Ropogós zöldségtorta

Ropogós zöldségtorta

HozzászólásSzerző: Organza » 2004. szept. 16., csüt. 7:40

Bevezető:
A tésztát kb 15 perc alatt hagyjuk felengedni. Megtisztítjuk, megmossuk és rózsáira szedjük a karfiolt és a brokkolit. A vastagabb szárakat meghámozzuk és darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és megmossuk. Hosszába félbe, majd negyedekbe vágjuk, majd éles késsel apró kockákra aprítjuk.
Hozzávalók:

300 g leveles tészta (pl. mélyhűtött)
1 kisebb fej karfiol (600 g)
250 g brokkoli
250 g sárgarépa

250 g koktélparadicsom
1 tk. vaj
szárított hüvelyes (lencse vagy fehér bab) a vaksütéshez
300 g tejföl
3 tojás
frissen őrölt bors
szerecsendió
liszt a tészta kinyújtásához
Útmutató:
Fazékbanvizet forralunk, majd a zöldségeket egymás után 4-4 percig blansírozzuk a sós vízben. A koktélparadicsomot leforrázzuk és lehúzzuk a héját. A blansírozott zöldséget szűrőbe tesszük, ,hideg vízzel lehűtjük, majd alaposan lecsepegtetjük.
A leveles tésztát enyhén belisztezett deszkán kinyújtjuk. A sütőt 200 fokra felmelegítjük.
Vajjal kikenjük a tortaformát, majd kibéleljük a tésztával. Óvatosan rávágunk sütőpapírt (lógjon ki a táljából) , és töltsük meg a lencsével vagy a babbal.
A tésztát a sütő középső részébe tolva kb 10 percig elősütjük. A formát kivesszük a sütőből, és a papírt a babbal együtt eltávolítjuk. zután a zöldségeket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A tetejét megszórjuk koktélparadicsommal.
keverőtálban habverővel alaposan elkeverjük a tejfölt a tojással, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
A tejfölös- tojásos keveréket egyenletesen a tortára öntjük, majd a sütő középső részében kb 35 percig sütjük. Kivesszük a formából és azonnal tálaljuk.
Tápérték info:
750 kcal
Organzawww.organza.tv
Avatar
Organza
Néha írogat
 
Hsz: 28
Csatlakozott: 2004. szept. 1., szer. 0:00


Vissza: Zöldséges ételek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron