Családi reakciók

Családi reakciók, vegetáriánus párválasztás, anyaság, babázás, gyermeknevelés

HozzászólásSzerző: flower » 2006. feb. 18., szomb. 21:57

én megnéztem, sőt a párommal is megnézettem anno és vegi lett, többek között emiatt is.
bár én sem mertem mindig odanézni, néha elfordultam vagy a képernyő szélét néztem. :?
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00


Nem

HozzászólásSzerző: ata » 2006. feb. 20., hétf. 6:03

Örülök, hogy fel lehet lelni ilyen videókat. Tovább is küldtem barátaimnak a linket. Innen nem lenne nehéz kápókat találni a lágerekbe.

Nem tagadom,falusi rokonokkal rendelkező ember lévén nem egyszer részt vettem disznótoron, és egyébb ...vágáson. Nem szerettem, ahogy nőltem, egyre jobban kerültem, de... a szociban nem tudtál finomabbnál finomabb kaját venni. Még ha volt pénzed, sokszor akkor sem.
Apám karácsonykor órákat állt a "zöldséges" előtt, ahol bizony 1-2 kilónál több banánt, és 1-2 zacsinál több avas földimogyit nem kaptál, máskor meg semmit.

Ha nem akartál éhendögleni, valamit enned kellett. És ha biztos akartál lenni, hogy az "egészséges" akkor csak faluról szerezhetted be. De ott nem volt ez az állatkínzás.

Mamám soha nem ment ki, amikor megérkezett a böllér, (aki 1-2 felessel tompította el érzésvilágát), hogy végignézze a "kucu" halálát, de még a feldarabolást sem. Ő nevelte, etette, orvost hívott hozzá, ha kellett, és bizony utolsó pillanatig halasztotta a disznóölést, és ez nem a plusz 1-2 kg zsír miatt volt.
Gyerekként sokszor megkérdeztem sajnálja-e. Hármat találhattok mit válaszolt. Viszont 2 röfivel egy télire ellátta a 3 gyerekét, és azok családját
zsírral-mert margarin nem volt, és csak 1fajta motorolaj ízesítésü napraforgóolaj.
szalonnával-mert a mazőgazdaságban dolgozó férfiak mást nem nagyon vittek a két szelet kenyér közé téve +hagyma.
a bőrt sokszor beadták, mert a szoc.nemzetgazdaságnak valamiből kellett cipőt csinálnia(egy időben "önként" ingyen)
a húst azt hiszem nem kell elmesélnem, de emlékszem max 1-2x ettünk egy héten. (tudtátok hogy régen az a mondás járta:csúnya a sovány, a kövér meg gazdag?).

Jött az "áldott" rendszerváltás.Ahol mint később kiderült csak sátánt cseréltünk, Emberiebbek nem lettünk,hiszen b(h)ódít a "moneyokrácia".
Elsőkként szereztem be a testkontroll c. kötetet. És két évre leendő nejemmel együtt felhagytam a húsevéssel.
Kínkeserves sötétben tapogatózással teltek napjaink. Volt jópár szakácskönyvünk, de még mindig szinte beszerezhetetlen alapanyagokat emlegettek. Internet meg a holdon...
Aztán feleségemnél valami allergiás reakció lépett fel, és az orvosok mihelyt megtudták, hogy vegetariánusok vagyunk, nagyon gyorsan megtalálták az okát... mert nem eszünk húst! És még mi tervezünk gyereket -fedtek.
ímmel ámmal, mégszerényebb keretek között vissza a fehérhúsokat, és tengeri herkentyüket.
Nem tagadom, a tudatlanság elött hajtottunk fejet, meg a könnyebb megoldások előtt. Változott az életünk, elröppent 10év, és újra "közöttünk" vagyok.


Ez talán kicsit elkanyarodik a témától
A háború után az emberek hittek:
- a jobb jövőben-ahogy most is szeretnének
- a fenntartható fejlődésben - -//-
- a jobb akármiben... ahol nem kell a lövészárokban megfagyott "bajtársad" teteméből enned, hogy 30 napi éhezés után bírd vinni a fegyvereidet... vagy aki beérte egy kis ropival a saját lefagyott fülét, és ujjait majszolta...
stb stb
És ha azt adták be a többségnek, hogy aki húst eszik... az bezzeg... És eggyütt, előre, megcsináljuk, OK lesznek nehézségek, de a végén jobb lesz. És a jólét, egészség mércéje és előfeltétele többek között a mindennap gazdagon megrakott asztal, és a főhelyen a "húsosfazék" lett.
Rettentő nehéz a paradigmaváltás.

Köszönet az esszénus evangéliumokra mutató írásokért. Újra elolvastam, már többedszer a Bibliát, és tényleg nem ehetünk húst. Eddig soha nem tünt fel, mert a szemellenző igen jól müködik.

Viszont elszomorítanak az oldalon néha található fanatikus ki és beszólások. Gondoljatok bele néha a másik oldalba.

Szeretettel, ata

U.I. remélem ez nem olyan fórum, ahol újoncként most "kicsit túl sok" voltam
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. feb. 20., hétf. 15:10

Ezekről eddig itt nem beszéltünk, nagyon jó, hogy írtad, Ata.
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Megali » 2006. feb. 24., pén. 17:56

Sziasztok!

én eddig még csak olvastam az oldalt és nagyon sok hasznos és érdekes infót találtam itt...

kb. 6 éve vagyok vegetárius. mikor az első gyermekemet vártam, egyszerűen megundorodtam a hústól, aztán fokozatosan formálódott/formálódik tovább ez a dolog, kiegészülve más erkölcsi-etikai töltettel is...

írtatok elég sok mindent a környezet reakciójáról.. amit legtöbbször én hallok/hallottam a húsevő környezet részéről az az, hogy "biztos azért vagyok vegetárius mert fogyózok..."
és tök röhejes, mert próbálják az embert mindenféle "lájtos" hústermékkel etetni, mondván: egyél belőle, ez nem hízlal....
Avatar
Megali
Néha írogat
 
Hsz: 44
Csatlakozott: 2005. jún. 19., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. feb. 24., pén. 23:45

ezt nem hiszem el: most megy egy beszélgetés kovács katival és tóth verával talán az atv-n, és szóba jött a vegetárinus étkezés. kovács kati 20 évig VOLT vegetáriánus, azt mondta, hogy orvosok meggyőzték arról, hogy amiatt rekedt be két hétre, mert nem evett állati eredetűt!!! hát ez no comment...
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. feb. 24., pén. 23:47

és hozzátette, hogy nagyon nehéz visszaszokni, mert annyira elszokott tőle a szervezete, hogy akárhányszor eszik, kijön a herpesze, stb. és mégis legyűri!!! nem hiszem el! na vajon a herpesz mit jelent, bébi? hogy imádja a szervezeted, jó neki? kész vagyok ettől...
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. feb. 25., szomb. 5:46

Hú, ez fáj, tényleg annyira kell neki, hogy a herpeszig erőlteti a dolgot? Lesznek ennek még rosszabb következményei is. :?

Szia Megali!
Sokan azt hiszik, hogy valaki azért vegetáriánus, mert fogyózik... holott nincs feltétlenül összefüggés a kettő között, bár az igaz, hogy mi sokkal inkább eszünk gyümölcsöket, zöldségeket, mint nehéz, zsíros ételeket.
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2006. feb. 25., szomb. 6:37

Nos, Parsifal! Azt hiszem Kovács Kati is szerepelt a híresvegiveb :? :(

Egyszerűen nem jutok szóhoz. Ha valaki húsz évig nem evett húst, vajon milyen indíttatásból tette? Nem alakult ki benne az állatok iránti könyörület érzése?

Egyszerűen mindig oda jutok vissza, ha erről gondolkodom, hogy hit és spirituális meggyőződés nélkül nem megy a vegetárius életmód.

Nekem bizonygathatna bármit egy orvos a húsevéssel kapcsolatban, akkor sem enném meg... :roll:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: ata » 2006. feb. 25., szomb. 8:08

Nos, abszolut igazatok van,

" hit és spirituális meggyőződés nélkül nem megy a vegetárius életmód"

Amikor először hagytam abba a húsevést, egészségmegőrzés, fogyás, és revitalizáció miatt tettem. És 2 év után könnyen visszaálltam rá, kivéve a "döglé"-t.(húsleves), még a szagától is felfordult a gyomrom.

Most pedig lelki/szellemi okok miatt.
Magam is érzem az óriási különbséget a kettő között.
Szó szerint Ég / Föld

Szerintem a legtöbb embernek van empátiája, bár főleg a házi kedvencekkel, meg az "aranyos" tipusokkal szemben.
De érdekes a kettős mérce müködése, mert a csirke, sertés, stb, az nem állat, hanem jószág, sőtt, baromfi. Csak akkor döbben le kicsit az ember, amikor lát képeket a kínai bazárokról, ahol kivan lógatva többekközött a szárított, sózott, vagy füstölt kutyahús.
Ekkor szembesül azzal, hogy másoknak más állatok számítanak "jószágnak". És dühbe gurul, hogy miért bántják azt a szerencsétlen állatot. (mert az állatot lehet és kell is szeretni, a jószágot nem)
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. feb. 25., szomb. 10:03

még most sem tértem magamhoz a kovács katis dolog után...

utánanéztem még a gugliban, és egy riportban kijelenti, hogy szerinte "nem a vegetarianizmus a megoldás, aki arra vágyik csinálja, kipróbálni erőpróbának, akaratpróbának feltétlenül fontos." ezt komolyan nem hiszem el...!!! ebből nekem az látszik, hogy a másfél évtized alatt SEMMIT NEM ÉRTETT MEG A VEGETÁRIÁNUS LÉT LÉNYEGÉBŐL, és ez nagyon szomorú nekem!!! emberek szerte a világon nem azért lesznek vegetáriánusok, hogy az akaratukat edzzék, könyörgöm! :x

most biztos szélsőségesnek tűnök, de nem érdekel, mert komolyan elszomorit, hogy ilyen megtörténhet... és tényleg itt a különbség a szellemi háttérrel vagy anélkül vegivé vált emberek között! például sok olyan volt vegiről hallottam, aki egészségügyi okból lett az, valamilyen betegség miatt, és amikor abból kigyógyult, szépen folytatta ott, ahol a betegség előtt abbahagyta... hát tényleg semmiből nem tanulnak az emberek? ott van a szeme előtt a bizonyiték, hogy előtte húst evett, megbetegedett, utána nem ette, meggyógyult? nem világos a képlet??? és ott a másik oldal, akik "szellemi vegák", megértették, átérezték, hogy mivel jár a húsevés szellemileg is, és biztos vagyok benne, hogy nem lesznek többé húsevők...
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Megali » 2006. feb. 25., szomb. 11:43

ez tényleg durva...
mondjuk én sokszor szkeptikus vagyok, mert az egy dolog, hogy egyre többen vallják magukat vegetáriusnak, de az már más, hogy mit jelent számukra vegetáriusnak lenni? azt hogy egyáltalán nem esznek húst, tojást vagy pedig azt, hogy nagy általánosságban nem esznek, "csak" hetente kétszer, vagy nem esznek ún. vörös húst, hanem "csak" szárnyast, halat, meg tengeri kütyüket...
egyre nagyobb "divat" azt hangoztatni, hogy én vegetárius vagyok, de hogy ez valójában mit takar...azt csak az adott emberke tudja.

nem tudom, de a hangszál probléma sok énekesnél előjön, de hogy "húshiánytól" lenne? ez kicsit érdekes....
valamint én úgy tudom, hogy az ilyen torok stb. betegségek nem "szeressék" a tejterméket... megfázás idején is tanácsos mellőzni a tejfogyasztást..
mondom ezt én, aki amúgy lakto vegetárius vagyok...
:oops:
Avatar
Megali
Néha írogat
 
Hsz: 44
Csatlakozott: 2005. jún. 19., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Bardo » 2006. feb. 25., szomb. 12:59

Ez a téme tényleg felháborító én sem térek felette napirendre

Orvosom nekeim is mondta hogy húst nem enni egésségtelen mert valami szectobuzeráismasztorcesztum (fatázia név) hiányzik a táplákozásomból , én pedig mekérdeztem tőle H -" hány évem van még így hárta doktornő" erre nem tudott mit lépni :D

Az osztálytársaim megint húztak , hogy mér vagyok vegetáriánus, meg hogy (ez a mobdtauk a szkeptikus antivegásoknak negyon teccik ) - "szegény növény" az is csak él :x nagyon de nagyon szánalmas.... erre az ember mit mondjon? én elkezdek ugyan abban a stílusban válszolni hogy "-te tartasz állatot? igen? megennéd a macskádat is? az is olyan mint a Disznó ám" Erre elkezdenek pörölni , hogy elveszem az étvágukat... meg ne eröltessem rájuk (lekiismeret furdalás keltés a legjobb védekezés , mert támadás) Amikor sajtos kaját eszem (egyre kevesebbet!) akor meg megkérdezik, hogy az is csak uyan olyan mint a hús és azt megeszed? szerintem te nem is vagy vegás :x és ezért nagyon mérges vagyok rájuk. Azt terveztem hogy ha sokáig húznak (pedig már 2 éve ismernek) Veltöltöm valhonnan azt a filmet és megutatom nekik hogy én ezért vagyok vegás...(ezzel az a baj, hogy én sem néztem még végig mert nem tudom) szerintem nem hisznek majd e szemüknek ... meg még sírni is fogank, és fujjogni meg az általános ember "ez nem is így van csak meg van rendzve" dumával nyugtni a lelküket :( pedig sajnos így van :cry: :cry: csak nem képesek ezt felfogni tehát elibük kell rakni :evil:

Mióta nem iszom tejet fogyatm, elmult a bőr bajom, és a pattanésaim ,valamint nem vagyok megfázva! Köszönöm hogy tájékoztattatatok a tej veszéjeségéről! :D És tényleg használ, szerintem a tejet (tisztán) ki kne vonni forgalombol csak árt!
"Két világ közt barangolunk: holt az egyik, a másik még meg sem született."
Avatar
Bardo
Néha írogat
 
Hsz: 48
Csatlakozott: 2005. nov. 23., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: flower » 2006. feb. 25., szomb. 19:22

http://www.goveg.com/celebs_famous2.asp

Common: "I think and speak clearer since I cut the dairy out. I can breathe better and perform at a better rate, and my voice is clearer. I can explore different things with my voice that I couldn't do because of my meat and dairy ingestion. I am proud and blessed to be a vegetarian. Everything became clear."
Szerintem Kovács Kati sok tejterméket evett, mert így "pótolta a húst" és ezért lett torokbaja.
Nagyon kiakadtam én is.
Ez a különbség az egészségügyi vegetáriánus és a szellemi vegi közt. Engem sem tudnának már meggyőzni azzal, hogy a hús az jó, és enni kell, mert különben..
Nekem vannak néha rémálmaim: eszem valamit, utána meg kiderül hogy hús volt benne, csak nem vettem észre, mert belekeverték.. és akkor rosszul vagyok, hogy "úristen én ezt megettem" tehát nem akarok tényleg húst enni ébren sem! Az álmokban előjönnének a dolgok. Én viszont nem álmodok sült csirkével meg sajtburgerrel.
Kezdő vegi koromban nálam is azt hitték, hogy fogyózom. "Ezt megeheted, ez csak sovány sonka, ez nem hízlal." Meg sovány husi. Kész vagyok ettől a szótól!!
Hajrá Bardo!
Egyre kevesebb tejtermék!
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2006. feb. 26., vas. 1:25

Ja, tej az naon rossz a toroknak! Én az egyik koncertünk előtt megittam kb 1 liter tejet, mert fájt egy kicsit a torkom, és utána még jobban fájt...
Aki meg 20 év után feladja a vegiséget, az sztem 1 darab sz#r, pláne, ha ilyen indokkal teszi ezt, és elgondolkodtató, h egyáltalán vegi volt-e, vagy azért néha befigyelt egy kis csirke, vagy hal husi, mert ugye az nem vörös hús...
"Mennyit adott a hit, mennyit vett el a vallás
Mekkora bűn ölni, fegyvereken van az áldás"
Avatar
zsolidodd
Írogat
 
Hsz: 155
Csatlakozott: 2005. jan. 13., csüt. 1:00
Tartózkodási hely: itt

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. feb. 26., vas. 8:59

flo, küldjük el ezt a linket neki... biztos van valami elérhetősége!!! ami még szintén felháborit a dologban, hogy még el is hitte! mert az orvosok sok hülyeséget tudnak beszélni, de könyörgöm, nem kell azt mind elhinni... ráadásul miután tudja, hogy vélekednek a normál orvosok a vegetáriánus életmódról, miért megy hozzájuk??? ott van millió természetgyógyász, aki mind-mind tudja, hogy a hús nem egészséges!!!

valami olyasmi volt a sztori, hogy begyulladt a torka, elment orvoshoz, és az orvos rákérdezett, hogy "ugye nem eszik húst"? (mint valami jósnő) "mert attól van, és ha nem szeretne énekelni többé, akkor ne is tegye." ő meg hát szeret énekelni... dehát egy kicsi gógyit, könyörgöm: aki tizenéve vegi, és hires ember, mindenki tudja róla, hogy az, annál egyértelmű a képlet, hogy rá lehet fogni valamire!!! és nem ám körüljárta volna a témát, pedig akkor talált volna ellenérveket, mint ahogy flo is tette... nem, higgyük csak el, amit a doki bácsi mond, igaz, hogy a szervezetünk ezer módon jelez ellene, de nem baj, azért gyűrjük csak le :x 8O a doki bácsi biztos jobban tudja, mint a szervezetünk, hogy mi kell neki... kész vagyok ettől komolyan.

és inkább legyűri, mint hogy elgondolkodjon azon, vajon miért reagál igy a szervezete... megáll az eszem! ja, és azt mondta, hogy úgy látszik, már ennyire elszokott tőle a szervezet, azért jön ki a herpesz... igen, persze, mi másért. na jó, lapozzunk, mert felidegesitem magam!
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

ElőzőKövetkező

Vissza: Vegi család, gyerekek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron