Babák táplálása

Családi reakciók, vegetáriánus párválasztás, anyaság, babázás, gyermeknevelés

HozzászólásSzerző: flower » 2005. máj. 8., vas. 18:13

Jaj, már megint... el sem olvasom. Csak felbosszantom magamat vele. Akinek nem bírja befogadni az agya, hogy a hús szar, sajnálom. Az etikátlan,ha dögöt etetnek a gyerekkel! A gyerekkel nézessük végig, hogy milyen az,ha a tányérjára hús kerül, mármint a folyamatot. Az állatból egy darab húsig a lépéseket. Sírni fog! Nem akar majd húst enni.
Ha azt akarjuk,hogy gyerekünknek a következő bajai legyenek: rák, szívproblémák,magas vérnyomás,diabétesz,vesekő,epekő, asztma,csontritkulás stb... akkor csak adjunk neki húst és társait tejtermékeket is és sok tojást is! Minél többet! Nehogy vitaminhiány alakuljon ki! Adjunk még neki naponta egy centrum juniort is, biztos,ami biztos! Abban van ám a vitamin!! Így aztán marha egészséges lesz a gyerekünk,hiszen mindent felzabáltatunk vele, ami e Földön terem!
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00


HozzászólásSzerző: flower » 2005. máj. 8., vas. 18:20

Na azért mégis megnéztam. Ez ugyanaz a szar szveg,ami már a velveten is volt. Az okos kutató egy éhező Afrikai helyen végezte a felméréseket,ahol a gyerekek nem vegik voltak ,hanem éheztek. De ezt is már kitárgyaltuk.
Aki erre a fórumra téved, és nem vegi és az akar lenni, de még vacilál, annak javaslom (ha tud angolul) hogy nézze meg ezt az oldalt: www.pcrm.org
Magyarország ebből a szempontból is le van maradva. Így kénytelenek vagyunk a külföldi oldalakat böngészni. :?
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

6 h

HozzászólásSzerző: jtkata » 2005. aug. 31., szer. 23:12

Sziasztok!

Most járok itt először, igyekszem összegyűjteni a már korábban közzétett infókat, de addig is elmesélem milyen szél fújt erre:
Én 3 éve nem eszem húst, sőt 2 óta egyáltalán semmilyen állati eredetű fehérjét ( ez alól sajnos kivétel volt a várandósságom 9 hónapja, mert behűlyítettek és tejfölt & sajtot ettem :( ), a férjem is csak akkor, ha valamelyik anyukánál vendégeskedünk, de mivel ez havonta, másfél havonta egyszer fordul elő, kibírom :? De a lényeg, hogy itthon egyáltalán nem ( szándékosan biztosan nem ) fordul elő semmi olyan, amnek köze van a halott állatokhoz ...

Na, de hogy a lényegre térjek, márciusban megszületett a kislányunk. Eddig minden nagyon szépen alakult Vele, gyönyörű, egészséges baba és mostanában kezdjük a hozzátáplálást ( kizárólag anyatejen élt a drága ezidáig ), és itt a bibi, mivel a gyerekorvosunk rá akar venni ( nem is fogad el más alternatívát ), hogy minimum vadhúst vagy pulykát adjak a gyereknek. De én nem akarom!!!!!!!! Úgy érzem bemocskolnám a tiszta kis szervezetét a hússal ... úgy érzem Eszternek is az lenne jó, ha nem enne sem húst, sem szárnyast, sem halat, sem tejterméket stb. Ezektől csak beteg lenne ...
Kinek mi a tapasztalata ez ügyben?
Mondom, visszaolvasom a korábbi bejegyzéseket, de ha van valakinek véleménye, ossza meg velem!

Köszönöm és bocsánat a hosszas bevezetőért, kicsit elkalandoztam az eredeti témától ... de így este 11 felé talán elnézitek nekem :)

Jó éjt!

Kata

http://www.nagyfam.hu
Avatar
jtkata
 
Hsz: 2
Csatlakozott: 2005. aug. 31., szer. 0:00
Tartózkodási hely: Pécel

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. szept. 1., csüt. 12:45

Szia Kata!

Tetszik az oldalatok, vagyis inkább ti, így vegásan.
Oláh - Kállai - Vadnai Reformkonyhájában írnak a gyermek táplálásáról. Vegetáriánus, ők még írják a tojást és tejet is, de nyílván aki nem óhajtja, az nem adja, a tápláló növények elegendőek, jobbak. Persze olvassatok ennek jobban utána... a neten sok példa van, főleg angolul. Például van, aki nem ad feldolgozott ételeket a gyermekeiknek sem...http:\\TheGardenDiet.com. Mondjuk ehhez eléggé meg kell tisztulni, de szép példa.

Kitartást és minden jót kívánok! (a többiek nevében is, akik azért szóljanak hozzá, hiszen van itt papa, mama ;) )
Parsifal
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. szept. 1., csüt. 13:13

Gyors keresésem eredménye ez a két oldal vegán gyermekek táplálásáról. (még nem volt időm elolvasni.)

http://www.vegsource.com/parent/growing_vegans.htm
http://www.vrg.org/nutshell/kids.htm

Szerintem a sok főzött fehérjében gazdag babféle helyett inkább a nem hőkezelt tápláló magvak adásának kellene utánanézni. Mert abból épül fel a legjobban az ember, ebben hiszek.
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 1., csüt. 14:31

Ne vidd a gyereket gyerekorvoshoz! Mi köze van hozzá? Te jobban tudod (sőt csak te tudod igazán!!!) mi kell neki, hiszen te vagy az anyukája. Akkor jársz a legjobban, ha nem adsz neki állati fehérjét. Sőt inkább szoptasd még! Még csak március óta szoptatod? Szoptasd minél tovább! Egy évig legalább! Ne foglalkozz a dokikkal, ők nem tudnak semmit. Csak beleszólnak más dolgába. Ebben profik.
http://www.goveg.com/vegkit/preg.asp
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... 8?v=glance íme egy könyv,persze angolul. ha tényleg bele akarod ásni magad a témába. De rengeteg angol oldal van,nem kell könyvet venni rögtön.
Főtt kaját is adhatsz a babának, ne legyen nyerskajás, mert az sem mindenkinek jön be. Nem vagyunk egyformák. Hallgass a szívedre, a megérzéseidre és aszerint etesd. Semmiképp ne piszkítsd be a baba testét döggel!! Egyen a doki szemetet, ha akar.
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. szept. 1., csüt. 16:29

Miért tennél a lelkiismereted ellen? Mindig elborzaszt, hogy a babáknak már ilyen korán húst akarnak adni, még csoda, hogy megbirkózik vele a szervezetük. Ne szennyezd el a testét, ha elég nagy lesz hozzá, úgyis megérzi és eldönti, hogy kell-e neki.
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: jtkata » 2005. szept. 1., csüt. 22:06

Parsifal!
Nagyon köszönöm a kedves szavakat, jótanácsokat, a könyvcímet ( azt hiszem ezt be is tudom szerezni! ) és a linkeket is! Még nem volt alkalmam alaposabban megnézni őket, de remélem a hétvégén erre is jut majd időm!
Ami a magokat illeti, félek, azzal sem lenne egyszerű dolga a kicsi pocakjának ... de ez is egy lehetőség!
Ha akad még ötleted, javaslatod, ne hallgasd el őket! :wink:

Flower!
Neked is köszönöm, hogy reagáltál. Úgy érzem egy picit muszáj kiegészítenem a tegnapi mondókámat: a baba márciusban született, ezért tényleg "csak" azóta szopizik. Ezt nem is áll szándékunkban abba hagyni, bízom benne, hogy még nagyon sokáig tudom Esztert anyatejjel táplálni!
Továbbá, viszem gyerekorvoshoz a babát, mert meg kellett kapnia a kötelező oltásokat ( tudom, erről is megoszlanak a vélemények ) , szerencsére az elkövetkező 10 hónapban nincs műsoron újabb szuri. Én úgy érzem valamilyen szinten "szükségünk" van a dokira, hisz nekünk Eszter az első gyermekünk, a húsevéstől függetlenül nem árt, ha néha - néha látja szakember a gyereket, megláthat Rajta olyat az Ő gyakorlott szeme, amit a miénk ( kezdő szülőké ) nem, annak ellenére, hogy hiszem, az ösztöneink fokozottan működnek március óta és azokat nem lehet becsapni!
Jó Neked, hogy Te orvos nélkül mered nevelni a gyereke(i)det, megkérdezhetem milyen idős(ek), fiú(k) v. lány(ok)? Gondolom akkor születésük óta egyáltalán nem ettek semmilyen állati fehérjét?

Látod, én pont arra lennék kíváncsi milyen igazi ( nem csak könyvben olvasott ) tapasztalataitok vannak ez ügyben! Nem statisztikát akarok, hanem egy élő embert ( anyát - apát ), aki elmondja nekem, hogy ők is küzdöttek kétségekkel, de érezték, hogy ez a helyes út, netalán tán, még orvost is találtak, aki támogatta őket stb. stb.!
Egyébként Neked is köszönöm a linkeket!!

Mandula!
Nem fogalmazhattam elég pontosan, természetesen nem 6 hónaposan "kellene" elkezdeni a húsevést, hanem pár hónappal később ( bár ez gyakorlatilag mindegy, ekkor is, akkor is túl korán lenne ... ), de a lényeg, hogy mi csak a hozzátáplálást kezdtük el és nem az elválasztást. Egyelőre csak fel szeretnénk készülni a férjemmel együtt, hogy sok információ birtokában hozhassuk meg ezt a fontos döntést.
Valóban ez tűnik nekünk is jó megoldásnak, ha mi növényekkel indítunk és ha majd eljutunk odáig, Ő dönt, akar - e állati fehérjét vagy sem.

Megkérdezhetem Neked hány gyerkőcöd van?

Egyébként a lelkiismeret mellett ott van a felelősségérzés is ... nem könnyű, dejó annak, aki ilyen könnyen tudta meghozni ezt a döntést!
Köszi, hogy Te is elmondtad a véleményedet!
Avatar
jtkata
 
Hsz: 2
Csatlakozott: 2005. aug. 31., szer. 0:00
Tartózkodási hely: Pécel

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. szept. 1., csüt. 23:10

Szia!

Hm, mi a gyermekvállalás előtt álló generációt képviseljük, ezért még nincs gyerekünk. Egy barátnőm barátnője :) vegán volt már terhesen is és igy is nevelik a csemetét. Szerintem szuper lenne, ha velük fel tudnád venni a kapcsolatot.

Vadhús és pulyka?
Ennél a mondatnál leesett az állam. A doki bácsi csak a saját vágyait tukmálja a pácienseire. :(

Oltások csecsemőknek?
Ez is elég rizikós.
Ismered a Gyermekorvos nélkül c. könyvet? Nagyon-nagyon ajánlom figyelmedbe, szívesen kölcsön is adom.

Egyelőre ennyi, késő van. :)

Sok szeretettel üdvözlünk a veg.hu-n és csak így tovább!
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 2., pén. 11:26

Nincs gyerekem még. De majd akarunk a kedvesemmel. És tutira vegán lesz. Ezt már eldöntöttük. Totál biztos vagyok benne, hogy jó lesz. Sajnos senkit nem ismerek személyesen aki vegánul kajál és a gyerekei is. De a külföldi oldalakon annyi ilyet lehet olvasni. És mind pozitív tapasztalat. Olvastam egy vegán terhesség sztoriját, ahol a doki ilyeneket mondott a kismamának, hogy megöli a gyerekét, mert nem táplálkozik "megfelelően" aztán egy másik doki hallotta ezt, és megmondta, hogy teljesen rendben van az étrendje. Aztán volt vérvétel és a szkeptikus dokinak leesett az álla, hogy ilyen tökéletes vérképet még soha nem látott! :!: Aztán a cikk végén az anyuka azt a tanácsot adta, hogy nem kell senkinek elmondani hogy vegánok, vegetáriánusok vagyunk, mert csak felesleges bonyodalom és aggódás lesz belőle. Szerintem is.
Jablko engem is érdekel a gyerekorvos nélkül c könyv. Hol lehet beszerezni?
jtkata, igen gondoltam,hogy mivel csak márciusban született a babátok, csak március óta szoptathatod, nem úgy értettem, hogy "csak" azóta szoptatod. Hanem, hogy akkor még nem régóta szopik, és igyon csak anyatejet továbbra is.
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. szept. 2., pén. 12:16

Én egy Alexandra boltban vettem. Szupi könyv. Van benne az oltásokról is. Jó lenne összefogni és kiharcolni a szabad választás jogát.
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. szept. 2., pén. 15:28

Gyermekorvos nélkül - http:\\www.ketezeregy.hu

Jablko remekül összefoglalta a lényeget: "A doki bácsi csak a saját vágyait tukmálja a pácienseire."
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. szept. 2., pén. 18:12

Szia Jtkata! Én sem úgy értettem, hogy a lelkiismerettel el lehet intézni. Az orvosok elég jól el tudják bizonytalanítani azt is, aki csak saját magáért felel, gyerekek esetében meg sokkal nagyobb a felelősség,hiszen a szülő felel a kicsi egészségéért is. Nekem nincs még gyermekem, remélem, lassan szülők is hozzászólnak a témához.
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 2., pén. 19:50

Ezt a gyerekorvosos könyvet tuti megeveszem.
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. szept. 3., szomb. 14:18

Szia JTkata!

Mi is beoltatuk a vega leányunkat. de homeoptaikus szerekkel kompenzáltunk. S nem is lett semmi baja.

Ha a gyerekorvosod azt mondja, hogy egyen a baba húst (nem tudom hol laktok és milyenek a lehetőségek), akkor válts orvost. Olyan orvost, aki elfogadja, hogy így étkeztek!
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

ElőzőKövetkező

Vissza: Vegi család, gyerekek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron