal. Én ma áztatott diót rágcsáltam, a napraforgó is fini. Pár óra áztatás után barna lötty lesz a dió vizéből. Megettem volna?
Én is a műanyag 3 emeleteset használom (az enyém kék
), búza, hajdina (csak a bio csírázik, szerintem a barna az már hőkezelt! ), köles, napraforgó, hüvelyesek. Holnap "betakarítom"
a görögszénát (lepkeszeg), ma már beáztattam a lencsét, holnap pedig a megüresedett tálcákra kerülnek. Lehet nyersevés lesz belőle, mert olvastam ilyet, majd kipróbálom. A fiatalság forrása, olvastam egy angolnyelvűn. A heréket nem ismerem, de már ettem, és fini csípős.
Azt, hogy egy tálcára mennyit tegyél, már áztatáskor kiderül, hiszen akkor már megdagad a mag. Ne összefüggő legyen, hanem levegős.