80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2017. feb. 1., szer. 13:11

Szia Laci!
Mármint, a bors, erőspaprika, meg az édesburgonya?
A könyvben ilyen csodareceptek vannak? Sürgős választ kérek! Mert akkor Isten őrizz, hogy megvegyem...
kovigabor@tulalo.hu ide írj! Már gondolkodtam rajta, hogy megveszem. Így voltam a csodás "paleo étrenddel" is. A feleségem végül valahol vett egyet, én nem szerettem volna, de aztán beleolvastam, megértettem a logikáját (azt a keveset) és aztán már ott porosodik valahol a lakásban. Tehát, sürgős választ kérek!
Én meg ajánlgatom mindenfelé... Az első fejezetet letöltöttem, mert az teljesen megfelelt annak, amit úgyis tudok. Ha többi már ilyen, mint kivettem (bár ne úgy lenne!), akkor kösz. Már elég is.. Remélem, egyébként hamarosan a neten is olvasható lesz - így szokott lenni.. Valaki valahogyan lenyúlja...
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00


Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2017. feb. 1., szer. 13:33

Vedd meg bátran Dóra is ajánlja,biztos van benne nyílván olyan is ami nem smakkol nálad ,de kb 85% fasza Te is egyet értesz vele és nem kevés kisérlet van benne amiről nem is hallottál:) ha elolvasod és azt irod pénzkidobás volt elutalom neked az árát:) ne kell beszarni vedd meg,teljes értékű növényi táplálkozást isteniti röviden
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2017. feb. 1., szer. 18:50

Szia Laci!
Kösz a gyors választ! Nem is hittem, hogy ennyit nézed az oldalt...
Már csak az a 15% százalék érdekelne. Hiszek neked, ami az ajánlást illeti, naponta általában így is úgyis megvan, különösen a reggeli zöld lé után... Tehát, a könyv miatt visszatartom, ha már volt aznap..
Egyébként külön díjazom, hogy képes volnál adakozni egy szegény nyerskosztosnak... Úgyis hányni jár belé a lélek...
Tehát: Főtt, vagy nyers? Ha a könyvkiadónak dolgozol, akkor is ennyit megérdemlek... (?)
Várom a választ!
Egye fene, itt is jó lesz..
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2017. feb. 1., szer. 21:22

Gabi basszus de tényleg már,24 éve az építőiparba dolgozom könykiadás környékén sem voltam,és vagyok,pusztán azért ajánlottam mert nekem nagyon tetszett tanulságos volt,sok eddig nem tudott dolgot tudtam meg,bár lehet hogy Te sokkal több mindennel vagy tisztába,ezért is lennék kiváncsi a véleményedre,pusztán csak szakmailag.Hogy miért? Azért mert akármit is irtunk egymásnak azért a szakmai tudásodat elismerem ,értékeltem mindig( Rati,Iván és mások mellett)Na nem a túlélő baromságot mert azért sokkal kevesebbért is ólmot öntöttek anno emberek fülébe:) Ha nem akarod nem olvasod semmi harag.Amúgy nem ennyire fekete/fehér,hogy nyers vagy főtt,de hogy ne térjek ki előle nagy részébe nyers persze de nem csak ez alényeg,és épp ezért kéne elovasnod.Nekem megér pár ezer forintot ha mondjuk valamit szakmailag megcáfolsz,és ezzel esetleg segítesz nekem v agy másoknak ennyi szeva!
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Dóra » 2017. feb. 2., csüt. 9:07

Attól még érdemes elolvasni, hogy főtteket is ajánl és fűszereket. Nyilván én sem fogadom meg minden szavát, de nagy százalékban olyan hasznos dolgokat ír, amit a nyersezésben is érdemes megfogadni. Szinte semmilyen írás, könyv nincs, ami szóról szóra betartandó lenne. De ez végre olyan, aminek tényleg van megalapozott háttere. Emellett érthető és még szellemes is.
Dóra
Írogat
 
Hsz: 105
Csatlakozott: 2012. feb. 18., szomb. 14:33

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2017. feb. 3., pén. 9:03

Sziasztok!
Nekem az első fejezet tetszett. Amiket írtok, az is elég. Ha látom, beleolvasok, és csak azután veszem meg. Sok olyan könyv volt, amiből tanultam, de még ott a boltban. Ha Pesten járok, feltétlenül megnézem.
Laci! Azt hittem, érted a viccet.Dehogyis gondoltam, hogy te a könyvkiadónak dolgozol. Már így is nagy erény, hogy ide írsz, nem azért, mert az építőiparban dolgozol, mert sokakat ismerek, akik szintén, pl. a szomszédom is, akik nagyon rendes gyerek, bár nyomja a disznót is rendesen.
Szóval sejtem a könyv jellegét, és meg fogom nézni. Köszönöm az infót! Egyébként is, megvehetem még olyanoknak is, akik most kezdik. Így is van egy csomó könyvem, amit már nem olvasok, de néha belelapozok, ha valamit elfelejtettem. Különben meg én is írtam egy életmód könyvet még a Ferencsik időkben, és abban is van egy csomó főtt recept, de főleg gondolkodásmód. Sok hasonló szöveg, mint ebben a könyvben.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2017. feb. 3., pén. 14:51

Okés vettem a lapot,ha Pesten jársz szólj,írj anno azt tanultam meg ha az ember bemegy egy könyvesboltba soha nem véletlenük emel le egy könyvet,mindig az kerül hozzá ami akkor neki épp szükséges.Majd ha eljön az ideje belelapozol.PS:amúgy a Bicsérdy majd 100 évs könyve most jelent meg megint új kiadásba ott állva majdnem felét el is olvastam megint:) Ami még érdekes könyv és ajánlom Dórának is a : Böjtdiéta ugye a régiek tudták mennyi mindenre jó a táplálék megvonás,de most a legújabb kutatások,ill kisérletek fényébe ismét igazolást nyer hogy nem zabálj mindig,és főleg ne állandóan.Itt egy átlag embernek is betartható 5+2 rendszerről ír amikor kinevezz két napot( Hétfő meg csütörtök) és ezeken anaapokon 24 óráig nem fogyaszt szinte semmit( 600 kaloria megengedett 1 étkezéssel maxÍ) igazából nekünk ez abból a szempontból nem érdekes mert gondolom senki nem kövér itt:) hanem hogy halandó ember is betudja tartani és rengeteg jótékony hatása is van a szervezetere etc etc etc.Uff én beszéltem.

PS:Gabi bá megfogsz utálni azért lilaédesburgonyát párolva csipegetek biót magyar család termeli hasonló szaki mint Te.:)
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2017. feb. 4., szomb. 12:21

Szia Laci!
Ennél jobban embert nem lehet utálni (egy fenét!)..
Sőt: gondoltam rád, hogyan lehet, hogy éppen Te maradtál is állandó figyelőnek? A többiek... na nem kritizálok senkit, mert a civilizáció elsősorban tudatrombolás, természetpusztítás. Miért lenne ez itt másként? Szóval, benned azt hiszem még van egészséges hit és érdeklődés, ami nagyon dicséretes tulajdonság. Ha megyek Pestre, megadom a számomat, és találkozhatunk, ha éppen ráérsz. Nálam nincs korlát, előítélet, miegymás. Nem röstellek tanulni bárkitől. Ez volna a lényege ennek a fórumnak is. A böjt dolgában biztosan ismered Paul & Patricia Bragg: A böjt csodája c. könyvét. Az öregről már sokat írtam, kb 100 éves korában megették a cápák. Ha nem így lett volna, még mindig élne. Ha nem te, talán másvalaki még használhatja az infót.
A "Szigorúan bizalmas"-ban, Új-Guineában élők között ez alapétel (édesburgonya). Mi is fogyasztottuk egy időben - reszelve, salátában. Jobb, mint a csülök vörösborral.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2017. feb. 5., vas. 22:19

Okés Gabi bá biztos sokkal inkább Én tanulnék tőled azért:) Más: minél élénkebb szinű valami annál egészségesebb,Isten nagy találmánya éppen ezért a lila édesburgonya:) igazából az érdekes az az,hogy most kezdenek véget érni csomó hosszabb távú kisérletek amik több tízezer eemberen és akár évtizedekig is tartottak.És ezeknek az eredményét nem nagyon lehet figyelmen kivűl hagyni.Hellyettünk tesztelték le a dolgokat nekünk nem kell végigg csinálni hanem le kell vonnunk a konzekvenciát ennyi szerintem.Nagyon sok oylan növény van ami meglepő módon nem nyersen a leghasznosabb,na de ehhez kellett jó pár év mire kiderült,paradicsom is olyan hogy paradicsomlé formájában sokkal hasznosabb mint magába etc etc.Ki gondolná a sima háziasszonyok közül hogy a brokklikrémlevest úgy kell csinálni hogy felvágod és 40 percig nem bántod azelatt a sulforán termelés beindül,ennélkül szart sem ér a broki.Vagy ha már felvágtad és megfőzted akkor adjál hozzá örölt mustármagot ami beinditja azonnak a sulforát termelést etc etc.
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2017. feb. 5., vas. 22:20

bocsi kihagy a klvaiatura borzalmas az írásom:)
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2017. feb. 8., szer. 8:51

Szia Laci!
Mindezt a könyvből tudod?

Már egy csomó fazekat kivágtunk...,
Azért még van bőven.
Van egy fontos mondat azt hiszem az Enzimtáplálkozás-ban:
A főtt étel fokozza a hormontermelődést.
Hogy ez mit jelent?
2 dolgot:
- Rohadt jól érzed magad, mikor eszed
- A hormonrendszered egy lépéssel közelebb kerül az összeomláshoz...
Az élet nehéz...
De mindent meg kell próbálni. Én kezdettől fogva a RA ellen küzdök, mint többször írtam. Eddig a nyersek segítettek a legtöbbet. A főttektől mindig egy idő után megkavarodott az emésztésem, és fokozódtak a kellemetlen tünetek. Az biztos, hogy annál nehezebb ezt kibogozni, mivel minden nappal öregebb lesz a test. Talán azon kell leginkább dolgozni, hogy minél kevesebb mutáns sejt szülessen.. Elvben a géneken javítani is lehet. Nem kamu: a szilícium-dioxid (kovaföld) tényleg beindít valamit. A szőrzetem sűrűbb és növekszik... Sötétebb színű... Akkor megvan az ember evolúciójának a következő lépcsője?? Minden viccet kizárva, küzdünk, de tényleg csak évtizedek múltán lehet lemérni bármilyen változásnak a pozitív, vagy negatív voltát. A probléma középpontjában az ember áll. Ki az, akit hitelesnek lehet tekinteni??
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2017. feb. 9., csüt. 20:18

Hmm nem tudom Gabi bá,ami nekem furcsa hogy a fűszerek élettani hatásról nagyon keveset olvasni,pedig rendkivül nagy potenciál van bennünk.Max a kurkuma+bors kombiról olvasni meg aszegfűszegről,fahéjról,de több ezer fűszer van.Nem rég voltam a fűszerésznél borsból van vagy 30 fajta nem is beszélve az egzotikus fűszerekről.Olajok,és a csírák is kemények főleg a csíra 4-6* annyit ér mint a sima zöldség.Mondjuk Gabi bá ha csak csírákat enne az ember változatosan,akkor el lehetne hagyni a zöldeket,zöldségeket? Sogórank küldtem egy cikket aki Amerikába él,hogy ott kb 350 dodóért lehet telomér hosszt méretni vazze,és akkor kiderül mennyi az annyi:) Ja és a könyv írja a telomért is lehet hosszabítani !!!! Most nem ugrik be mitól de majd megkeresem.
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2017. feb. 9., csüt. 20:22

Hamár hormontermelés: volt tavaly egy időszak amikor kurva sok algát toltam( egy 4-féle algából valót) 3*3-mat naponta,aztán túltoltam mert túlműködik lehet a pajzsmirigyem,igaz a vérvétel lelet tökéletes de az ultrahang kis strumát mutatott ki vazze,tehát a jóddal is vigyázni kell,mondjuk ilyen vadbaarom kevés van mint Én,mert túényomok mindent:) anno 14 banán 15 alma és kiscsillió mást zabáltam egyszerre,na akkor mondjuk nem is volt bajom:-)
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2017. feb. 10., pén. 19:09

Szia Laci!
Micsoda híreid vannak??
A kisebbik fiam elvesztette a telo-ját. Mér'? Mer' kiesett a zsebibű, de meglett...
Ha a tudomány felkap valamit, akkor az fel van kapva, és máris dől a zsozsó..
A fűszerek..
A máj nem nagyon ujjong ezekért. A borsot 25 éve nem esszük, mert a vesét károsítja.
Vannak, amik beleavatkoznak a hormonrendszerbe (rozmaring), ezek valahol alkaloidákat tartalmazhatnak, csak vigyázva! A nyálkahártya könnyen megsérül, és akkor nehéz kikeveredni a különféle köhögéses tünetekből. Mi is megpróbáltunk az elején mindent.
Nem az a lényeg, hogy valami ellen együnk, hanem, hogy valamiért. Ugyanez a helyzet a csírákkal is. Ha azt akarjuk, hogy sok fehérje legyen bennünk... Miért? Mert testépítünk... Az nem a legjobb móka. A csírák megint tartalmaznak alkaloidákat. A zöld levelek, és néha egy kis jófajta olajos mag, de talán némi alakor csíra elmegy. Nekem még nincs, de iszonyú nehéz szerezni. Egyszer megpróbálom.
De a kíváncsiság jó dolog. Akkor érdekes az újjal való próbálkozás, ha a ember teljesen egészséges (olyan nincs). Mindent csak óvatosan, kis lépésekben.
A pajzsmirigy túlműködés azért van, mert kevés a jód. Sok vért kell átmosni, mert hiányzik a jód. Ha van elég, akkor nem kell neki erőlködni. De vannak másfajta pajzsmirigy problémák is. Ha valaki B, vagy AB vércsoportú, a teste felhalmozza a jódot, de a vegyi jód is bennmarad a testben. A szervezetnek szüksége van a jódra, de az organikusra. Viszont másrészről, tele van jóddal, és képtelen felvenni az organikus jódot. A 0-, és A vércsoportúaknál gyorsan eltávozik a jód, ha pláne az ember káposztaféléket zabál. Talán sok brokkolit ettél.. Mondod, hogy mindent tömsz. Nem helyes. Itt már elmeséltem, hogy az elején egy alkalommal egész napos dolgom volt, és elvittem magammal egy egész káposztát. Visszafelé már nem volt belőle. Előtte is sok káposztát ettem, lila hagymával és olajjal. Egyszer borotválkozás közben a gigámon két oldalt jókora dudort találtam. Elmentem a Ferencsikhez: "Ez bizony golyva!" Hazamentem, és akkoriban a dr Török Szilveszternek barna színű jódcseppjei voltak. Gyorsan vettem egy üveggel, és kiskanalanként elfogyasztottam egy hét alatt. Kiderült, hogy csak cseppeket kellett volna bevennem belőle... De a golyva 1 hét alatt visszahúzódott. 0-ás vagyok. A jód a keresztesvirágúakkal együtt távozik a szervezetből. Ezért a káposztafélékkel óvatosan! Mostanában dr. Török Szilveszter "kék jód" cseppjeit használjuk. Napi 3 csepp elég. A pajzsmirigyünk rendben. Az élet nehéz.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2017. feb. 11., szomb. 19:49

Na Gabi bá először is köszönöm a helyzetjelentést.Már itt elvéreztem mert a golyva azt gondolnám hogy túlmüködéstől van ami meg a sok jódtól lenne ugyebár.De olvastam lehet agolyva alulmüködéstől is,de akkor hogy a bánatba derül ki biztosan hogy akkor mi a helyzet.Amit eddig tudok az ez ultrahang ezt mutatta:


pajzsmirigy bal lebenyben 7 mm és 15 mm nagyságú strumagömb látható,jobb lebenyben 9 mm,6 mm és 7 mm nagyságú.Javsolt pajzsmirigy labor paraméterek meghatározása és endokrinologiai konzilium

Vérvételnél meg minden tökéletes egyedül a reverz t3-ra kell várni,tökéletes az össz tesztoszteron,és a kortizol is.

Igazából lehet úgy túlmüködés( vagy alul) hogy a laboreredmények tökéletesek? illetve mi az ami megkülönbözteti bizonyosan hogy alul vagy túl müködik valami?

Más:érdekelne a máj és fűszer hatásai kicsit részletesebben,na meg úgy általában a fűszerek hatása a szervezetre van valami irodalom róla Gabi bá? alkaloidák is érdekes dolgok,hmm sok csírát ettem,eszek sok brokkolit is,hmm mondjuk tényleg egy csomagba kellene nézni a dolgokat mit javít és mit ront el a testben,sok minden jó dolog van a csírában de ha ezek szerint van rossz is akkor.... Nem testet építek csak gondoltam fasza nem kell megenni annyi növényt,mert a csírában hatványozotabban benne van.Azt viszont nem értem nincs csíra lobby akkor erre miért nem hívják fel afigyelmet,?? A könyvben olvastam hpgy pl a lucernacsíra az egyik legveszélyesebb mert arepedésekben megtelepszik sok baktérium etc etc. tehát kéne egy kis fejtágitás Gabi bá fúszerekről,csírákról miegymásról:)
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég

cron