Vegi Találkozók

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. jún. 6., hétf. 11:41

részemről szuper élményekkel zártam a tegnapi napot! mind a programok, mind a veletek való találkozás nagyon jó volt! megismertem három új veg-est, és nagyon jó előadásokat hallgattam, közben finom vegi kajákat ettünk. kell ennél több? :D 8) :oops:
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


HozzászólásSzerző: mandula » 2005. jún. 6., hétf. 17:28

Nagyon örülök, hogy én is ott lehettem vasárnap, és megismerhettelek benneteket! és jó volt látni azt is, hogy ilyen sokan vagyunk
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: manu » 2005. jún. 6., hétf. 22:13

Sziasztok!

Én is örülök,hogy újra láttalak benneteket(Norci,Vegetariana)
De aztán nagyon elkerültük egymást :(

Nagyon jó volt az egész fesztivál,színvonalas programokkal :D

Remélem mihamarább találkozunk megint.
Avatar
manu
Írogat
 
Hsz: 54
Csatlakozott: 2004. dec. 27., hétf. 1:00
Tartózkodási hely: Pesterszébet

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2005. jún. 7., kedd 5:54

Boldogságot!


Nem ismételni akarom magam, de szombaton a Városligetben lesz az Egészség Fesztivál, ahol kint leszek a Civil Rádióval. Mindenkit szeretettel várok. Még beszélgető társnak is, hiszen minden órában élő bejelentkezés is lesz.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

HozzászólásSzerző: vegetarianna » 2005. jún. 7., kedd 7:59

manu írta:Sziasztok!

Én is örülök,hogy újra láttalak benneteket(Norci,Vegetariana)
De aztán nagyon elkerültük egymást :(

Nagyon jó volt az egész fesztivál,színvonalas programokkal :D

Remélem mihamarább találkozunk megint.


Szia!

Hát, igen! Igaz, amit mondasz, még jó, hogy bepótolható. Lásd Boldogság izenetét.

Tényleg színvonalas volt, bár az index fórumán, amit Norci meglátogatott igen szépen "lehúzták". (Egy Vik nevű hölgyemény.) Nem gondoltam volna, hogy van, akiben a sok érdeklődő negatív érzelmeket kelt... :roll:

Napfényes Napot!
Anna
Avatar
vegetarianna
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. jún. 7., kedd 9:20

igen, asszem ezzel el is ment a kedvem az indextől... igazából azt nem értem, hogy ha valaki alapjában negatív, és mindenben azt látja meg, akkor miért nem marad inkább csöndben... fröcsögésre nincs szükségünk, mivel mindannyian olyanok vagyunk, akik a világot inkább előre vinnék, mint hátra, és az így nem valósítható meg, ahogy ez a vik csinálja. :!: mert ha még építő lenne a kritika, azt mondom, ok, az használ...

manu, nagyon kár, hogy utána teljesen elkerültünk, jó lett volna még dumcsizni! :-(
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Ati » 2005. jún. 7., kedd 13:03

Az indexnek megvan az a hátránya, hogy nem igazán zárt társaság, egy ember 30 különböző álnéven tudja kelteni a hangulatot. Nem érdemes vele foglalkozni. :) Pár nap, és beírja majd, hogy bezzeg ő tud egy sokkal jobb rendezvényt. :)
Avatar
Ati
 
Hsz: 3
Csatlakozott: 2005. jún. 1., szer. 0:00
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. jún. 7., kedd 16:14

még szerencse, hogy nálunk ilyenek nincsenek... hálát is adok Istennek!
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Zoroastro » 2005. jún. 8., szer. 17:23

Norci írta:igen, asszem ezzel el is ment a kedvem az indextől... igazából azt nem értem, hogy ha valaki alapjában negatív, és mindenben azt látja meg, akkor miért nem marad inkább csöndben... fröcsögésre nincs szükségünk, mivel mindannyian olyanok vagyunk, akik a világot inkább előre vinnék, mint hátra, és az így nem valósítható meg, ahogy ez a vik csinálja. :!: mert ha még építő lenne a kritika, azt mondom, ok, az használ...


Szerinem nem olvastad el figyelmesen (ill. tegnap reggel is írt még pozitív javaslatot), mivel Viki nem a rendezvényt, hanem a szervezést kritizálta. Én nem voltam ott, de a Napfényes A. egyik oszlopos tagja, Adept is elismerte, hogy lehetett volna jobban is szervezni. De hát kérdezzétek meg erről Jablkot és Boldogságot.

Az index-szel sokkal inkább az a baj, hogy a nyílt vega topikban eléggé összekülönböztünk egy vega nővel és egy nem vega vegyészmérnökkel (akik a tudomány mai állása szerint akarnak nézni és felfogni minden táplálkozással kapcsolatos dolgot), és most ők egy külön klubot szerveztek.
Hát sebaj, nekünk azért megmaradt a régi, ahová a csatlakozás feltétele a vegaság. Igaz, hogy nem is csupán csevegésre meg vitára használjuk, utóbbit ha lehet, mellőzzük (még ha nem is értünk mindenben egyet). :wink:
Avatar
Zoroastro
 
Hsz: 3
Csatlakozott: 2005. márc. 31., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: vegetarianna » 2005. jún. 9., csüt. 8:02

Kedves tagok!

Tegnap bédobtak hozzánk egy utazási ajánlatot.

Siófoki szállodák szerepelnek a kínálatban, és noha a honlap kicsit hmm.
nem túl bizalomgerjesztő, nem rosszak az árak, ahhoz képest, hogy díjtalan használatot biztosítanak sportpályákhoz, medencéhez, szaunához.
Mit szóltok hozzá?

http://www.willistours.hu


Akár a fiataloknak, akár a családoknak szóló részt érdemes megnézni, hiszen
1. Mi örök fiatalok vagyunk...
2. Meg még egy nagy család is vagyunk!
:lol:
Avatar
vegetarianna
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. jún. 9., csüt. 10:12

kedves zoroasztro!

amikor én ezt írtam, még nem szerepelt a javaslata az indexen. azóta már olvastam, hogy a mögötte lévő rét jól jött volna, stb.

nekem a szervezés és maga a rendezvény szorosan összekapcsolódik, egyik a másik nélkül nem lesz jó. :? olvastam adept hozzászólását is, és tudom, hogy mire gondolt, amikor azokat a sorokat írta. valahol neki is fájt, hogy több száz (!) ember lelkiismeretes, önkéntes és odaadó munkáját valaki így minősíti. ráadásul szerintem viki túl nagy hangsúlyt fektetett a külsőségekre, olyanokra, amik nekem pl fel sem tűntek, nem tartottam fontosnak, sőt, nagyon örültem neki, hogy "tülekedés" van, hogy ilyen sokan voltunk!!! minden egyes ember fontos, aki ott volt, függetlenül attól, hogy túlsúlyos-e vagy nem... mivel mindannyiunk elkezdte valahol, nem gondolom, hogy szégyenkeznie kéne bárkinek is azért, mert ott tart, ahol, de az, hogy eljött a rendezvényre, a változtatás szándékát jelzi! ezen kívül azért van némi alkati kérdés is a dologban, én is vegán vagyok, mégsem fúj el a szél... :oops:

szintén külsőségnek gondolom a pecsa állapotán vajúdni, mert nyilván nem a szervezőkön múlt, hogy ilyen állapotban van, és az sem, hogy az anyagi lehetőségeik nem engedtek meg egy luxuskategóriás rendezvény lebonyolítását. lehet, hogy egy szuperül feldíszített, milliókért kibérelt villában vörös szőnyegen sem éreztük volna jobban magunkat... sőt, engem az feszélyezett volna. nekem sokkal többet jelent a tartalom, mint az ilyen dolgok. és abban nem volt hiány, mert a hangulat nagyon jó volt, látni lehetett az embereken, hogy boldogok, mindenki mosolygott, jól érezte magát. az előadók szuperek voltak, minden gördülékenyen ment, a témák is nagyon jól voltak megválasztva, tehát minden ideális volt szerintem.

szóval összegezve a dolgokat lehet, hogy nem mindenben a negatívumot kellene meglátni, hanem az igazi értékeket... a külcsín-belbecs relációjából én inkább az utóbbit választanám :oops:
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: vegetarianna » 2005. jún. 10., pén. 8:16

Sziasztok!

Lehet dörzsölni a tenyereket:

IX. Vegetáriánus Fesztivál
Szervező: Egészség-vár Alapítvány
Helyszín: Budapest 1165 Erzsébetligeti Színház
Kapcsolattartó: Jakus Orsolya
Elérhetőség: 06209223379
Időpont: 2005. 08. 27.
Leírás: A rendezvény neve: IX. Vegetáriánus Fesztivál – nem csak növényevőknek! A rendezvény időpontja: 2005. augusztus 27-28. 10-18 óra, illetve szombaton este utcabál! A rendezvény helyszíne: Budapest, Erzsébet-liget (XVI., Hunyadvár u. 43/d) az Örs vezér tértől 10 percre. Az országos szintű program szervezője az Egészség-vár Alapítvány. Rendezvényünk célkitűzése, hogy megismertesse a vegetáriánus táplálkozás különböző változatait a hazai közönséggel. Szeretnénk, hogy a nagyközönség megismerkedhessen a növényi étrend előnyeivel és egészséget megőrző hatásával, a vegetáriánus emberekkel, életmódjukkal, döntésük okával. A vegetáriánusok mások, mindig egy kicsi érthetetlenség veszi őket körül. Nem csak Magyarországon, de a fejlett nyugati társadalmakban is, hiszen egy életen át lemondanak a húsok és a halfélék fogyasztásáról és élvezetéről. Többféle oka (vallási, erkölcsi, egészségügyi, gazdasági, stb.) lehet annak, hogy valaki vegetáriánus legyen. Ismerünk vallási indíttatású (hinduk, trappisták), keleti filozófiát-mozgalmat követő (jógázók) vagy egészséget fontosnak tartó és azért tenni is akaró (ún. „hétköznapi”) vegetáriánusokat. A kép tehát rendkívül színes. Ám ha vegetáriánussal találkozunk, akkor nekiszegezzük a kérdést: Mit eszel egyáltalán? Jól tudsz egyáltalán lakni? Nem lesz bajod tőle? Hogyan jutsz vashoz, B12-höz, teljes értékű fehérjéhez és más fontos tápanyagokhoz? Mik is ezek az okok, ami miatt valaki a táplálkozás ezen formáját választja?

Akkor találkozunk?
:lol:
Avatar
vegetarianna
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. jún. 10., pén. 10:18

én benne vagyok!!! :D
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. jún. 9., pén. 7:07

Ki lesz ott a Napfényes Fesztiválon?
Nem csinálunk találkozót? :)
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. jún. 24., szomb. 20:35

Jól emlékeztem, hogy idén máshol lesz a vegi találkozó: konkrétan az Almássy téri szabadidő-központban.
http://www.egeszsegvar.hu/index.php?opt ... &Itemid=27

:)
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

ElőzőKövetkező

Vissza: Programok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron