Az oldalról

Fórumszabályzat. Fejlesztési ötletek, visszajelzések, problémák a veg.hu-val kapcsolatban

HozzászólásSzerző: gilice » 2004. nov. 13., szomb. 19:48

http://www.eatright.org/Public/Nutritio ... _19639.cfm
http://www.eatright.org/Public/Governme ... /17084.cfm

Találtam a neten megbízható forrást a vegetáriánizmusról! Kár, hogy egy magyar dietetikus azt mondja, hogy a húsnemevés káros, míg USA+Kanadában az ellenkezőjét! Sőt hozzá teszik, hogy aki vegetáriánus szeretne lenni, az keressen fel dietetikust, hogy tájokaztassa. Azt nem értem, ha ilyen tanulmányok vannak, nálunk miért tojnak az ilyesmire! A linkeket megérné szerintem az oldalra is kitenni..
gilice
Írogat
 
Hsz: 67
Csatlakozott: 2004. okt. 26., kedd 0:00


HozzászólásSzerző: Fuevo » 2004. nov. 15., hétf. 11:31

Kedves gilice,

Ezt az állásfoglalást emlegettem egy korábbi hozzászólásomban, csak hirtelenjéban nem találtam a weben. Örülök, hogy megtaláltad. Érdemes lenne a nyomtatott sajtóban lehozni magyarul, hogy széles körben ismertté váljon.
Avatar
Fuevo
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2004. aug. 31., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2004. nov. 15., hétf. 18:54

Egyetértünk!

Egyébként most merengtem el az oldal főképén. Remek! Avokádó és céklazöld. Ehhez már csak valamilyen kenyérféle jönne jól. (Mondjuk növényi erjesztős (savanyú) fekete rozskenyér) Nyami-nyami! :)D
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: gilice » 2004. nov. 16., kedd 19:22

Sziasztok!
Fuevo! Az tényleg jó lenne! Csak nem fog megtortenni nalunk egyhamar. :( Itt egy link ami a hvg-ben jelent meg a fogyó tiszta ivóvízkészletről és az állattenyésztés összefüggéséről. Érdemes elolvasni, hogy az OÉTI főig. mit mond. Ilyenkor megijedek a magyar orvosoktól!
Tud valaki olyan háziorvosról v. bármilyen más orvosról, aki elfogadja, hogy a vegetáriánus étkezés az jó!? Esetleg még támogatni is meri?
gilice
Írogat
 
Hsz: 67
Csatlakozott: 2004. okt. 26., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: gilice » 2004. nov. 16., kedd 19:30

Amúgy tettem egy kisérletet, átdobtam pár haveromnak a linkeket. 0 db reakció érkezett:( Ja és bedobtam egy netes vitában, de úgy tünik átsiklottak felette.. Ez ellentmond annak, amit bárki is tanult az isiben valaha ill. dokik mondanak, de megcáfolni ugye nem tudják. Ez nem valami összetákolt maszlang, hanem tudományos felmérés több, mint 300 millió emberen, fejlett orvostudománnyal rendelkező országokban (USA+Canada). A reakció ezért semleges, inkább mindenki folytatja a dogmáit. Lassan elmegy a kedvem attól, hogy bárkinek is elmondjam, hogy vega vagyok ill. vitázzak a húsevésről:(
Tényleg kellene egy prosit összeállítani!
gilice
Írogat
 
Hsz: 67
Csatlakozott: 2004. okt. 26., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: gilice » 2004. nov. 16., kedd 19:33

http://hvg.hu/hvg_friss_cikk.asp?oID=7b ... eea7958e68

Ja! Kihagytam a linket az elozokbol:) Ez tenyleg megjelent a hvg-ben és ráadásul tárgyi hibák is vannak benne. A hindukat tisztán vegánnak nevezi..:)
gilice
Írogat
 
Hsz: 67
Csatlakozott: 2004. okt. 26., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2004. nov. 16., kedd 21:08

„A máj például jelentős A-, D- és B-vitamin-forrás, így fogyasztása segíti az idegrendszer normális fejlődését és működését" - mond példákat Greiner doktornő.


S a máj nem más, mint a méregkiválasztásért felelső szerv is.

egyfajta méregraktár. Így a legnagyobb felelőtlenség májat enni :evil:

A cikk szerint, ha az egész emberiség vega lene, csökkene az agresszivitás.

hahó emberek!

Már csak ezért :P is nem érné meg?

vagyis a háborúkat agresszív húsevők vívják?
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: flower » 2004. nov. 17., szer. 13:53

Amíg allatokat ölünk, addig embereket is fogunk.
Valamelyik híresség mondta.. hát igaza volt.
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: flower » 2004. nov. 17., szer. 14:51

Újabb baromság, ami ráadásul a HVG-ben jelent meg és azt elég sokan olvassák sajnos. MAjd jól megijdenek, hogy sárgaságot kapnak, mert nem esznek húst, meg lelessulnak.. ahh micsoda bullshit! Hiszen pont az ellenkezője lenne: tisztább gondolkodás! G. B. Shaw is azt nmondta h a vega életmódjának köszönhetően írt olyan jó, értékes dolgokat..
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Fuevo » 2004. nov. 18., csüt. 0:03

A HVG-cikkben idézett "szakértői" véleményekről eszembe jut néhány hasonló.

Truman amerikai elnök egyik tanácsadója, Leahy admirális a következőt mondta: "Az atombomba nem robban, és ezt elhiheti nekem, mert én a robbanóanyagok szakértője vagyok."

Brunellel, a "Great Britain" gőzhajó építőjével (a hajó a bristoli szárazdokkban látható) közölték, hogy "a vastestű hajó nem képes úszni".

1933-ban Lord Rutheford, Nobel-díjas brit atomfizikus kijelentette: "Az atommag hasadásakor nyert energia nagyon kicsiny. Aki ezeknek az atomoknak az átalakulásától energiát remél, fantaszta." El is hajtotta Szilárd Leót az atomerőmű ötletével, aki erre átment Amerikába, és Los Alamosban megépítette - Wigner Jenő, Teller Ede, Oppenheimer és Fermi közreműködésével - a világ első atomreaktorát (majd sajnos az első két atombombáját is).

A new jersey-i farmerek elutasították az 1797-ben feltalált öntöttvas eke használatát, mert úgy vélték, az eke fokozná a gazok burjánzását és megmérgezné a növényeket.

A XIX. sz. elején még úgy tudták, hogy a 90 km/h sebesség orrvérzést okoz, és a vonat nem haladhat át alagúton, mert az utasok megfulladnának.
Avatar
Fuevo
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2004. aug. 31., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: flower » 2004. nov. 18., csüt. 11:25

Ennyit a szakértőkről.. :lol: :lol:
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Fuevo » 2004. nov. 19., pén. 15:00

Sikerült éppen az orvosokról szóló példát kifelejtenem. Lám-lám, ilyen feledékeny lesz, aki nem eszik husit... :)
Benedek István (orvosprofesszorként foglalkozott tudománytörténettel, orvostörténettel) "A tudás útja" c. tudománytörténeti könyvében leírja, hogyan próbálták Semmelweis Ignác felfedezését lejáratni egyes tekintélyes orvosprofesszorok. Nemcsak szavaikkal nyilvánították megalapozatlan, tudománytalan ostobaságnak, amit Semmelweis állít holmi láthatatlan kórokozókról, hanem tetteikkel is. Műtét előtt változatlanul nem mostak kezet, sőt, amikor orvostanhallgatók jelenlétében operáltak, Semmelweist gúnyolva a cipőtalpukon (!!!) fenték meg a szikét. Utcai cipőről van szó, "természetesen". És fenés után már vágtak is vele. Na, ez a cipőtalpon szikefenés jut eszembe hazai táplálkozástudományi szaktekintélyeink épületesebbnél épületesebb megnyilvánulásairól a vega étrenddel kapcsolatban - tisztelet a kivételeknek.

De a saját példámat is említhetem. Egy orvos döbbenten hallgatta, amikor elmondtam neki, mennyit futok, és hogy futás közben átesek a holtponton stb. Azzal riogatott, hogy "sportszivem" lesz. Ezt viszont én hallgattam döbbenten, mert nemhogy a főiskolai/egyetemi szintű sportéletten tankönyvben írja le Frenkl Róbert prof., hogy ez a "sportszivezés" egy marhaság, ami tudatlanságból fakad, de már a segédedzői (újabb nevén: alapfokú sportoktatói) tanfolyam jegyzetében is benne van. A kóros szívtágulat a szív hosszanti irányú megnyúlása gyenge, satnya szívizmokkal, az edzett szív viszont keresztirányban vastagszik meg, mint minden edzett izom. Utóbbi lenne az egészséges, a természetben élő embereknek (és a vadon élő állatoknak) mindnek edzett szíve van.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Fuevo 2004. nov. 26., pén. 10:21-kor.
Avatar
Fuevo
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2004. aug. 31., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2004. nov. 19., pén. 19:45

Szerintem eljő majd az az idő (mikor :roll: :cry: ), amikor az utódaink nem fogják érteni az őseiket, miért is esznek húst?

Így a mostani "szakértők" később sarlatánokká és tudománytalanná válnak.

Régen még embereket égettek meg, ha nem hitték el, hoyg a föld lapos.

Ám a Föld nem lapos.

ma még mi számítunk (Magyarországon :!: ) kuriózumnak.

Remélem, nem sokáig :roll:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

k

HozzászólásSzerző: gacsililla » 2004. dec. 13., hétf. 22:20

Kedves Barátaim!
Légyszives segitsetek, milyen jelzés van most azokon a tisztálkodási és kozmetikai szereken, amelyekhez nem használnak állatkisérleteket?
Köszi!
Avatar
gacsililla
Újonc
 
Hsz: 7
Csatlakozott: 2004. dec. 13., hétf. 1:00

HozzászólásSzerző: gilice » 2004. dec. 13., hétf. 22:46

Szia!

Nyuszi áthúzva. De ne keresd, nekem nem sikerült Mo.-i termékeken megtalálnom :( Öszvisz. 1 Dabur (Made in India) fogkrémen találtam....
gilice
Írogat
 
Hsz: 67
Csatlakozott: 2004. okt. 26., kedd 0:00

ElőzőKövetkező

Vissza: A veg.hu-ról

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron