Sok szó esett már a margarinról, olvastátok ezeket a cikkeket? DÖBBENETES!
http://csaladinet.hu/index.php?module=n ... 34&id=1179
Egyébként nagyon leesik az állam, hogy mennyi szemét van a boltok polcán. Legutóbb anyukám jóindulatúan akart olivaolajat venni. Kiderült, olajbogyómaradványból, nem mechanikusan, azaz vegyszerrel kinyert 1% olivaolaj hozzáadásával készült "olivaolajról"(???) van szó. Valami "Pomance" névvel kerül forgalomba. Kerüljétek!
Kerülöm a margarint is, azt hiszem jó rémisztő a fent említett cikk. Szerintem igaz.
A margarinnak meg számos alternatívája lehet, laktóknak vaj és ghí
, vegánokak kókusz és pálma vaj, extra szűz oliva olaj.
A 100 legjobb vegetáriánus étek, szerk. Hamikus Zsuzsa c. könyvben olyat olvastam, hogy kíváló kennyére tunkolható kütyüket készíthetünk, ha hagyma, foki és más fűszereket(paprika, kömény, egyéb zöldfűszerek stb.) megforgatunk a fent említett zsiradékokban és hagyjuk kihülni.
Van alternatíva, ne hagyjuk magunkat átverni.
Üdvözlettel, Gábor