80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2016. júl. 29., pén. 8:23

Szia Iván!
Egy csomó szöveg megint elszállt, mert a controllt nyomtam meg véletlenül...
A radiesztéziáról beszéltem,, majd egyszer talán személyesen kifejtem azoknak, akiket érdekel, és meg fogtok lepődni...
Én is fogyasztottam a zabot egy időben. Jóízű, a tönköllyel azt értem el, hogy igen kis mennyiség is nagy hatást tesz. Tény, hogy a korpa probléma lehet, de a B12 is abban van, meg a fehérje, valóban a glutén is, de a tönkölynél az már nem allergizál, de ha valakit zavar, akkor az alakort próbálja. Arról se kaptam senkitől visszajelzést itt. A korpától való félelmetek alaptalan, de mindenképpen a kis mennyiség a lényeg. Pláne, ha a kovafölddel együtt, vagyis egy napon fogyasztjuk, a beleket egészen más irányba segíti, és fura katalizátoros hatást kapunk. A komplett emésztés csak a nagy mennyiségű zöld, kiegyensúlyozott gyümölcs és minimális magfogyasztás mellett alakul ki. Az allergizáló ételeket a radiesztéziával sikeresen ki lehet küszöbölni.
Azt tapasztaltam, ha eszem gyümölcsöt, akkor utána mindenképpen zöldet vagy zöldséggyümölcsöt (paradicsom, akinek fogyasztható, tök, dinnye,) kell ennem. A sok gyümölcs folyamatosan, legfeljebb zsírosabb gyümölcs (avokádó stb.) beiktatásával megy. De a reggeli zöldturmix gyümölccsel vagy anélkül... fedezi a reggeli fehérje és tápanyagszükségletet. Utána nálam esetleg még egyszer valami gyümölcs, azután az ebéd előtt paradicsom, azután a jó adag zöldséggyümölcs és saláta kis alga, kis kenyér. Amellett, hogy vallom én is az égetett gabona nagyon ártalmas. A "kenyér" sütése a belsejét nem érinti, tehát ott ténylegesen 45-50 foknál több nincs. Még nem jött el az ideje, hogy a kenyérrecepttel itt foglalkozhassak, de azt mondhatom, hogy semmi köze a többi "kenyérnek nevezett hulladékhoz".
A savanyítás:
Nem szórom ingyen a tudásomat, de pénzért meg senkinek sem kell..Annyit mondatok, hogyha nekem kéne ilyet csinálnom, akkor a tormával próbálnám, de lehet, hogy az alga sótartalmát is igénybe lehetne venni. Itt elsősorban a rothadás megakadályozása a fontos, a tejsavbaktériumok hasznára. Kb. a belekben is valami ilyen történhet. Ezen is érdemes elgondolkodni. Ezért a kapor és más baktériumölők is jól jöhetnek, mint ahogyan azt már ki is próbálták eleink. A gond az, hogy a só, mint hasznos konyhai eszköz olyan szilárdan rögzült a fejekben, hogy eszükbe se jut, hogy árthat és ki kéne küszöbölni.
A lecke fel van adva!
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00


Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Arctic » 2016. aug. 11., csüt. 16:46

Hi! :)

Gyors jelentés a "túloldalról", avagy a bűnös főttek pokoli birodalmából.
Hajdani 811-es próbálkozásom (úgy 6 éve lehetett?) - és a főttekre való visszatérésem óta igazából semmi újdonságról nem tudok beszámolni: minden pont ugyanolyan, mint azelőtt. Az elmúlt kb. 10 évben szerencsére minden betegség elkerült, talán egyszer lehetett egy 2 napos kis "megfázásom" ezalatt, más nem volt.
Jó persze ez csak a lappangási időszak ugye, mert hamarosan majd tolulnak rám a különféle borzadalmas tünetek, a szervezetem tartalékai kimerülőben, elsavasodott szervek, stb, stb. :lol:

Hogy azért vmi pozitívat is mondjak, reggelire mindig gyümit eszem :P eddigi egészségem is mindössze ennek köszönhető. Ezt sem igazán az egészségem érdekében, hanem mert ez esik jól. Nem igazán tudnék elképzelni semmi töményet, sósat, sűrűt délelőtt. Ebédre és vacsira maradt a (főtt) tönkölykenyérke (liszt, víz, élesztő, picit olaj) némi tejtermékkel (botrány!), időszakosan zöldségekkel. Csúszik néha tojás is (mostmár kapjambe), csoki, leves, ez-az-amaz (7végeken szülőknél) - de igazából nem is igen figyelem, ami jól esik, jön. Ami nem esik jól: tömény pepecs-zsíros kaják, ecetes izék, húst meg megszokásból nem eszem már. 8)

Továbbra is úgy érzem, a táplálkozás nem oly kiemelt szempont az egészség mértékében, mint az a köztudatban elterjedt - de persze az ilyen sommás kijelentéseket kénytelen vagyok a saját tapasztalataimra korlátozni, hiszen senki másnak nem voltam még a bőrében. Ennek ellenére sztem egy viszonylag egyszerűbb, natúrabb, nem habzsoló vegyes étrenddel (főtt és nyers) ki lehet elégíteni a fizikai tápanyagszükségleteket, a jó erőnlétet, a tünetmentességet. (és persze ez csak a fizikai szint..)

No persze ezzel tuti nem értenek egyet az itt jelenlévő, nyers-filozófiát valló, elmélyült szakavatott urak, és nyilván totál messze vagyok az általuk képviselt vibrant, tökéletes, top szinttől, a gondtalan egészség és a pulzáló erő tornyaitól, ég és föld a különbség, hozzájuk képest én csak vegetálok, a "10 év/2 nap betegség"-szintemmel meg se közelíti a 811-es potenciált és problémamentes életélvezetet; de hát mi mást is várhatnánk a halálos főtteken élőktől. :hmm:

Üdv RAttinak, Ivánnak, Stonernek, Zsunak, meg a többi hajdani ismerősnek. Remélem, ti is jól vagytok.
:vacsi:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Arctic 2016. aug. 11., csüt. 16:52-kor.
Avatar
Arctic
Grafomán
 
Hsz: 733
Csatlakozott: 2009. márc. 30., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Arctic » 2016. aug. 11., csüt. 16:47

(merő véletlen, hogy épp aug. 11-én látogattam ismét ide) :wink:
Avatar
Arctic
Grafomán
 
Hsz: 733
Csatlakozott: 2009. márc. 30., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Dóra » 2016. aug. 19., pén. 10:27

Örülök, hogy jól vagy. A cinikus hangvételt nem tudom mire vélni. Ha csak humor akart lenni, akkor jó.
Dóra
Írogat
 
Hsz: 105
Csatlakozott: 2012. feb. 18., szomb. 14:33

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2016. aug. 23., kedd 7:15

Szia Arktic!
Csak arra figyelj, hogy még sokáig írd meg, mi van veled. Mi itt leszünk. És figyelünk, mint arra, hogy velünk (uszkve 70 éve) mi minden történt. Te mióta figyeled?
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2016. nov. 24., csüt. 22:25

Gabi bá!

Ennek Te vagy a szakija de persze mást is érinthet:) mi a véleményed a " konyhastresszről"? persze az igazi az lenne ha itt megállnék,és kiváncsian várnám hogy kitaláld mire gondolok,de baromság lenne mert utána úgyis megkérdezném megint tehát:A Redox potenciálnak redox-analiisnek az étkezésnél akkor lehet szerepe,ha az adott élelmiszernek megtudjuk mérni az elektronmenyiségét.Az a fassza ha messze negatív tartományba van ugye,mert ha nem az élelmiszer elektronrablóként viselkedik,az meg nem jó annak aki megeszi.Gyüminél,zöldknél akkor áll fenn ha sokáig vannak a raktárba polcon,vagy vagy ( itt jön a konyhastressz) ha elektromos készülékkel( mixerrel,turmixxal) feldolgozzuk.A forgó elektromos mező kiszakítja az elektronokat s ezátal a salátának minsőgége egy zöldre festett toalattpapírral egyen értékű lesz.Aki ilyent eszik nem vesz elegendő napfényenergiát magához,ezt amúgy finomenergetikai mérésekkel mérhető.

Vélemény,akkor csak rágva no turmix vagy ha 1 kg turmixolunk össze anna annyi nafta van,hogy mehet fele a levesbe?:-)
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2016. nov. 26., szomb. 10:09

Szia Laci!
Hogy lehet, hogy még mindig ilyen kérdéseket teszel fel? Talán mégis meg tudsz enni valamit, ami zöld és nem meleg, omlós, szaftos, erős belsőség szagot áraszt? Esetleg, nem füstszagú, vagy efféle?
De, hogy te azért vagy itt, hogy komoly kérdéseket tegyél fel, akkor ez a kérdés valóban velőtrázó és már régen foglalkozott ezzel a radiesztézia. Nem véletlen, hogy a mérőeszközök a megfelelően "hangolt" ember által megmutatják az ételek valós értékét (potenciál) és személyre szabott használati minőségét. Ez a lényeg. Az étkezés nagyon leegyszerűsítve valóban csak energia átadás, de egyúttal energiacsere is. Tehát az ember nem egy villanykörte, hanem egy interaktív élő, együttműködő lény. Tehát, mi is adhatunk, ha a mi energiánk magasabb, mint az amit felveszünk. Ez nem baj. A baj az, ha nagyon alacsony az energiaszintünk, mert akkor hiába jön kívülről az energia ha nem tudjuk fogadni. Az, hogy képesek legyünk felvenni energiát a testünknek átjárhatónak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy ki-be közlekedhetnek az energiák, akár a kozmikus információk is. Ezt az egyszerű étkezés segíti, de egyedül ez nem elég. Ehhez a "hangolás" (beavatások, beszélgetések, olvasás, tanulás, álomszabályzás/!/ és más titokzatos tudományok is kellenek) A tudat elég különös egység, ami az egész testet, az összes sejtet magában foglalja. A szervezet a biológiai test részeit jelenti, de ezek mind "gondolkodnak" a maguk szintjén, és ezeket kell összehangolni. Azután az ételek bizonyos köre már képes emelni az aktuális energiaszintet. De ehhez, előbb mindent harmonizálni kell.
A turmix, valóban veszít az eredeti növény élő potenciáljából, de ezt hívjuk elfogadható kompromisszumnak. Az ember - "hála" az ősember /kényszerű és tudatlan/ hagyatékának, már fogazatában, emésztőrendszerében gyenge, és nemcsak hogy beteg, de alul informált is. Akik még nem találkoztak nyers zellerrel, (stb) már a szagától is hányingert kapnak. Gyerekkoromtól utáltam a petrezselymet a levesben. Ha éreztem, hogy a metélt levelek megakadnak a torkomon, már öklendeztem. Most már viszont imádom.
Ha az ember megérti azt a két irányból jövő kényszert, ami egy pontban fut össze, vagyis, hogy az ember azért kénytelen zöldeket enni, mert fel kell erősítenie az immunrendszerét, egyúttal fel kell készülnie bármilyen katasztrófára, ami lehet, hogy csak igen kevés zöld által élhető túl (genetikai-evolúciós emlékek/túlélőösztön). Ezek a képességek a genomban el vannak rejtve, és a kényelemszerető, elpuhult embereknek ez az egyetlen lehetőségük. A másik kényszer pedig az, hogy a Földbolygó csak így képes eltartani ennyi embert, és fennmaradni egy még tűrhető ökológiai állapotban. Ezen túl lelassítja a szaporodást (egy majomnak a természetben csak 2-3 utódja születik, pedig elég hosszú életűek.)
Ezt nem fogják érteni a politikusok, és őket kéne a leginkább felvilágosítani a zöldek fontosságát illetően. Mit gondoltok, miért van megint a madárinfluenza nevű vírusbetegség? Amúgy mellesleg: nem számít, hogy milliónyi szerencsétlen állatot bezsúfolnak egy szűk hodályba és mindenféle rohadt vegyszerrel tartják őket életben addig, amíg fogyaszthatók nem lesznek, ezalatt a szervezetük olyan gyenge lesz, mint a harmat, és bármilyen, a levegőben szálldosó parazitától megdöglenek!? De ez igen csúnyán visszahat a vad madarakra is, mert találkozva ezekkel a legyengült állatokkal, melyekben rengeteg antibiotikum és más ocsmányság van (amit különben az őket megevők is megkapnak), ezek az erős vad madarak, amik egyébként a természetes kiválasztódás eredményei, nem úgy, mint az ember és állatai..., szintén "kapnak" egy jó adag felerősített vírust (hm). Tehát nem tartom igaznak azt, hogy csak a "haszonállatok" pusztulnak el a találkozáskor, hanem a kemikáliákat elszenvedő vándormadarak is. A dolog nagyon összetett. Végül, talán el tudod képzelni, mi lenne, ha az emberek növényeket, és ezen belül gyümölcsöket ennének? Az őserdők, és más vad növényzeti egységek az ember segítségével megújulhatnának. Ezen az alapon megváltozhatna a technológia a "vegyipar", ami nem a szintetikus, hanem a természetes "segédanyagok" kikísérletezésével foglalkozna. A szennyezés kérdését még nem is érintettük, mert egy növényevő ember a belőle távozó salak által csak átadja a felvett energiákat a környezetnek, nem úgy, mint a többiek: rengeteg gyógyszermaradvány, hormon, savas trutymó és más, ami kereng ezeknek a drága testeknek a belsejében... Pl. egy bombanő... Kívül pompa, belül trágyadomb, de még ha az volna, mondjuk, mint a lócsalád által leadott "termék", de méreg kupac. Ki kell próbálni, mit tesz a mindenevő "maradványa" a növényekkel!
Stb-stb...
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2016. nov. 27., vas. 21:22

Köszönöm igaz elég lett volna csak a konkrét kérdésre válaszolni:) nem derült ki számomra ha mondjuk egy növény értéke magában mondjuk 100 egység ,és ha turmixoljuk akkor kb 80-lesz vagy 50 vagy 0 az eredetihez képest?
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2016. nov. 30., szer. 18:53

Szia Laci!
A kérdés eléggé... Szóval ezt senki sem fogja megmondani, mert nem lehet. A fogyasztó, a növény frissessége, hőmérséklete, a növény fajtája, a víz (desztillált vagy forrásvíz, milyen pH-jú, mennyi) és az edények anyaga, a turmixgép fajtája, fordulatszáma, a kelyhének anyaga (műanyag, vagy üveg), a tárolásra használt edény, a tárolás időtartama. Hűtés vagy langyos hőmérsékleten tartás stb. A fogyasztó étkezési kultúrája (rögtön lehúzza, vagy "megrágja")- Ezer dolog befolyásolhatja. A lényeg, hogyha valaki csak "kiegészítésképpen" fogyaszt ilyesmit, semmi különösebb haszna nincs, hacsak az nem, hogy rendszeressé válhat és folyamatosan a növények felé orientál.
Egyébként meg ne gondold, hogy csak neked írom a hozzászólásaimat. Már az is eredmény, hogy egyáltalán valaki benéz ide...
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2016. dec. 7., szer. 22:27

Köszönöm amúgy a doki azt mondta turmix után egy zöld lötty lesz belőle kimérte,lemérte.Más: vedd meg a Hogy ne halj meg könyvet szerintem faszább mint a China Study tort ül a mai táplálkozás felett,csak a növények,és gyümik illetve 1000 tanulmány ami igazolja alapmű!
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2016. dec. 26., hétf. 17:01

Szia Laci!
Lassan már csak mi ketten leszünk. A két szélső a csapatban...
Kösz, hogy szóltál. Majd megnézem.
Szia
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2017. jan. 2., hétf. 20:26

Okés amúgy a fűszerekhez mit szólsz sok nafta van bennünk?Pl kurkuma,gyömbér,oregáno etc etc,fahéj,szegfűszeg!
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2017. jan. 8., vas. 10:08

Szia Laci!
A fűszerek szárítva erősebbek, ezért jobb friss formában, salátára. Némelyik (bors) veseártalmat, gyomorbántalmakat okozhat. A majoránna, bazsalikom, kakukkfű salátába, és/vagy légúti fertőzések megelőzésére/kezelésére, a rozmaring főleg főtt-sült dolgokra, amikkel mi nem élünk, és vérnyomáscsökkentésre, a gyömbér, teába légúti panaszoknál, megfázáskor, hideghatás után, a pirospaprika salátába, paradicsomhoz, a fokhagyma/torma salátába, gombásodás ellen, tartósításhoz, köménymag teába, salátába paradicsomhoz, stb A szegfűszeg, fahéj inkább kásákhoz, amit szintén nem eszünk, vagy esetleg alma/körteturmixhoz, banánhoz erjedésgátlónak. Az erős paprika kerülendő, mert szintén árt a vesének gyomornak.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2017. jan. 18., szer. 22:52

Hmm mondjuk most vab tele a média,hogy több évtizedes tanulmány folyt aaról aki erős paprikát evett hetente 3-szor tovább élt és 14%-al nagyobb eséllyel vagy valami ilyesmi,kurkuma( csak bors mellett) meg csodaszer:) Ja holnap jön meg alila édesburgonyám atom étel párolva olivaolajjal fogom enni:) PS:Gabi bá megvetted a hogy ne halj meg könyvet, rád férne szerintem!
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Dóra » 2017. jan. 31., kedd 11:40

Az tényleg nagyon jó könyv, én épp most olvasom :-) Itt akciós:
https://www.lira.hu/index.php/hu/konyv/ ... e-halj-meg
Dóra
Írogat
 
Hsz: 105
Csatlakozott: 2012. feb. 18., szomb. 14:33

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég

cron